73

1

преди 8 години

разбира се че руснаците не одобряват, до разпадането на СССР половин Европа и половин Азия им слугуваше

72

ДО 88 555

преди 8 години

Нещо бъркаш,Китай не мина от социализма към капитализма. Там още си е социализма, но държавния и частния бизнес са поставени на равни основи. Така е и в Белорусия.Там още си има комунистическа партия и генерален секретар. Още се казва Китайска народна република.

71

Анонимен

преди 8 години

Знам, че много го плюят. И сигурно с право. Но какво трябваше да се направи със СССР, за да започне да се превръща в нормална държава никой не знае. Проблемите огромни, страната огромна. Дори умникът Бжешински нищо не предлагаше, само казваше, че ако така продължава империята ще рухне.

70

Анонимен

преди 8 години

Този е по лош и от Хитлер. Природата го е белязала ама кой ти греда.

69

ЕКС

преди 8 години

ВМФ на Русия планира експедиция до Антарктида в края на тази година.

68

ДО 92

преди 8 години

Щом според теб Горбачов е такъв идол защо не живее в Русия? Нали искаше такава Русия. Защо го нямаше на парада на победата на 9 май. Не могат му събра костите ако се върне в Русия. Той е продал СССР още през 1942г когато като дете е подписал декларация пред немците че ще им служи, и така е отървал и себе си и семейството си от лагер в Германия. Беше дошло време да изпълни това за което се е подписал. Защо сега живее в Германия а не в Русия.

67

до иделист

преди 8 години

Не е достатъчно само да си добронамерен, той постъпи глупаво, защото повярва на голи приказки. Сега други му берат ядовете.

66

Анонимен

преди 8 години

Чета коментарите и се убеждавам че медицината не е въобще напреднала, а фармацията продава ***.

65

Анонимен

преди 8 години

Има доказателства, че японците са предложили на Тодор Живков да ни помогнат да направим преход от социализъм към демокрация. Това щеше да ни превърне в "тигъра" на Балканите. Той е приел, но това не е устройвало мекотелото Горби , нашите партийци и техните американски ментори. Затова го свалиха и резултатът е виден.

64

Анонимен

преди 8 години

До ВОЛЕН САЙДЕРОВПреди да пишеш глупости, няма да е зле да почетеш малко. Храма е взривен не защото е бил ХРАМ, а защото така е бил построен, че е застрашавал живота на хората. Имало е много дефекти. Плюс подпочвените води, които са подкопали основите.Драги, първо се информирай. Има много информация по темата.

63

до Василев

преди 8 години

е след като Горби ви е толкова полезен на ЦРУ защо ще го убивате??? Стяга ви чипика, че Русия се превърна, благодарение на Перестройката, в една просперираща държава, а не в комунистическо посмешище. И друго ви стяга - не можете да крадете от хора като Брежнев и ко, заради българо-съветската дружба и комунистическите идеали. Ей там ви стяга чипика! И всичко това благодарение на Горбачов.

62

мда

преди 8 години

ГОРБАЧОВ Е ВЕЛИК. Русия не е имала по-успешен и ВЕЛИК ЛИДЕР!

61

э така

преди 8 години

Горбачов продаде СССР на Америка! Трябваше да го разстрелят!

60

555

преди 8 години

Горбачов е голям ***. Съсипа Русия! Китайците се оказаха много по-умни и направиха плавен и много успешен преход от социализъм към капитализъм.

59

взгляд

преди 8 години

много интересно мършата е още жива реигън и елцин вече се перестроиха в процес на перестроика е и целият запад както върви може юдата и това да види

58

анонимен

преди 8 години

*** ПО--СКОРО----НА НЕГОВАТА СЬВЕСТ ЛЕЖАТ 37 000 000 МЬРТЬВЦИ ОТ ,,ПЕРЕСТРОЙКАТА,,, МУ ДА ГОРИ Т АДА ПРЕДАТЕЛЯ НА СОЦИАЛИЗМА

57

Анонимен

преди 8 години

Горбачов изпълняваше нарежданията на ЦРУ и Нато , задкулистно разруши СССР за да я предаде на империализма.И по-точно чрез гластност и разрушаване на икономическите основи една голяма д-ва се превърна в малка по значимост.Нима това не искаха Сащ и Европа.Които знае през онова време в Източна Европа чрез чужди медии ,касетки и посолството на Сащ се разпространяваха красиви реклами на продукти от запада.Това беше първата стъпка.Втората беше чрез концерти на известни изпълнители.Мадона през 80-те.

56

Процеси

преди 8 години

Теоретично процесите се делят на формални /такива каквито ги интерпретира властта и идеологията / , и , неформални , такива не се съгласуват с реалната власт и неината философия .Формално капитализмът е ,,прогресивно и богато общество . Неформално си е социалдарвинизъм , фашизъм едно към едно , дори феодализъм , с малко богати и огромно мнозинство оцеляващи , подложени на геноцид чрез глад и невъзможност дори семейство да създадат.Днешното убежище на сгромолясващият се капитализъм е фашизмът и това е толкова явно , толкова видимо , че коментарите са излишни.

55

bros

преди 8 години

@ Идеалиста: А "СтопХАМ!" го снимат в Норвегия, нал тъй!?!?!

54

Анонимен

преди 8 години

Путинчо е дърта фашага.