17

от ха-ха

преди 8 години

До ВеселИзтъкнат учен с мноого проекти годишно, но БЕЗ нито една НАУЧНО ДОСТИЖЕНИЕ в живота си, на длъжност академик направи всичко, за да не бачкам, не само с мен. А колко академици крадат научни приноси, защото имат титли и водят групи. Затова проблемите в науката са МОРАЛНИ. Там където няма духовност и морал- там няма нищо ценно, в науката става псевдо.

16

До 9 и 14

преди 8 години

Говоря не за нашенските мижави проекти, а за това, което се прави по света, нали всички сме работили по една или друга програма и сме се уверили сами. Има научен център, но той се състои от няколко човека. Обявяват се конкурси за важни проекти, хората кандидатстват, печелят най-добрите и в продължение на няколко години те са много добре заплатени, понякога накрая получават солиден бонус. Приключи ли проекта, ученият си остава на заплатата там, където преподава или на соц. помощи - и това го има.

15

ха-ха

преди 8 години

До ВеселВ бг-то всичко е псевдо.....Няма нищо истинско. И науката не е истинска. Парите за наука отиват при паразитни структури, а истинските учени само оцеляват или деградират.като хора и учени. Мафията в науката УНИЩОЖАВА вси1ко и подменя ценности, акакто и демонизира. Мен ме заплашваха и какво ли не още, за да не работя и оваот ИЗТЪКНАТИ УЧЕНИ. Пфу! Ще по.въ.р.на.

14

факт

преди 8 години

Прав е за съжаление. Затова,, мозъците''на България изтичат навън. Обаче-споко..,с това образование ,скоро няма да има никакви ,,мозъци''.Ще има лумпенизирани индивиди,чиито интереси се изчерпват до това -как да се напият,кого да *** и дали ще спечелят от тотото,та ,,да си отживеят''

13

Весел

преди 8 години

До 7 и 9Пийнете едно. Най-напред забравете, че по света науката се прави по университетите. Всички технологично напредноли дължави имат системи от институти като БАН. Пример - ГерманияМ Макс.Планк, Фраунхофер, Лайбниц, Хелмхолмц и т.н. Те са яко финансирани и съответните държави са напреднали. Ако и да имат и добри унверситети. Представата ви за БАН е доста остаряла - хората се преориентират. Та- като спряхте финансирането на БАН, колко Нобелови награди се появиха? Неефективни сте. Това е.

12

верно

преди 8 години

Верно е, че няма как човек прочел само Винету или международен политик като Кукунева, дето бърка Крум с Кардам и т.н. да се вълнува от това как атмосферата на Земята дава живот на цивилизацията или как атомът служи на човека, как светлината лекува и т.н. А чалга поколението прехласващи се пред оня с песните "Как го мяташ и т.н. духовна повр.ъщ.ня, няма как да оценят сложни за техния ум и нравсвеност проблеми. Не, 400, оставете си със стотинки, и без това не са за вас тези неща.

11

Анонимен

преди 8 години

Ядрен физик?Дай обява че знаеш как да правиш бомби,все някой ще се обади.

10

от физик

преди 8 години

До АнонименИ ти каква цена си даваш? Или каква цена даваш на Брендо- богаташа? А на полицаите, коит получават 2500, зада пазят наркопласъорите в училищата- каква е цената? Дивако........ти си.....no comments.

9

стига

преди 8 години

До До ВеселПроектите СЪЩО не са най-доброто СРЕДСТВО за развитието на науката. Проектите в бг-то се дават на мафията по default. Проблемите в българската наука са НАЙ-ВЕЧЕ НРАВСТВЕНИ И МОРАЛНИ. Има проблем с духовността в науката, това е истината.

8

сб

преди 8 години

Преди секунди дадох минус на 1. Това къде го прочете? Мисля, че си един от многото лузъри в образованието! мисля, че не разбираш що е образование! Много си далеч от него! В образованието няма нито пари, нито надежда! Защото го игнорираха, защото някой отвън е казал , че нашето образование трябва да "изтрещи"! Защото някой иска неистово българите да бъдат осакатени! Да бъдат глупави и ***! Защото за 28 години начело на образованието бяха поставени глупави хора! Сега също!!! Бъди ***!!!

7

До Весел

преди 8 години

Точно така е, в нормалните държави си уважават учените. Но у нас те уважават, само ако имаш някой зад гърба. Затова науката ни е на този хал и БАН се е превърнала в развъдник за търтеи. Не че няма и качествени учени, но какво пречи да идат към университетите, където и без това преподават почти всички от БАН?Само ние останахме единствените в ЕС, които имат държавна Академия на науките. По света ученият или работи към някой ВУЗ, или е на свободна практика - кандидатства за добре платени проекти.

6

Не е вярно!

преди 8 години

1. Отношението към младите в БАН е много добро, включват ги и към проекти, които носят доста добри парички - но ако са деца от професорски семейства.2. Не е вярно, че само начинаещите в БАН са с малки заплати. Случва се да пенсионират някого с твърде прилична научна продукция и с 390 лв основна заплата - ако е наивник, постъпил в БАН без връзки. Такива случаи има, институтските мафии люто бранят подстъпа към заемането на научна длъжност.3. Изходът: Учените да идат във ВУЗ - така е по света!

5

весел

преди 8 години

До Анонимен 2Драги, ти като миеш кенефите тук, защо искаш и другите де се като тебе. БАН-аджиите се преориентират - видиш ли го - даже и Лафчиев работи на друго място и му плащат. А такива като тебе ще мият кенефите и в Германия, щото не ви стига акъла, че резликата между вас и германцице е, че те си уважават науката, учените им са добре платени и правят разработки, та да има за обикновение германец да *** и българи, псуващи националната си наука, да му мият кенефите. Сами сте си виновни

4

Faiton-bgpesha

преди 8 години

200 evro minim zaplata,ama...:-) "Gorda Stara planina...":-)

3

Анонимен

преди 8 години

Откровено тук,иначе да не е мошеник ?

2

Анонимен

преди 8 години

500 LV. ZA KLATENE NA KRAKATA.DA OTIDAT V GERMANIA DA MIYAT KEN*FITE.

1

10

преди 8 години

Образованието има нужда от радикална трансформация. Сегашното училище е един овехтял индустриален модел за създаване на конформисти. Нужни са демократични училища, самообразоване, домашно образование, частни училища и други системи, които уважават индивида. Днешното училище съсипва младите.