63

св.Павел

преди 8 години

Когато правих организацията на Църквата я знаехме католическа .Тъй и викахме Католикос .От гръцки .После гърците взеха да се впрягат ,че даже иконите взели да рушат ,някакъв болшевизъм през 8 век ги обзел ,а папата даже ги обвини в мохамеданска ерес - паганство .

62

св.Петър

преди 8 години

Исус ми рече;*** в Рим и там основи моята Църква . Така и направих .После чувам ,разделение имало ,някакви гърци казали ,че Константинопол щото е столица трябвало да е повече от Рим .

61

Анонимен

преди 8 години

До Хан КрумНедей лъжи еврейче , католицизма е добре прикрит ПАГАНИЗЪМ и няма нищо , ама нищо общо с християнството !

60

Хан Крум

преди 8 години

Прав е Аспаруха ,да бяхме послушали папата ,ама не.Хитрите гърци ни втълпиха ,че Църквата била в Константинопол .А то истинската на Христос,Св Петър и Павел е в Рим .

59

Иван Рилски

преди 8 години

Малко много ми идва един атеист като доносника на ДС шеф на НИМ ,с икони да се занимава. Това е работа на Църквата,а тя е отделена от държавата ,поне по тая конституция.Те ,*** даже не си я спазват. То пък нещо ново викате.

58

Деси

преди 8 години

До АнонименДраги, Анонимен, човекът може да изрази мнение, когато е без килимявка и в неофициална среда. В качеството му на Вселенски патриарх ,първо изразява явно предпочитание към една държава. Второ не е запознат, че въпроса е уреден м/у Б-ия и Г-ия, както някой вече спомена; и грубо не намесва във вътрешна политика, както и демонстрира непознаване на история.. дори и аз се сещам, че някога тези земи са били български.

57

Хан Кубрат

преди 8 години

Българино ,45 г не ти ли стигат лъжите на ония ,че и на техните ДС *** го поемате.Скоро ще изчезнете като нация преди Франция,Германия и Холандия .

56

Анонимен

преди 8 години

Какви икони бе джанъм, па нема ли да празнуваме днес свободата и демокрацията която ни донесога братята американци!

55

Хан Аспарух

преди 8 години

Колко много сгреши Борис кръстителя като ни направи Византийски диоцез. Трябваше да послуша папата и да остане в лоното на истинската Църква.

54

Анонимен

преди 8 години

До скандал до следващияедин гол национализъм може да не стига засега, но поне е едно много солидно и хубаво начало...ако си пътувал из западна Европа ще видиш, че много страни са го изгубили това нещо и скоро ще си платят за това с ислямизацията си...силно се нядявам да греша, но фактите говорят друго

53

Анонимен

преди 8 години

Е той *** в случая няма вина , той е един чиновник който спазва протокола и кичи чужденци с ордени . Пък и изказването май е СЛЕД като ордена вече виси на врата му , кво да напрай плевнята , той отде да знае кво ше каже дядката след награждаването ...? Хах ...

52

Анонимен

преди 8 години

България не е държава. Това е васална територия на САЩ управлявана от американското посолство. Тази територия няма нито собствена армия, нито икономика и е тотално зависима от външни фактори. Всеки може да иска каквото му хрумне, да предявява всякакви претенции стига да не нарушава интересите на САЩ, а на САЩ не им дреме за някакви си православни икони и светини.

51

Анонимен

преди 8 години

Taka e laja ne leja Bravo na garzite ne kato balgarite tarpat i glasuvat a dr obirat Ordenite sveti Seenot i Patriarha saschto ne mu kasaha nischto na graka

50

народа го е казал :

преди 8 години

Айде сега , без византийски номера !

49

скандал до следващия

преди 8 години

Един гол национализъм на фона на разсипана от липса на декомунизация страна - не стига .Скандалът е измислен преди седмици и пак от същите лица ,които извличат девиденти -Роската и Божидар. Клоунадата в Бг няма край .

48

Анонимен

преди 8 години

Човека просто е изразил мнение бе, и немога да разбера какво толкова плюете, и до голяма степен е прав иконите трябва да стоят в църквите, а не в музеите, и стряшно се дразня когато разни бивши комунисти и ДС агенти се изказват по църковни въпроси

47

продай си душицата..

преди 8 години

...жив да не бях.., този национален предател с орден "Стара планина", продал си душицата,както пеят "Ъпсурт" този човек цял живот е живял на гърба на дарители и данъкоплатци ,облечени в расо тарикати...не знам дано има ад и те да горят в него!!

46

Анонимен

преди 8 години

Какъв е тоя Бартоломей,какъв е тоя ***?!?Че чак и акъл дава...А оня още по глупав и орден му дава че е много готин...

45

анонимен

преди 8 години

поредната простотия на лицето плевналиев,чак тъкъв никога не сме имали.

44

Ама вижте сега

преди 8 години

Не е виновен Вартоломей. Той явно с тази цел си е дошъл човекът. Да си каже какви претенции има, да посети гроба на Максим и толкова. А това, че ние сме блюдолизци и на който не е дошъл, на него не сме дали орден и не сме го направили доктор хонорис кауза на някой университет, вече си е наш проблем. Същото правим и с гражданството - подава молба Кире, Пеле или Ахмед. Декларира, че прапрапралеля му имала българско самосъзнание и хоп - български паспорт. И после що не падат визите за Америка...