71

Кон

преди 9 години

Две лъжи накратко написани:Не зеленчуците са скъпи, а произведените в България. И, разбира се, вносът на заленчуци намалява цените им и по този начин помага на потребителите.Платена ли е статията?

70

odessa

преди 9 години

kato hodichs na lidl da kupuvachs plasmasovi domati vyv plastmasova chsanta kolko iskachs da ti vzemat? ia sega kaji kolko struvat hubavite. givea vyv hamburg.

69

Анонимен

преди 9 години

ИМА ЛИ ОЩЕ УМНИ ЧОВЕЦИ КОИТО ДА СИ КУПУВАТ ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА И ДА СЕ ТРОВЯТ? АКО ИМА БРАВО НА ТЯХ!!!!

68

Анонимен

преди 9 години

охххх....добре, че едно време/не толкова отдавна/ на зеленчукопроизводителите даваха евросубсидии, тогава хората се трудеха и произвеждаха истински зеленчуци.Сега за съжаление голяма част от населението се набута в панелките в големия град за да има работа/защото в малките градове и селата си е тотален монопол/...и разчитаме на производителит/а те са си истински мошеници/ да произведат количества зеленчуци...ми..няма да ги купувам пък.

67

Анонимен

преди 9 години

Българинът най обича някой друг да мисли заради него,и когато "хубаво го измислят",започва:-ах,ох,ама защо така. Ами четете бе хора,какво сме подписали в глава земеделие,млечни квоти и такива за месо(българско свинско вече няма),прочетете ,какви са субсидиите по Европа,за скритите протекции,как на книга може да си изнасяме продукцията в ЕС,но изведнъж се оказва,че фитосанитарния контрол на Германия ни казва:-сори.Не казвам,че трябва да хукнем,към Евразия,по скоро трябва да променяме ЕС отвътре

66

Анонимен

преди 9 години

у моменто у Германия цената на домати от Нидерландия /дамек Холандия/ е 1,29 евро за кило! проверете имате интернет!

65

Анонимен

преди 9 години

Като тръгнат да гният зеленчуците,ще се сетят, че трябва да намалят цената 3-4 пъти

64

Анонимен

преди 9 години

Ям само градинки зеленчуци.Надявам се до лятото да не се гътна точно от неядене на пластмасови домати.

63

СС

преди 9 години

Ми като не се очаква да поевтинеят, да не се очаква и ние да купуваме. Нали така!!!!!!!!!!! Яжте си ги, и без това са пълни ***!!!

62

М

преди 9 години

Те поне наистина да бяха зеленчуци, та да знае човек за какво дава пари. Вкусът и съдържанието им са само за бунището.

61

Анонимен

преди 9 години

Ами що да поевтиняват,идват празници,после летния сезон,потреблението така ,или иначе е високо,в големите градове борсите бяха монополизирани,пример Бургас с любезното съдействие на кмета и Валери Симеонов.Четири човека и хипермаркетите определят картелно цените,а малките борси бяха ликвидирани(предполагам това е положението и в другите градове)

60

Българин

преди 9 години

Драги сънародници и по един лев субсидия да дават на домат нашите пишман производители пак ще ги продават за 5 лв. Като има субсидии за млечните продукти защо кашкавала е 14 лв. , а сиренето 10 лв.

59

Анонимен

преди 9 години

миналата година един андрешко пишеше , че изнаса всичко за нюкасъл, плащали му па паунд килото"биволско сърце". саеа нема смисъл да изнаса тука ще харчи стоката по скъпо.Македония ми е близо, един път седмично на пазар и ми излиза по евтино. даже ше праиме партия с комшиите, ше се редуваме веднъж у месеца.

58

до 83

преди 9 години

Капитализмът е не само алчност но и безчовечие

57

Василев

преди 9 години

Краставицата не е краставица!Домата не е домат!Реалността не е такава каквато е!Агент Галки Мийлд!ЦРУ!!!

56

Анонимен

преди 9 години

До OFERTA ZA GLADUVA6TIПич ,кажи на мама да ти даде хапчетата,явно е забравила

55

Анонимен

преди 9 години

Да ви и имам коментарите, всички пишат че няма да си купуват домати и краставици на тези цени пък вечер като отидеш в големите вериги магазини ги гледаш как се блъскат за домати защото е намалено с 0.30 лв. хаха Стига бе

54

икономист

преди 9 години

В България всеки иска да стане милионер за един ден . На сергиите доматите са 5-7 лв. Просто е смешно и тъпо как някакви лелки и чичковци се правят на интересни . Единствения начин е да не се купува в момента . Ще видите как след Гергьовден как ще намалеят цените и няма да важат сегашните аргументи .

53

Анонимен

преди 9 години

Изхранването на българина става непосилно за джоба му. При чист месечен доход от 600 лв, имате 20 лв дневно за транспорт, храна, сметки, облекло. На този фон зелена салата от 2 лв е безумие. А много работещи са под тази сума. Отделно са пенсионерите и безработните. Естествено е, социалното недоволство да расте. Количествените натрупвания водят до качествени изменения, затова си мисля, че това може да бъде напълно осъзната и целенасочена политика за прокуждане на българина от родината му.

52

ФАО

преди 9 години

похабяването на храна е по-голям проблем за индустриалните страни, като най-често то се причинява от търговци и потребители, които изхвърлят на *** напълно годна храна.На глава от населението в Европа и Северна Америка годишно се похабяват по 95-115 килограма храна