60

8

преди 8 години

ВРЕДНИТЕ ХРАНИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН,ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИМ ДА РАБОТЯТ БЕЗПЛАТНО ЗА ДЪРЖАВАТА ,ДОКАТО СА ЖИВИ И ДА СЕ ОТНЕМЕ ЦЯЛОТО ИМ ИМУЩЕСТВО НА ТЯХ И РОДНИНИТЕ ИМ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО!

59

Ala_Bala

преди 8 години

Пак ще ги ядем, но по-скъпи с 10-20 %. За мезе ще ни докарат и отрови от САЩ. Били с растежен хормон, води до нарастване на пениса. !

58

Анонимен

преди 8 години

Трябва първо да се промени отношението на българина към храната. Ето, например в последните дни всички плюят гей парада и се възмущават, че по националните ни празници няма такива чествания. А как да има, като всички са заети с плюскане, пиене и философстване по всички възможни теми. Много ни е сбъркана ценностната система по начало.

57

Бял Данъкоплатец

преди 8 години

Ами спрете ги нацяло тези вредни храни бе,тарикати.Ааааа ама друго е да цоцаме от новия данък.Данък ГМО ще има ли?А данък пръдня за замърсяване на въздуха??????

56

до 61 Т. Георгиев

преди 8 години

"Да, българите сме тотални мизерници и предпочитаме да купуваме нискокачествени стоки, само и само да спестим някой лев."Да, наистина има много бедни хора, които не могат да си позволят качествена храна. Но да бъдем честни - българите просто не ценим здравето си, не спортуваме, а предпочитаме на спИртуваме. Знаеш ли, че познавам хора, които всеки ден ядат ***, а на ден изпушват по 10-20 цигари. На тях кой им е виновен, че се тъпчат с ***, а? Политиците или те самите?

55

Анонимен

преди 8 години

До юбералесРазбирам! Скачането от петия етаж е опасно. Скачането от двадесетия етаж обаче е вредно до момента, в който стигнеш петия - оттам нататък става опасно.

54

Т. Георгиев

преди 8 години

Доста *** данък! Защо ли? Защото хората са тези, които трябва да принудят бизнеса да престане да произвежда вредни храни и напитки. Да, българите сме тотални мизерници и предпочитаме да купуваме нискокачествени стоки, само и само да спестим някой лев.Но има и другата крайност. Да вземем например кока кола - хем много скъп продукт, хем безумно вреден. А дори в мизерна България се продава като топъл хляб. Това вече е нелогично.В крайна сметка всеки сам е отговорен за здравето си.

53

юбералес

преди 8 години

До АнонименБезопасна е, но вредна. Българския е богат език, и щом ги има и двете думи, значи имат различен смисъл. Просто е. Учете български.

52

Анонимен

преди 8 години

До юбералесТ. е. вредната безопасна ли е?

51

юбералес

преди 8 години

До Анонимен 56Опасна храна е тази в която някои микроорганизми са станали в повече. Наричаме такава храна развалена. Организмът ни реагира на такава храна сравнително бързо - наричаме го ''повръщане''. Вредна е тази храна, която организмът ни я приема, но с времето се натрупват ''кофти работи'' и се разболяваме. Тоест убива ни дозата.

50

Александър

преди 8 години

Има 2 неща. 1во: Никой нито от Министерството нито лекарите имат практика да дават насоки, да обясняват какво е хубаво да се яде, кое е вредно, кое води до затлъстяване, особено при децата съм виждал как родители буквално обричат детето си на високо наднормено тегло като порасне. 2ро: Доста хора купуват вредна храна именно защото нямат високи доходи - тогава последиците на този данък ще са опасни.

49

@ 56

преди 8 години

Ministura ni uspokoiava che hranite , koito sa udobrili nqma da ni ubiqt na momenta (bezopasni gi naricha) , shte ni ubiqt bavno , no sigurno (vredni) :)

48

Анонимен

преди 8 години

Как може всички храни да са безопасни, но някои от безопасните да са вредни. Вредното не може едновременно да е и безопасно. Поредния министър дето ръси бисери.

47

Анонимен

преди 8 години

Имаше една реклама на бира: френско е да е гурме, българско е да е по много. Това си е нашенска черта- не е важно качеството, а само количеството, не смятам, че с глоби и забрани ще се промени мисленето ;)

46

Анонимен

преди 8 години

Дозата се трупа с годините, 53, а вредната храна си е вредна и, същевременно, опасна за здравето. Поне глупости да спрат да пишат и да си назначат грамотни хора- би било крачка напред. кои са вредните, но позволени да се продават храни може да се посочи в наредба, не е трудно. Но хората е добре и да са запознати, че не само ще плащат горница, но и че е по- добре да не ги консумират точно, защото са опасни за здравето им. Вредно, но безопасно нещо не съществува.

45

юбералес

преди 8 години

До Анонимен 52Убива не отровата, убива дозата.

44

Анонимен

преди 8 години

"Крайно време е българите да разберат, че всички храни са безопасни, но сред тях има много вредни", каза още зам.- министърът."Ето, това е пълен нонсенс- вредната храна не може да бъде и не е безопасна. Щом вреди на здравето, то тя го и застрашава. Не лъжете хората, господа.Иначе добре- нека се обложат с по- висок или допълнителен данък вредните /акциз/, но нека и на плодовете и зеленчуците, отгледани в естествени условия, им се пък намали ДДС-то, както и на книгите и на ученическите пособия

43

атанас

преди 8 години

До 49Естествено, че не е по-лесно. Първо дори и не особено полезни, тези храни или глезотийки все пак внасят пари в хазната и за съответните компании работят хора независимо дали като доставчици или като производители, ако говорим за български храни. Освен това не е казано, че трябва да се забрани чипса и колата например. Ако човек ги консумира умерено няма да има кой знае какви последствия за здравето, но под умерено имам предвид по 2-3 junk food ядения на седмица макс, а не ежедневено ядене!

42

Анонимен

преди 8 години

А не е ли по-лесно държавата да забрани производството и вноса на вредни храни?При неработеща икономика връщането на 16 млрд заем може да стане само с увеличаване на данъците. Това е една от първите стъпки.

41

Анонимен

преди 8 години

Освобождаването на територията от лошия матрял явно не върви по план и трябва да се забърза- все още сме прекалено много българите, особено пенсионерите- твърде жилави излязоха.Съгласно плана на Ран и Ът, вече трябваше да сме максимум 4-5 милиона, от които половината.Затриха ни цялата икономика и селско стопанство, ама ние *** и жилави, не щем да мрем.За това следва затваряне на болници и въвеждане на изцяло платено образование за българите- дори и основно, повишаване цените на тока и на храните/ разбира се, само от загриженост за нашето здраве/.Ако и това не помогне, следва к