79

Анонимен

преди 8 години

93.Даниела , смятам че тези , които пишат лошо за Рожен , не са българи !Аз не съм в България и гледах само видео ! Не може да не трепнеш от изпълнителското майсторство на 800-те участници на българското народно творчество . И се питаме от къде толкова много български таланти между тях и деца .И наши приятели , които не са българи са възхитени от носията и че толкова млади хора са я облекли ! Харесват българските танци и ритъм .. Радваме се от сърце !Браво !

78

Анонимен

преди 8 години

Други бяха нещата когато начело стояха другарите Пеко Такова Малко Даков Рано Цолов, Вълко Червенков,все потомствени аристократи и с КИ на амеба.

77

Анонимен

преди 8 години

До ЧУЙТЕ

76

Анонимен

преди 8 години

Доколкото разбирам става дума за събор, а не за опера. Събор без сергия не е събор. Точка!

75

събор

преди 8 години

Амо още като чуете "събор, животновъдство', трябва да сте подготвени, че ще бъде СЕЛСКИ СЪБОР.

74

ЧУЙТЕ

преди 8 години

Валя Балканска и Петър Янев,стотиците певци и гайдари/и гайдарчета/и замълчете.

73

Даниела

преди 8 години

Изумена съм от коментарите. Най лошото е когато искаш да бъдеш това което не си. Съборите винаги са били със сергии. Помня дядо ми преди 50 години ни водеше на Бачковски събор по една седмица. Спяхме на каруците под звездите. Запалените огньове и хубавите песни на момите дълго звучаха в ушите ни. Сергиите с домашни сусамени питки, Балкански мед и сладко а най голямятя радост за нас децата бяха сергиите с кукли и играчки. Не изпростявайте хора! Живота е кратък, нека да бъдем това което сме.

72

Даниела

преди 8 години

Прекрасно! Да чуеш незаменимите изпълнения от бългаския фолклор, да си купиш сувенир за спомен, да хапнеш кебапчета или кътми на сач, да подишаш чист въздух и да запечаташ в съзнанието си красотата на Родопите е неповторимо и велико чувство. След 20 години емигрантски живот сред чужди красоти и подреден живот, най красивия спомен е срещата с родното.Моля се на Бог да закриля българския народ и да запази тази традиция в Рожен. Зарежда батерията! Куклата с народна носия в куфара ми е най ценна.

71

Анонимен

преди 8 години

partizanski istorii ot 1944

70

От чужбина

преди 8 години

Драги сънародници , ние слушаме и гледаме части от изпълненията на Рожен по видео . Уникално и много мащабно - 800 изпълнители на българското народно творчество ! Това са такива музикални таланти , че някои изпълнения ни карат да настръхнем.Поклон пред тези виртуозни изпълнители включително и деца !Обичаме всичко българско, да сте живи и здрави !

69

Анонимен

преди 8 години

Тодор Живков е национален герой а Васил Левски е терорист

68

Анонимен

преди 8 години

Защо Х. С. не написа за момчетата и момичетата от Багатур, защо пропусна колко млади хора, без да са участници, носеха бели ризи с шевици.А тоалетни имаше - много на брой, но въпреки това недостатъчни. В събота около 11 часа дойде машина, за да ги почисти. Обаче някои хора предпочитаха гората.

67

Ангел

преди 8 години

Хайде стига превземки,бе....Тая ранима естетическа душа сигурно нощем не може да спи от мъка ,че не е със синя кръв.Ами не- не си ....И на теб цървулите дядови са ти на тавана.Ако още не си го преживял,потай Минчев как се става лорд,та да си другарувате.

66

Анонимен

преди 8 години

80. Свилен ,И аз съм бил на фестивал във Виена , до реката. Те даже пазят детските игри и през другите сезони !

65

Анонимен

преди 8 години

ЗАЩО не оцените изпълнителите на българското народно творчество , какво ви пречи ?? ??????

64

Анонимен

преди 8 години

Целта на всеки събор през годините е била да се съберат родените в едно село /град/. Да си припомнят корените, да си видят роднини, приятели, съученици, а не да слушат чалга от силиконови убавици в стил "Хенде хох" и каански викове "Чувам виииииииии!"

63

ss

преди 8 години

ДОЛУ ГЕРБ И ТЯХНАТА ПРОСТАЩИНА.........

62

Свилен

преди 8 години

Във Виена се провежда най - големият открит фест в Европа (до реката). Там също има сергии и подобни неща, наред със сцените, където е музиката на живо. така, че стига самокритика, една ли не българите най - големите селяни на Европа

61

Анонимен

преди 8 години

Простотията е пуснала здрави корени именно в София и оттам облъчва хората чрез медиите, чрез държавническите "решения" на политици, парламент и правителство! Тази селска простотия не е причина а следствие на целенасочената политика за унищожаване на българското самосъзнание. Много успешна политика при това!

60

Анонимен

преди 8 години

КАКЪВТО Е НАРОДА,ТАКЪВ Е И СЪБОРА. СЛЕД КАТО ПОЖАРНИКАР, БИВША МУТРА И СЕЛСКИ БЕК НИ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, КАКВА ДА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, ОСВЕН СЕЛСКО-ЧАЛГАДЖИЙСКА. ВСЕ ПАК НА ДОСТА НАРОД МУ Е НЯКАКЪВ КЕФ ДА СЕ БЛЪСКА И СЛЪНЧАСВА ПО РОДОПСКИТЕ ПОЛЯНИ, А МОЖЕ БИ Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ЗА ПОЧИВКА ТАЗИ ГОДИНА. КАКТО СЕ КАЗВА - ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО. КОЛКОТО ДО ВСЕИЗВЕСТНИЯ *** И МРЪНКАЧ- "ГОЛЯМО НЯЩО". ТОЯ ВСЕ ЩЕ НАМЕРИ ДА ОПЛЮВА КАКВОТО И ДА БИЛО. "ТУМБА-ЛУМБА ДВА ДНИ, А ГОДИНА ГЛАДНИ" -ТОВА Е ЛОШОТО.