25

маче

преди 8 години

Да прочетем доклада на НАТО, че сме просто един консуматор на сигурността и да се срамуваме ....Нямаме самолети, подводници, кораби.......... и дори не можем да маршируваме на един парад.... срам, срам, срам....

24

Анонимен

преди 8 години

Американските f 22 raptor са модерни машини, но нито можем да ги купим, нито да ги поддържаме, скъпотия голяма. Еврофайтерите също са доста сложни и скъпи за поддръжка. Грипен е проста и издръжлива машина, в която сядаш и летиш всеки ден. Като направиш часовете за ремонт на двигателя, сменяш го с резервния и докато го ремонтират ти пак летиш. Нали това ни трябва, самолет, който да лети, а не да го вадят само за парад. А втората употреба да летят в нея политиците, мамка им и прасета гнусни!!! Другите ги изхвърлят като скрап, а ние да се трепем с тях, като ситуацията по пътищата ни.

23

неко си

преди 8 години

Съгласен съм с теб,по всички точки но я кажи освен швеците некой друг вози ли се на тях

22

Анонимен

преди 8 години

Пол Робъртс: НАТО бе създадена от САЩ, за да предпазва Европа от съветска инвазия. Тази функция на организацията изчезна през 1991 година. Днес НАТО осигурява прикритие за американската агресия и предоставя наемни сили за американската империя. Англия, Канада, Австралия са просто васални държави на Щатите, каквито са и Германия, Франция, Италия и Япония. Те не са партньори, а само васали. Това е империята на Вашингтон, не на някой друг.САЩ фаворизира ЕС, защото по-лесно се управлява едно цяло.

21

Анонимен

преди 8 години

Щом НАТО ще пази, само един телефонист в пощата е достатъчен и генералите и армията ще трябва да се съкратят и закрият в запаса. Ще се съкратят пари и за заплати и пенсии. Военните и МВР са с най-високи пенсии но като се закрият ще се икономисат 1-2 милиарда лева и ето пари за самолети после. Може да се ликвидира и НСО и охраната на дупетатите да се поеме от СИК или ИПОН.

20

макето

преди 8 години

абе нормално коко да е нормало при назряващия конфликт уса русия дали ке смеят да ни пазят границите

19

некой си

преди 8 години

Тея Грипен ли са Грипав ли са щом ги дават с разервен двигател значи верно са много добри,сигурно и по време на полет може да се смени,ако основния се скапе.

18

Българин

преди 8 години

Отвратителни национал предатели !!! Друга страна ще ни брани !!! Колко ви плати Турция бе ??? Или кукловодите "интегратори" "партньори" ? И пари си имаме и самолети които са и по-нови и по-добри от това което се предлага. Миг-29 е един от най-добрите самолети. Срам ме е че съм българин след такива разговори. Национални изменници...

17

Анонимен

преди 8 години

ne e normalno NATO da pazi nebeto ni prodajnici

16

Анонимен

преди 8 години

Ще дойде време и самото НАТО да се отврати от нас. Всичко си даваме на тепсия. То вече не е и за смях, а е трагедия.

15

БГ

преди 8 години

НЕ Е НОРМАЛНО ДЪРЖАВА, КОЯТО НЯМА АРМИЯ ХРАНИ ЧУЖДА !!!! НО ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ ОТ ТОВА НЕ ИМ ПУКА !!! КАКТО И НА НАС ЩОМ ГИ ТЪРПИМ !!!

14

Анонимен

преди 8 години

Предатели на България!Кое му е нормалното?Даже по комунизма сами си пазехме границите и не сме канили или давали въздушното си пространство на никоя страна от Варшавския договор за охрана.И тогава е имало междусъюзнически учения,но такава колниалност НИКОГА не е имало дори по комунизма,единствено по времето на турското робство-тогава турския султан е охранявал границите на територията на България,която е била под турско робство.

13

без атомни бомби

преди 8 години

Целта на продажните управляващи е, да узаконят инсталирането на американски атомни бомби в България, ужким да ни пазят от Русия!

12

Анонимен

преди 8 години

Въздушната граница на България била пространство на НАТО. Какви са тези ***, нямам думи.

11

Анонимен

преди 8 години

Грипен са добри самолети, прости и надеждни. Дават ги с резервен двигател, който може да бъде монтиран за 2 часа и могат да кацат и излитат от всяко що годно пътно шосе. Предлагат и инвестиции тук. Повече не ни и трябва. А да си мисли някой, че можем да воюваме срещу Русия, това е абсолютна глупост. Не само не можем, а и няма да го направим! Аз срещу руснак няма да стрелям, виж срещу прецеденти, тикви и прочее не се знае...

10

анонимен

преди 8 години

Да така е нормално е да бъдем просто една територия която я пазят "партньори от други държави,на която и казват какво да прави,как да го прави защото тя не знае как.Е къде остана държавата,виждате ли я в мъглявината-без армия,без независимост,със спуснати от "приятелите" ни управници.Един въпрос :ако вашите приятели ви казват какво да правите и как да го правите,с кого да разговаряте и как да си подреждате къщата,те ще ви бъдат ли приятели?

9

Ghost

преди 8 години

Нормално е... За по-малко от 10 години членство в уж най-силния военен алианс да закрием ракетни войски,военния флот сега и авиацията...Кое му е нормалното бе!?България е уважавана през вековете заради армията си,да не мислите че манталитета се е променил и ни чака мир през следващите 1000 години!?!Цяло чудо си е че вече 70 години няма сериозен военен конфликт на световно ниво.А нас ще ни пазят кои турците и американците.Левски ,Ботев и хиляди дали живота си за България се обръщат в гроба

8

Анонимен

преди 8 години

Което за тях е нормално, значи е действиетелност е ненормално, защото те самите са ненормални

7

Анонимен

преди 8 години

Колкото помогнаха и за охрана на границите от "бежанците" ли? Кого охранява НАТО?

6

Анонимен

преди 8 години

Нормално е, но не е нормално да разчитаме за всичко на другите.