86

българин

преди 8 години

Според едни другари България като държава започва своето съществувание на 9.9.1944.Това социалистите сте особена порода,или вид за който няма определение.С това си отношение към историята надминахте и македонските комунисти.Никой вече не се учудва на вашето отрицание и очерняне на добрите неща които се случват.Това говори са някаква слабост в биологията ви.

85

Анонимен

преди 8 години

НЕ РАЗБРАХ САМО НАШИЯТ САМУИЛ ЛИ Е ПО-ВИСОК ИЛИ МАКЕДОНСКИОТ ?

84

x

преди 8 години

Хубаво че имате дрон, а фотоапарати нямате ли та ползвате на БТА снимките?

83

да бе, да

преди 8 години

ама кой говори за македонската история, изобщо не го поставям на въпрос- и да, наистина, факт е, че се случило, така е, аз съм ЗА да има паметник на цар Самуил, той е велик цар, но не можеше ли да е с гордо вдигната глава? За да може като си водя детето на този паметник да му покажа еди горд български владетел, а не един тъжен мъж с наведена глава...

82

до 111

преди 8 години

БИБЛИЯТА Е МНОГО ПО-СТАРА ОТ ЕВРЕЙСКИТЕ КНИГИ.--Ха, ха, ха! Та нали библията е еврейска книга. Тя компендиум от множество окултни тестове, написани от ексрасенси евреи. Доста по-късно е обработена в Европа до сегашния й вид.

81

Йово

преди 8 години

Велик български владетел!

80

ЕДВИН СУГАРЕВ

преди 8 години

ААРОН, МОИСЕЙ, СИМЕОН И БЕНИАМИН = БРАТЯТА НА САМУИЛ.АЗ НАИСТИНА СИ МИСЛЯ ЧЕ САМУИЛ Е БИЛ ЦАР-ЕВРЕИСКИ.ДОСТА ЕВРЕИСКИ ИМЕНА ИМА СЕМЕИСТВОТО МУ.

79

Анонимен

преди 8 години

идва, значи, Педро от Португалия и ме пита какъв е този паметник. И аз му обяснявам. И той ме пита ама защо точно на този цар, след като той нито е основал държавата, нито я е освободил, нито е въвел писмеността или християнството и ме пита къде са техните паметници. И аз почвам да цитирам Божидар Димитров, а Педро почва да ни се чуди на акъла...

78

Анонимен

преди 8 години

Доста кичозен и леко неадекватен.

77

да бе, да

преди 8 години

и само да продължа: и вървят си значи туристи и ти какво им казваш- ей този с наведената глава е велик български цар, а отсреща са славните български войници с избодени очи. Просто супер! Паметник на цар Самуил трябва да има, но не и с наведена глава, защото българите и българските царе са горди победители, това трябва да е внушението на паметниците ни. А не да си заведа утре детето и да му обяснявам- ей този с наведената глава е велик български цар. Как ви звучи? Честно?

76

Анонимен

преди 8 години

До да бе, даТова е един момент от историята ни ! Тъжен и трагичен, но е факт от нашата история, не от македонска или ромейска.

75

Анонимен

преди 8 години

С нищо по-лош от паметниците на унгарските крале в Гелерт, на чешките на Карловия мост и още редица други в Европа.

74

да бе, да

преди 8 години

До До Марияако авторът се е опитал да покаже, че ни гледа от високия си пиедестал, да знае, че не успял. На мен цар Самуил ми изглежда тъжен и победен. Един български цар би трябвало да е с гордо вдигната глава. А ние какво показваме- един цар с наведена глава и отсреща- български войници с избодени очи

73

ahhhhh

преди 8 години

До АнонименJOK MORE.....TOZI E MAKEDONEC

72

ЕДВИН СУГАРЕВ

преди 8 години

САМУИЛ--МНОГО ЕВРЕИСКИ ИМЕ..ЗАЩО НЕ Е ЦАР ***..ИЛИ ЦАР ОМУРТАГ ??ИЛИ ЦАР РАФАИЛ. ДАНАИЛ. МИХАИЛ. САМУЕЛ.==ВЕЛИКИ ИМЕНА ОТ ТОРАТА И ТАНАХА.

71

горянин

преди 8 години

Какви партизани и какви паметници.За времето на т.н.немска окупация в България е имало ок.1000-1200 човека.От тях половината са излезли в балкана вечерта на 8 срещу 9 септември.И изобщо не излизайте с данни от института по история при ЦК на БКП.

70

Анонимен

преди 8 години

na vrh Shipka trebe da se digne pametnik na GeiAnal Budia Podriskov oble4en v ekip na fotbolist, kak igrae tenis dokato prodava nelegalni cigari, kradena nafta i bel prah-ama ne pudra zahar

69

българче

преди 8 години

Паметникът е супер и мястото му е в София!

68

123

преди 8 години

# 92Потърси в Гугъл Самуил и ще видиш няколко изображения на Цар Самуил от различни автори-икони и тнт.Можеш да направиш сравнение.

67

сс

преди 8 години

ама трябвало ли да правят паметник ама май не трябвало, ама защо очите му светели ама не трябвало да светят.. Споко бе като дойде ИД тука ще го бутнат паметника си света неделя ще бутнат и александър невски и там подобни стига сте циврили.