57

BG

преди 9 години

Ееее, ами нали плащаме тлъсти заплати на фуражките и по 300 евро/ден по мисийки в чужбина, по 20 заплати след пенсиониране и пенсиониране на 40, какъв е проблема ??!?!?На нас ние е нужна армия, за какво са ни тия деца ?!?! Хайде сега, след като воените и полицаите са богопомазаните в тая държава, нека те да отидат да израждат децата и да заменят акушерките дето работят за по 500 лв, а един *** с основно образование дето цял ден си играе на мобилния в казармата взима двойно !!!

56

Дончо

преди 9 години

Който учи тук и заминава да работи в чужбина трябва дА СИ плати образованието и последващитепоражения за държавата!

55

de

преди 9 години

Ayde stiga sas tezi akusherki be. Kakvo tolkova sa truganli da revut? Koi znae kakvo obrazovanie sa zavurshili. Ta te v germaniya dori ne sa medizinski liza. Nyamat pravo da praktikuvat profesiyata si kato medizinsko lice. Golyama chasat ot akusherkite tuk imat sobstvenna firma i sa samonaeti liza. v bolnizata imame samo 4 Akusherki naznacheni na zaplata. I zaplatat dalech ne e tolkova visoka kolkoto si ya predtavyat. 150 Evro poveche ot chistachkata na otdelenieto. Akusherki ste nishto drugo !

54

Анонимен

преди 9 години

Децата в чужбина не искат да говорят български, е не е и голяма загуба.Вие се "борете" там, ще дойдат и по-светли дни към 2040-та година както е казала Ванга...

53

Вуте

преди 9 години

Ами при тая ниска раждаемост у нас...Майтап бе,малко черен хумор.

52

Анонимен

преди 9 години

"Цял випуск акушерки отиват да работят в чужбина"И цял випуск зъболекари, и цял випуск хирурзи, и цял випуск патолози, и цял випуск медицински сестри... абе общо взето - както и предходните 20 години - на никой не му се стои в ***....

51

васо

преди 9 години

До Дио 52. Я направи тая сметка на мизерната бг заплатка, и виж колко не им стига до нашата средна класа.

50

Анонимен

преди 9 години

po-dobre BG da ia prodadyt na germania i da se opravi. ia kak opraviha izto4na germania na gyrba n a zapadna.

49

Анонимен

преди 9 години

Цял випуск акушерки отиват да работят в чужбина ..ЕВАЛА,, АФЕРИМ ,, МАШАЛА САМО ТАКА,,, И ДАНО ОТ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НА ИКОНОМИКАТА ДА ГИ ПОСЛЕДВАТ!!!.. ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ Е В ЕМИГРАЦИЯТА, И НИКАКВО ЗАВРЪЩАНЕ !!! НЕКА ОСТАВИМ МВР и ВОЕННИТЕ ДА СЕ ШИРАТ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ,, ТЕ ЩЕ СИ ВНЕСАТ ХОРА ОТ БЛИЗКИЯТ ИЗТОК ЧЕСТИТО ... АЛАХ Е ВЕЛИК... ТОВА ДА ЧУВАТ НЕПРЕКЪСНАТО,, АМИН

48

Пепи

преди 9 години

До вера И аз съм на това мнение,но всеобщото овчо мнение е различно.Тяхното мнение е да ги доят по малко.Като се обучаваш на държавни разноски - държавна работа.Като искаш частно - частен вуз и си плащай.

47

Дио

преди 9 години

Ако са 1600£ бруто , след данъци и осиг. ще са към 1250£, махате наем( едностаен), храна, транспорт, сметки- средно около 700£ , но това е извън Лондон. Остават ви около 500£ за дрехи, развлечения и тн. Не сте бедни, но сте и далеч от англ средна класа. Всеки сам да прецени за себе си.

46

Анонимен

преди 9 години

Това,че много се работи на запад си е жива фантасмагория.Работят си нормално,с железни договори,добри условия и възможност за реализация.Случай взет от живия живот.На 15 год започва стаж в банка.Заплата 700евро.На 21 спокойно си купува кола и започва да мисли за собствено жилище.И не започвайте да се изхвърляте ,че не е вярно.Вярно е и още как.Затова всичко що е умно и знае ,че животът е такъв какъвто си го направиш, бяга в белите страни.

45

вера

преди 9 години

Ей, сбъркана държава сме. Но то е защото Народното събрание е заето с други по-важни неща от законотворчеството. Народните представители са ги налегнали много грижи горките. Как хем да си декларират доходите, хем да ги оправдаят. Че и други неща...В Дания, например, студентите подписват договор, още при приемането си в университета, че ще останат да работят в Дания 3, или 5 години. Без значение дали са датчани, или чужденци. Щом държавата плаща обучението иска да се работи за нея.

44

Анонимен

преди 9 години

С акушеро-гинеколозите е ясно,да кажат нещо за неонатолозите,те също учат за едно място 6 години,па излиза,че трябва да заемат по две места,то така излиза два договора от които единия подписан еднострано само от завеждащия,как ли си получават полагаемото,ако забрави шефа,той пък от кои е от едните или от другите и за кои е,че тъй са се набъркали в едно отделение.

43

до 46 lra

преди 9 години

Като ви няма вас ние просто няма да сме болни !!!Здравната и образователната система са ненужни, защото не можем да ги издържаме и ги издържаме с цената на живота си !!!Искаме Нов Свят - без вашия рекет !!!

42

Ira

преди 9 години

Не само акушерките и сестрите,и лекарите бягат.Защо да стоят тук?Работя на три места никой не ме пита кога почивам,кога спя.Задържат ме болните ми родители,за които се грижа.След няколко години няма да има кого да псувате,да биете и от кого да сте вечно недоволни,просто няма да има кой да Ви лекува.

41

8

преди 9 години

До АнонименДА,АМА В ЕВРОПАТА СЕ РАБОТИ,А НЕ СЕ ШЛЯЕШ ПО ЦЯЛ ДЕН!А РАБОТЕЩ ПОЛИЦАЙ В БЪЛГАРИЯ?!ТЕ ТАКОВА ДЖУВОТНО НЕМА!

40

репи

преди 9 години

Спрете да ги обучавате.Всеки специалист,завършил тука да подписва договор.Ако иска в Англив , вади 100 000 лева и си плаща обучението.Аман от тарикати.

39

Анонимен

преди 9 години

сестрите получават по 400 лв., лекарите по 700 лв. на месец, а членовете на борда на директорите на големите болници по 10-20 хил. Някой да е чул шеф на болница да е емирирал?

38

Анонимен

преди 9 години

Пазарната икономика и демокрацията са най-висшите държавни устройства.