11

Ганьо

преди 9 години

A ти като си купуваш сирене, точно килограм ли искаш да бъде или около? и Ако не искаш да си купиш, задължават ли те?---като купувам сирене, посочвам буцата, а пък кантара ми показва - колко ще платя! Ти да не да плащаш "на равни вноски" (без да зависи от размера на буцата) , пък следващият път ше "изравниш" (доплатиш) ?!Единственото коректно плащане е реалното плащане! Ами ако , да речем 2 месеца съм бил в провинцията и никой не е ползвал парно, как така ше плащам за нещо, което не съм?

10

Анонимен

преди 9 години

Топлофикация така и не може да ни обясни защо плащаме такива сметки. Обясненията им са свързани с метеорологичната прогноза, с извършените от Топлофикация разходи, с цената на газта и т.н. , и т.н. Но никога не може да се установи и да ни се обясни колко ни е реалното потребление . За м. Март имам сметка 235 лв. Без да съм използвал дори и един ден отоплението! Защо да плащам за нещо, което не съм използвал?

9

Анонимен

преди 9 години

"Топлофикация" иска да си видим фактурата и до 2 седмици да се издължимИ как да стане? Фактурата се издава на 1-во число, а при мен стига след 25-то. Фандъка нали щеше да "оправя" проблемите с Топлофикация? Или и за това Орешарски е виновен?

8

...

преди 9 години

Значи единственото нещо което ми идва на ум като чуя тая дума топлофикация е НЕ ПЛАЩАЙ! Тия ВИНАГИ АМА ВИНАГИ вземат в ПЪТИ повече отколкото си потребил! А когато не си потребил НИЩО то тогава плащаш все едно си отоплявал половината вход! Не знам що това е така но е нещо като природен закон и не може да се обясни дори от "специалистите" в топлофикация!

7

пипо

преди 9 години

страсбург ще пропищи от дела срещу ***, нищо повече

6

Анонимен

преди 9 години

До ъхA ти като си купуваш сирене, точно килограм ли искаш да бъде или около? и Ако не искаш да си купиш, задължават ли те?

5

партиен член

преди 9 години

Тия от топлофикация определят две дати в края на отоплителния сезон за изравнителното отчитане.( топломерите са ми дистанционни) И двете дати в работни дни. Сега трябва да се обадя да им кажа кога да дойдат и ще трябва да заплатя тази услуга.Защо това го правят когато хората са на работа? Или заради тях трябва да не ходя на работа.

4

Ганьо

преди 9 години

Винаги последното плащане го правя януари-февруари и след това спирам да плащам, докато не излезе изравняването. И накрая излиза, че .... имат да ми връщат!Трябва да се преосмисли цялата концепция, като се прави отчет всеки месец, и се плаща за реално потребление! Авансово плащане е недопустимо! Плащане на "равни вноски" - също! Плащане на "хипотези" - също!

3

Fuuuuu

преди 9 години

Масово хората не плащат докато не им излезе 'изравнителната' снетка - и са прави! Освен това не е законно да се плаща за нещо, което е хипотеза. Да си оправят системата, да тарифират реално и тогава може вече да искат!

2

Анонимен

преди 9 години

айде плащайте там и не се разправяйте много много.

1

Анонимен

преди 9 години

Тия нещо се подиграват с хората. Как не ги е срам.