64

kotek

преди 8 години

Minister kontroliorite na Tannef v s. Garmen. Shi umrat ot strah:) ai sa otishli ai sa hapnali sopata?

63

Учител по математика

преди 8 години

Следя всички НВО от 2010 насам. Задачите по математика тази година бяха по- трудни от предходната. Във втори модул нямаше нито една по- лесна алгебрична задача. Учениците се надяваха да има повече задачи за приложение на формулите за съкратено умножение (което е едно от важните неща за VII клас).

62

Анонимен

преди 8 години

Всяка година резултати са по-лоши ,всяка година тестовете стават по-лесни.Това е резултатът от реформата.Само спрете да плюете учителите - те не правят реформите,дори се опитаха да им се противопоставят.Но кой слуша хората пряко работещи в системата...

61

Анонимен

преди 8 години

Всички трябва да са прости , а 10% от най-добрите да ги контролира ЦРУ.. ЦРУ определя кариерата човеците в България.. най-вече скъпоплатените работни места минават през агенции за човешки ресурси на ЦРУ.. Или пък фирмите контролирани от ЦРУ като HP , vmwаre шефа по човешки ресурси е шпионин на ЦРУ.. На ЦРУ е лесно да контролира 10% , отколкото да контролира всички

60

:(

преди 8 години

Казвайте кога ще излязат резултатите и на кой сайт ще се проверяват оценките?

59

Анонимен

преди 8 години

Минало ми е времето за матури, но докато четях вестника и попаднах на тая по математика - 100 от 100 направих. Ако бях 7ми клас, вероятно щях да направя поне 70-80, не бих казал, че е трудна изобщо, доста базови неща са.

58

Анонимен

преди 8 години

Дълбоко вярвам,че децата от Смолян и Разград са постигнали такива успехи,като за половината от тях,българският е чужд език.А другите,като няма кой да им диктува верните отговори или да им ги продаде,срещу пари или партийна подкрепа,излиза,че са пълни ***.

57

рони

преди 8 години

Дрън-дрън.. На матурата по математика на седмокласниците са дадени задачи от втори модул, които въобще не са били в учебния план! Как да решиш нещо, което никога не си го решавал? А не стига ,че станаха за резил и смя х с изтичане на информация, продаване на верни отговори и порчие, и сега-децата им виновни! Ай сектир бе ,ей!

56

Анонимен

преди 8 години

Всичко е комплексно. Родителски контрол, добри преподаватели и креативен директор. Нашето училище е на едно от първите места в България именно заради това!

55

...

преди 8 години

До ?Първо, когато гледаш по цял ден азис и цъкаш лаикове във интернет, ти е трудно да определиш даже дали си гладен или не! Второ, умни хора на нас ни не трябват! Трето, ако хората все пак са умни, то поне да се намери начин да ги изгоним от БГ! Четвърто, на нас ни трябват поне толкова умни хора, че да могат да познаят и зачеркнат номерчето на нашата партия в предизборните бюлетини! Четвъртото не е голямо изискване щото и куче след тренировки можеш да го научиш на това!

54

НЕГРАМОТНИ

преди 8 години

" В изпита по български и литература учениците са показали липса на лексикални знания и опит за работа с текст."Защо не го кажат направо - НЕГРАМОТНИ ученици. Имам приятели, учители. Учениците излизат от училище без да могат да пищат правилно (накои дори и в името си правят грешки). Как е възможно след 12 години учене да не можеш да пишеш? Как?

53

Т. Георгиев

преди 8 години

До ha"И от къде идва проблемът? Отговорът е съвсем простичък - от алчните и некадърни служители на МОН!"По-скоро проблемът идва от алчни и глупави родители, които предпочитат да купят телефон на чедото, вместо да инвестират в образованието на детето си. От родителите, които изобщо не им пука как се справя детето в училище.Хайде да престанем да приписваме нашите грешки върху останалите. Добрият родител успява да образова детето си, независимо от калпавата образователна система.

52

Анонимен

преди 8 години

58, това, дето си го написал, няма решение, за мен е доста сложно, макар че съм на 40 години - най-вече заради 0,31/t- - тук не се знае какво се вади от t, а при 100/ въпросът е съвсем друг - нищо не се дели на нула или на нищо. Може би си имал предвид скоби вместо знак за деление, но все пак неграмотно написаното си е неграмотно написано. Ако така са подготвяни и примерите в матурата, то и познатите ми научни работници няма да се справят с решенията.

51

тех

преди 8 години

Частните уроци са нещо хубаво, стига да попаднете на качествен учител. Защото има учители, които гледат единствено да ти вземат парите, но има и други, които наистина държат учениците им да знаят и да могат.

50

ha

преди 8 години

И от къде идва проблемът? Отговорът е съвсем простичък - от алчните и некадърни служители на МОН!

49

?

преди 8 години

Матурата след 7-ми клас е елементарна.Модул 2 -Кое е сложното в S=14,80+0,31/t- 100/, при 130 изговорени минути е трудно да се изчисли сметката, да замести t.Втора подточка какво означава 0,31 -цена на минута разговор над 100-те безплатни.Колко най-много минути може да си позволи, че да няма сметка над 20 лв. над безплатните.Това са елементаризми. Не е нужно да си гений, за да направиш изчислението.Освен това на скала 23 точки за 3.00,малко над 1/5-та точки честно казано е смешно да не се справи

48

Анонимен

преди 8 години

До SAПрост си и ти, видно от правописа ти

47

Анонимен

преди 8 години

До 7-8-ми клас едно дете може да се подготвя и без частни уроци, но е хубаво да има някой наоколо, който да помага. Аз лично съм много благодарна на моята баба,която буквално ми наливаше математиката и точните науки в главата, до такава степен, че чак ги заобичах, и се насочих към тях. Но в един момент това не стига, например за кандидатстване във ВУЗ невинаги изпита е само на материал от училище-например в МУ,ако си завършил природо-математическа гимназия е ок,но иначе без уроци е доста трудно

46

SA

преди 8 години

Простия народ започва да навлиза вече в обществото за жалост!

45

opi

преди 8 години

Недейте да обвинявате Европа, гейовете, марсианците, белите мечки и т.н., че децата ви са прости. Вината се крие в липсата на контрол в семейството и възпитанието с чалга, ракия и бързо забогатяване. За разлика от тукашните разлигавени "искащи да бъдат мутри и чалга певици" подраставщи, в Европа се учи яко, не е като тук.