387

Анонимен

преди 8 години

Има доста некомпетентни изказвания. Първо, когато заплатата е 1000 лв, разходите при нормален трудов договор се увеличават с 18.50 % социални осигуровки за сметка на работодателя, демек той ще се бръкне с 1185.00 лв. Второ - какви служебни телефони и коли бе млади хора още с назначаването? Малко реализъм се иска в днешно време. А на запад боб хвърлят за вас, само ако сте компетентни и квалифицирани.

386

Аз

преди 8 години

До АнонименКакво и колко смяташ че трябва да изработиш,произведеш,създадеш,продадеш на мястото на което работиш че работодателя да ти плати тези заветно-мечтани пари? Абе хора,не виждате ли че няма икономика в тази държава?Фирмите работят на ръба на оцеляване,какви 5000лв......

385

То беше ясно

преди 8 години

До TulskiЕдно приятелче почна в Англия склададжия.Най обикновен складов работник по цял ден подрежда и разнася кашони.Стартовата му заплата е българският еквивалент на 4000 лева.След няколко месеца работодателите му предложили да го запишат на курсове за кранист и мотокарист за тяхна сметка за да могат да му повишат квалификацията и съответно заплатата.Така ,че тези легенди как ще станат *** или чистачи на *** и никой няма да иска да им плаща дори половин канче ориз на ден...

384

Хмм

преди 8 години

До Tulski,Споко, то не само че с хляб и сол ще ги чакат, ама и ще предпочетат някой чужденец да дойде вместо някой с местен език и техните нрави. Обиколил съм бая голяма част от Европа и навсякъде е едно и също. Чужденец, който е успял, като погледне назад си казва "Аз това втори път няма да го направя". :)

383

Анонимен

преди 8 години

Поставете се на мястото на работодателя. Бихте ли предложили 2000 лв. на някой, за когото изобщо не е известно дали в първия си месец ще свърши и за 200 лв. работа.Друг е въпроса, че искат коли, къщи, ***, наркотици, казина....и 1000 лв. на ден да им дават, няма да им стигнат.

382

Анонимен

преди 8 години

През 1989-та година средната заплата беше 274 лева и мисля, че няма спор, че бяхме бедни, но за да си позволим не по-лош живот сега в сравнение с тогава, трябва заплатите ни да са около 5480 лева /номинално 20 пъти повече/, а те са около 548 лева. което означава, че сега живеем около 10 пъти по-бедно в сравнение с преди 25 години. При това животът върви напред, т.е. сега би трябвало да живеем по-добре от вчера.

381

Анонимен

преди 8 години

При цените в България, не е нормално да има заплати под 1500 лева.

380

Рибар

преди 8 години

Такива статии трябва да бъдат посрещани с възмущение, защото укоряват българския народ, че не е съгласен да изчезне. Защото деца се създават на младост и ако младите са съгласни да работят за едина хляб, те няма да имат средства за семейство и ще отлагат раждането, докато си увеличат доходите. А това няма да стане, защото научи ли се един работодател, че има и балами, все такива ще си търси.Така че, младежи, не се съгласявайте на бекярски заплати, да не си останете бекяри.

379

Анонимен

преди 8 години

някои казват да почвали младите с 400, после да искали 1000..... (ако не ги уволнят като стане време, за да вземат нов)... ок, звучи логично...ако беше '98...НО на ТЕЗИ цени в момента по-логичното е да започнат на 800 и щом се докажат да получават 2000

378

Лъвчо

преди 8 години

Тук някои пишат за 400. 400 е издръжка на роб. Защото и робът получава от господаря си храна, дреха и подслон, а 400 за толкова стигат.

377

Анонимен

преди 8 години

Бизнесмен, който не може да плаща заплати от по няколко хиляди лева, не става за бизнесмен. Да продава бизнеса и да се наема при някой, който става за бизнесмен!

376

До 420

преди 8 години

Ако ще започваш работа с 400 лева, по-добре да се гръмнеш.

375

Златен лъв

преди 8 години

Правилно искат. Простичка аритметика е. Щом си вложил хиляди във висше образование, не можеш да ги избиеш после от заплата в стотици. Това е пазар на труда, като му предлагат в чужбина повече при по-добри правила и условия на труд, ще се помае, помае, защото му е свидно за дома, па ще си вземе шапката и ще отиде там, където е по-добре. Много искали. Много искат тези, които си въобразяват, че младият българин има мислене на крепостен.

374

Реалист

преди 8 години

Започва се с толкова, колкото си договорят, но има хора, които не умеят да се договарят, но умеят да си сменят работата, защото са търсени за качествата, които имат. Затова работодателите вместо да се радват, че са прелъгали човека да им работи за няколкостотин лева, би трябвало да го назначат с няколко хиляди, за да не го загубят.

373

Анонимен

преди 8 години

Започва се с толкова, за колкото очакваш да работи. Ако очакваш да ти работи за 400, плащаш му толкова и се радваш ако ти работи поне за 400. Ако очакваш да ти работи за 2000, назначаваш го с 2000, а ако работи за повече му вдигаш заплата веднага, иначе човекът бързо се разочарова и вместо за 2500, започва да ти работи за 1000-1500 или по-малко.

372

Анонимен

преди 8 години

Започва се с малко. Примерно 400 лева. И ако заслужиш и си случил на работодател, може и да ти се вдигнат парите. Грешно е да се почва от 1000, 2000, 5000...

371

изпробвано

преди 8 години

много обичам също когато някой ВЕЛИК бизнесмен ми разказва колко му е трудно и ,че едвам успява да плаща по 400 лева на работниците си.. веднага ги режа, че щом не могат да осигурят минималните за преживяване в БГ 1500 лева/м по-добре за икономиката е да закрият несполучливия бизнес и се преорентират към друг.

370

Обективен

преди 8 години

И тук се вихри един безмислен спор - кое е първичното, яйцето или кокошката. В случая кое трябва да е първично - заплащането или резултатите от труда. 25 години досега все за залагаше първично да е резултатите от труда, но нещата са плачевни. Очевидно е, че първичното трябва да е заплащането, т.е. да платиш за това, което очакваш да получиш, а ако не платиш, не го и получаваш, както е 25 години досега. В този смисъл едно заплащане от 1000-2000 лева хич не е много за начинаещ, но ако след година

369

Истината

преди 8 години

Огромният проблем в България е, че след 1989-та година се издигнаха на власт всякакви некадърници, подрипвали и ревали като магарета по площадите. Те се окичиха с гордото име демократи, наляха вратове като на волове, приватизираха за по един долар бившата обществена собственост, но нямат акъл да въртят бизнес. По правило тези демократи-безнесмени не вирееха преди 1989-та, заради некадърността и посредствеността им, но те твърдят, че не се били издигнали, защото не били партийци.

368

изпробвано

преди 8 години

най обичам да ми обясняват като си дойда в БГ как заплащането било жълти стотинки,но разходите -също... ами сам се убедих,че НЕ е така! разликите в заплати и цени НЕ е пропорционална! и ако на Българина накрая на месеца не му остава нищо, той е мизерствал, лишавал се е и е взел заеми... на работника в нормална държава(не говорим за Гърция или Португалия) пак не му остава нищо, но е живял нормално, бил е на почивка, кара нова кола.. ..та ИМА разлика драги разбирачи! има! елате и вижте!