45

Анонимен

преди 9 години

Трябваха му няколко дни да напише три въпроса?

44

както винаги

преди 9 години

прах в очите на хората

43

Анонимен

преди 9 години

Ха, ха!Днес - БГ умело прислужват на "българския" президент!Щом се появи информация за него и хоп - 3/4 от коментарите се изтриват.(критичните естествено).Модераторчо, трий, трий трий всичко.А най-добре, вземете си пишете сами коментарите (главно хвалебствия).Хем ще можете да усвоите добри пари за тези услуги, хем ще спестите време от заличаване но реалното мнение на хората.Това е майтап форум - пълна порнография и манипулация.

42

Анонимен

преди 9 години

Категорично "НЕ" и на 3-те въпроса. 1-ят трябва да се промени и да стане - само мажоритарни избори. Другите 2 нищо не решават. Те сега при възможност да се правят паралелни преброявания не могат да открият грешките (или умишлено се правят сметчици), а какво остава като всичко ще става изцяло на тъмно! Смях. На фона на преобладаващо неграмотната част от населението! Отделно референдума трябва да се проведе най-рано след година.

41

Анонимен

преди 9 години

Без лустрация няма демокрация, това трябва на България - безскомпромисен закон за лустрацията, за да ясно че разни там бивши партийни членове и комсомолски секретари няма да заемат висши държавни постове, а всичко останало е една подробност

40

Чекист

преди 9 години

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? - не... пролема не е в това, че не мога, а че не искам.

39

АТАКИСТ

преди 9 години

вьпроси за референдума 1 ОСТАВАНЕ ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО 2 СЬД ЗА ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЬЛГАРИТЕ УПРАЖНЯВАН ОТ УПРАВЛЯТАЩИТЕ ОТ 1989 ДО СЕГА 3 БЕЗПАРТИЙНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЬРЖАВАТА ----100 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ИЗБИРАНИ ПРЯКО ОТ НАРОДА----ВСИЧКО ДРУГО Е ПОМИЯ ----ВИЖТЕ РУМЬНИЯ

38

Край

преди 9 години

"част" мажоритарно какво значи - двама депутати са част и 238 също са част. МИНИМУМ ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ МАЖОРИТАРНО иначе само се компроментира идеята за мажоритарност.

37

Анонимен

преди 9 години

Плюс критерии грамотност и да знаят български език

36

naco

преди 9 години

Да,ПОДКРЕПЯМЕ,при условие,че се каже ИСТИНАТА за броя на населението в България,и хора като г-н Константинов не участвуват в ПРЕБРОЯВАНЕТО на бюлетините!

35

Анонимен

преди 9 години

Вдигнете и заплатата на изборните комисии според минималната заплата по 380 лева за член и 2 заплати или 760 лева за президент и вицепрезидент на комисия.

34

mao_dze_dun

преди 9 години

Категорично "да" на втори и трети въпрос. Всички хленчат, че така ще се улесни гласуването на преселниците в Турция, ама никой не се сеща, че 1.5 милиона българи по света ще могат да гласуват също, а не да им се налагада да ходят до избирателни секции направени на няколко стотин километра от мястото където живеят (ако не знаете традиционно в Турция има повече секции от целия останал свят на куп). Също така, ако всички българи гласуват, купеният * вот ще има много по-малко значение.

33

_

преди 9 години

Въпроси 1 и 3 са зададени твърде общо. Особено 1.Последният път, когато имаше частичен мажоритарен избор за НС, той беше толкова некадърно реализиран в 1 кръг и с неравномерно разпределени райони, че ако ще е такъв пак - не, благодаря...

32

Анонимен

преди 9 години

Това не са въпроси за референдум, а за социологическо проучване. Само *** по нашите земи.

31

ДА, ДА, ДА

преди 9 години

Три пъти "ДА" на президентското предложение за национален референдум по изборни въпроси ! И ощe нещо, много важно - актуализация на Избирателния закон в двa aспекта: 1. Изчистване (чрез пререгистрация) на избирателните списъци от мъртви души; 2. Изчистване (чрез документ за образователен ценз) на избирателните списъци от неграмотни гласоподаватели.

30

qaz

преди 9 години

Между другото, вие представяте ли си какво броене ще падне. За кметове - мажоритарно, за съветници - пропорционално с преференции, по референдума - за всеки един от трите въпроса - да, не, бяла. Отделно - невалидни бюлетини. Това са си направо три избора в едно. Окончателните резултати ще са ясни по Коледа. Вервайте ми.

29

Анонимен

преди 9 години

24 депутата, 10 министри с 1 премиер, 100 общини с 100 кметове. Областни, президент, ВСС и конст. съд са излишни и трябва да се съкратят.

28

Анонимен

преди 9 години

Голяма мъка налегна другарите. Вече никой не ги бръсне за слива и така трябва да бъде . На следващите избори БСП е вън от парламента .

27

Анонимен

преди 9 години

Роско,к'во праиш там мама,я да се прибираш веднага в кьщи, че кат зема точилката..... маминка сьм!

26

Miro

преди 9 години

това няма да помогне.. трябва да се въведе критерий грамотност.... (поне 8-ми клас)или да се каже, че българите зад гранмица нямат право на глас..а най-лесно е само рези които плащат данъци и такси, и осигуровки да имат право на глас...така и списъка ще се изготва директно от НАП или НОИ и готово... не може някой който не работи и дори не може да говори български да има право на глас... всеки на помощи - няма такова право, защото харчи парите, които АЗ му давам..