16

Анонимен

преди 8 години

До DonkaЗащото, Донке, държавата трябва да плаща по 1200 лв. за ученик в държавно училище. Това е с цел да осигури образование за всички! Ако ти избереш да не запишеш детето си в държавно училище, а например в частно или като ромите хич да не си го запишеш, не виждам причина държавата да е длъжна да ги дава. Държавата ти предлага помощ, от която би следвало да можеш да се откажеш. А не ти да се откажеш, а държавата да ти ходи по г*зъ и да те гони да ти даде едни 1200 лв.

15

Анонимен

преди 8 години

Това е държавна субсидия за частен бизнес. Забранено е от закона!

14

Анонимен

преди 8 години

До DonkaАбсолютно подкрепям, много хора сме в това положение. Моите деца са още в градина и ясла, но поради липса на места в държавните, съм принудена да ги дам в частни такива, но в същото време от моите данъци се отчисляат пари за издръжка на държавни градини и училища....

13

данъкоплатец

преди 8 години

Данъците ги давам за да живея по добре,ама от 26 години става все по зле и виновни за това няма,а иначе ми "усвояват" данъците ,тогава защо да плащам данъци ????

12

Donka

преди 8 години

Скъпи коментиращи...аз съм от тези чийто деца ходят в частно училище! Никои от вас маи не е наясно, че държавните училища работят с делигирани бюджети. Което ще иде да рече че, за всяко от вашите деца и от моите данъци, държавата заделя 1200 лева годишно.И по тази причина колкото повече деца в едно училише толкова повече пари за него. Та питам аз, моето дете защо да не си получи и то тези 1200 лева на година? Не работя в часния сектор, не съм държавен служите, наемен работник в чужда фирма!

11

Анонимен

преди 8 години

Тогава държавата да ми осребри 7-те години, които плащах от джоба си за образование на детето си. Щом ще се дават пари на частните училища, моето дете с какво е по различно?

10

логика

преди 8 години

всеки родтел, който плаща данъци иска неговото дете независимо от училището да получава от тези данъци.Ако частните могат със същите пари да направят повече от държавните, защо не?

9

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 7До преди 25 години имахме едно от най-добрите образования. Сега имаме образУвание.

8

gogo

преди 8 години

Парите се отпускат за дете, а не за дадено училище. А детето, т.е. родителите имат право да изберат къде ще учи. Но държавата трябва да финансира ДЕТЕТО.

7

Анонимен

преди 8 години

БСП=ДПС=АТАКА=АБВ са проводник на руслямизма в България! 75 години руслямски ценности водят до пълен упадък и изгниване на обществото. Изгонете руслямизма от България! Забранете проводниците му!

6

Анонимен

преди 8 години

Къде ли учат децата на тези които, най много протестират ,в СПТУ сигурно?

5

Анонимен

преди 8 години

Който си иска частно да си плаща от джоба! Иначе ще стане като здравеопазването частните болници източват здравната каса така и частните училища ще източват образвоателиният бюджет

4

10

преди 8 години

Аз съм за! Нека се финансират с държавни пари, да има добро развитие. Иначе образователната ни система е една пародия, измислена през 19 век за затъпяване и индоктринация, създаване на послушни роби. В училище се убива креативността и не те учат как, а какво да мислиш. В самообразоването и демократичните училища е истината, там където има истинско образование без стрес, придружено с амбиция. Не на училището, да на образоанието!

3

?

преди 8 години

Или ще дават на всички или няма да дават на частните. За какво 20 процента, за децата на определи хора.

2

Анонимен

преди 8 години

Браво! Прави са! Подкрепям ги! А съм гербераст, ей, да не си помислите, че съм комунист! Обаче в случая са прави!

1

Анонимен

преди 8 години

Абсолютна дискриминация за децата, които са в държавни училища и нямат възможност да учат в частни!!!