91

*/*

преди 9 години

До бачкатораАбсолютно си прав пич.И аз бачках за 1000 лв (шофьор за сезона по морето),ама какво бачкане беше не ви е работа.На месец правехме над 20000 хил. километра.Карахме и спяхме.Как не убихме някой ,просто луд късмет.Шефа(на 25 години беше),само викаше ,ще спим на зима.Сега ще караме.И ние карахме.Като начукаш часовета на тахографа,взимаш "девятката"(малък бус 8+1) и пак си на пътя. Без малко да се побъркам от недоспиване.Сега в държавна за доста по-малко пари но, СЪМ ЖИВ И ХОРАТА СЪЩО.

90

Гого

преди 9 години

"Най- голямото наказание на мързеливия и некадърния е бедността" - Роналд Рейгън

89

до 112

преди 9 години

Няма "свои" щом са народни грабители ,те са душмани на всички ни.Съмнявам се дали не са повече от 3 млн.тези , които са с 360 лв.Но....питам се аз : до кога ще търпим ? Много опросяхме, приятели, не се издържа вече....

88

Де Гол

преди 9 години

А такаааа, а къде са сега умните и красивите, защо не излезете да протестирате , заспал народ, нали искахте Бойко , ето ви го , при Орешарски миналата година тръгна икономиката , а сега пак зацикли, да ви е честито ГЕРБ, сега ще гладувате и ще мълчите.

87

seira

преди 9 години

"ГРАБЯТ ГО НАРОДА ГЛАДЕН" ... ГРАБЯТ ГО ЧУЖДИ И "СВОИ"!!!

86

дo seira

преди 9 години

И аз си мисля за същото от доста време.Как мислиш можем ли да го направим?Това е единственото останало непроменено толкова време.

85

пич

преди 9 години

Щом не протеспират, значи им стигат! Доволни са! Евростра да си гледа работата!

84

anonimen

преди 9 години

ami deto si na 25 i si s vis6e i raboti6 za 400lv ami saberi 200xil,kato teb i pred narodnoto sabranie ina4e taka 6te si cql jivot nqma li edinstvo 6te go ma4kat toq narod

83

seira

преди 9 години

В СТРАНАТА НИ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ СЪЩЕСТВУВА ОБЕКТИВНАТА ПОТРЕБНОСТ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА НЕКАЗИОННИ СИНДИКАТИ.НУЖНИ СА НИ СИНДИКАТИ, ОТСТОЯВАЩИ КЛАСОВИТЕ ИНТЕРЕСИ НА НАЕМНИЯ ТРУД!!!

82

Анонимен

преди 9 години

И тези пари са им много , щом си траят хак да им е .

81

Анонимен

преди 9 години

Нали трябва да има за трудолюбивите кметовете да си строят палати, "раята" кой е брои за нещо !!!

80

Анонимен

преди 9 години

И повече ще кретат докато не изметем тази пасмина която ни е крала 25 години. Разбира се, че те никога няма да управляват в името на народа, никога! Вижте им захилените и самодоволни мутри в НС за да се уверите. Вдигнем ли се и ги заклещим и не пренудим да върнат милиардите ще мизерстваме докато сме живи. Тиквата, Гея, Царчето, Ванчо Костов и министрите им имат милиарди. Да се арестуват и семействато им. Така ще станат по-разговорливи и ще дават сметките за да спасят кожицата и дечицата.

79

Анонимен

преди 9 години

Материала е лош и винаги е бил. Защо едни могат, а други не? Ама това е ДЕМОКРАЦИЯТА драги ми...нали това искахте.. да има от баницата за всички? И в крайна сметка се оказа, че не може всички да са тарикати на дребно...няма как

78

gtf

преди 9 години

София не е България, в северна та част средната заплата е не повече от 550 лв. чисти. Мога да изброя поне 5 големи фирми от моят регион, които плащат по 550-600 лв. на инженерите си, работниците вземат и по-малко и се радват, че имат работа. Вярно е има фирми, които не осигуряват на пълната заплата, но хората останали тук са пред пенсия, болни или с малки деца, което прави тези фирми нежелани и те все по-трудно намират кадри... или прекратяват практиката или бият кепенците след някоя година.

77

seira

преди 9 години

НАКРАТКО:АКО НЯКОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ С "ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ РЕАЛНО СА СЕ ПОВИШИЛИ ДОХОДИТЕ НА НАЕМНИЯ ТРУД, ТОЙ ПРОСТО НЕ Е "В ЧАС".В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ РЕАЛНИЯ (НЕТНИЯ) ДОХОД НА РАБОТНИЦИТЕ (СЛУЖИТЕЛИТЕ) СЕ НАМАЛЯВА, ТЪЙ КАТО РАЗХОДИТЕ ЗА СОЦИАЛНО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ НАРАСТВАТ И СЕ "ПРЕХВЪРЛЯТ" НЕОФИЦИАЛНО ЗА СМЕТКА НА НАЕМНИЯ ТРУД!"ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ НА ПРАКТИКА "ИЗСВЕТЛЯВА" РЕАЛНИЯ СЕКТОР, НО ЗА СМЕТКА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ.НАЛИЦЕ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК!!!

76

сдф

преди 9 години

на толкова се осигуряват за да не се плащат осигуровки. от тия институти да сметнат доходите на хората и продажбите в магазините.

75

бачкатора

преди 9 години

До СвПреди и аз работих в магазин за техника и взимах 500 лева ,и тогава ми отиваха много по- малко пари за храна и номера с омлета за закуска минаваше,и за обяд някои сандвич ,ноо има ли яко бач трябва и много манджа!!И е по - добре да се работи за 500 лева и да не извършваш почти никаква физическа работа,отколкото да се претрепваш и за взимаш 800-900 !!!просто с тези 300 лева неможеш да си покриеш храната и лекарствата!

74

Анонимен

преди 9 години

Кандидатирай се за кмет на :Пазарджик,Плевен,Видин или поне за общински съветник,Щом си сервитьор елементарната математика я знаеш.Познават те повече от 100 човека и говориш добре български.Пробвай се.

73

Св

преди 9 години

Не по темата, а за яденето на "бачкатора". Преди аз бях бачкатор и като него ядях доста и нищо не ми се лепеше. Вярвай ми че се изяждат тези пари, дори и с евтиния салам (около 1 кг може да се изяде, а той е толкова), само че аз ядях два големи бюрека и голяма боза сутрин. Е ракиите не съм ги пил и може и по - евтино да излиза бачко/ден. После сендах на един стол със същото ядене и за 4 месеца - 20 кг отгоре, та намалих инерцията от бачкаторството:). Та тук не гворим за качество, а количество.

72

На 25

преди 9 години

С висше образование съм и владея два чужди езика. От малък град съм и работя като сервитьор за 400 лева...