125

Бургас

преди 9 години

Аз писах това за деблните. Да добавя и че са сметнали сигурно цял живот средната ти заплата да е била 1200лв. Напълно реално е, сега средната пенсия е 200/300лв защото и средната заплата е толкова. Пояснявам средната заплата е сигурно към 500/600лв, ама работят 2 млн. А като добавиш още 2млн работоспособни (по закон) но неработещи и тогава го арзделиш става среден доход на работоспособен 200/300лв

124

турчинОт 90 година

преди 9 години

От 90 година реформи в социалната и в здравеопазването не се прави защото всички ръководители на тези министерства или са некомпетентни или партийно зависими ,,без мнение". Най голям популизъм се прави от тези министри. Пълна пародия е пенсионирането в България. Най голям грабеж се провежда в тези министерства.

123

Анонимен

преди 9 години

До 2029г с тия темпове няма да има България.1300лв е една сума, а каква е стойността, другаря Калфин пропуска.

122

Анонимен

преди 9 години

Защо никой не чете? Писали са 1300лв пенсия за тези които са 64ти набор и се гага вземат 1200лв, като се пенсионират на 65. А вие чухте 1300лв пенсия и веднага лъжа е. Сигурно вярно са го сметнали, ама колко се осигуряват на 1200лв ?Бая дебилни и емоционални хора пишат, ама не са виновни с тия заплати станахме на маймуни

121

Герги

преди 9 години

гладна кокошка просо сънува

120

Анонимен

преди 9 години

А през 2029 година, ако дотогава не ни е отнесъл ядрения ураган с тези пари какво ще може да се кухи? Пет хляба и две кофички кисело мляко?

119

Анонимен

преди 9 години

А КОИТО РАБОТЯТ ЗА 340 ЛВ КОЛКО ПЕНСИЯ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ.нЕ СЕ БОРЯТ СЪС СИВАТА ИКОНОМИКА, А КАЛФИН СИ НАЗНАЧИ ОЩЕ ЧЕТИРИМА ЗАМЕСТНИКА И ОЩЕ ТОЛКОВА СЕКРЕТАРКИ И ОЩЕ ТОЛКОВА СЛУЖИТЕЛИ. Е, ДА ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ Е СА И ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО КЪМ ТЕЗИ 1200 ЛВ ЗАПЛАТИ ЩЕ ИМА И ОЩЕ МНОГО ПОВЕЧЕ БОНУСИ. НО ТОВА ЗА КАЛФИН НЕ Е ВАЖНО. ВАЖНО Е ДА НИ НАКАРА ДА МИСЛИМЕ, ЧЕ НЕЩО ПРАВИ.

118

възмутен

преди 9 години

Преди да мислите глупости и да хвърляте прах в очите на хората, осигурете работааааа! Че и правят сравнение към заплата над 1000 лв. Къде са тези заплати бе, Калфин! И вие от АБВ леви се пишете! Срам и позор - пълна подигравка с цяла една нация! Само искате да цоцате и да се молите да не доживеем до пенсиите си. А какво правим с хората, които имат стаж, а са все още "млади", за да си получат заработеното? Или те ще "блъскат" още за този, дето духа! Защо да не се пенсионират заслужено!

117

възмутен

преди 9 години

Кого лъжете бе, Калфин! И къде е работата в тази държава? Държавата разполага със стотици декари пустеещи земеделски земи! Защо не ги районирате и да направите селскостопански кооперации, в които да работим! Или това е от социализма и не се "брои"! Или има държавни предприятия, които не са "баш на ръба" и вместо да ги цапцаросвате, размърдайте си зад.....е и потърсете оздравителни варианти за тяхната работа!Но и затова трябва труд, нали - трябва да се търсят пазари, да се правят разчети.....

116

Анонимен

преди 9 години

|ТОЗИ ДО КОГА ЩЕ НИ РАЗКАЗВА СЪНИЩАТА СИ. СЪНИЩА НЕ ВИНАГИ СЕ СБЪДВАТ. 2019 ГОДИНА -- А ДО ТОГАВА.

115

ognyanz

преди 9 години

До 138: Когато се оценява построеното през т.н. тоталитаризъм, трябва да се говори с факти, а не да се замерят хората с шаблонни фрази. Аз мога да ти изброя много ключови за промишлеността предприятия, които са били създадени преди 1989г и унищожени след това.Ще спомена само два: във Варна имаше корабостроителница и завод за дизелови двигатели. Големи, структуроопределящи за икономиката. В целия регион имаше фирми, които работеха за корабостроителницата. Сега е унищожена. Кога ще се създаде пак?

114

citizen

преди 9 години

Смешни селски тролчета. Калфин ви е крив нещо, а?А когато *** Сидеров обещаваше наляво и надясно "1000 лева заплата, 500 лева пенсия. Тук и Сега!", се скъсвахте да го възхвалявате.

113

Анонимен

преди 9 години

До 141Да произвеждаш повече трябва да има къде да пласираш произведеното. Но с тези ниски пенсии и заплати покупателната способност на населението е много ниска и всичко това се затваря в един порочен кръг. .....А разработен сценарий с колко процента ще бъдат увеличени цените на продукти, ток, бензин и т.н до 2026г. има ли!?

112

§

преди 9 години

РАЗКОШ!!!! ПРИ ЗАПЛАТА 1200 ПОЛУЧАВАШ 1300 ПЕНСИЯ????!!!!!! МНОГО ДОБРИ СЪНИЩА ЗА ГЛАДНАТА КОКОШКА.

111

Анонимен

преди 9 години

Аз наистина не разбирам що за племе сме ние. Да пенсийте са ниски в България, но това е защото имаме застаряващо население, държавата фалира 2 пъти след 89 год. и да не говорим, че от 6 000 000 население има работещи около 2 000 000. Всичко друго се издържа с нашите пари на работещите. Докато НИЕ не започнем да работим повече и да произвеждаме повече ,няма как пенсийте да се вдигнат! Ще дойдат БСП ще дадат 1 милярд за пенсии и кво? На следващата година от къде 1 млрд. пак? На кредит? Не мерси.

110

Анонимен

преди 9 години

Другарю Калфин,в днешна фалирала Гърция пенсията е 750 евро.Затова недей да дрънкаш врели некипели,а се погрижи за днешните пенсионери,които са работили по 40 години за тази държава и за такива като теб и получават унизителните 200-300 лв.пенсия.А днешните бъдещи пенсионери сами ще се погрижат за себе си като просто напуснат тази прекрасна територия с калпави управляващи и си намерят по-добро място за живеене.

109

Анонимен

преди 9 години

В обещанието се съдържа предположението, че дотогава ЕС ще се е разпаднал, следователно еврото няма да съществува, и затова обещанието е в лева.

108

Анонимен

преди 9 години

И кой ще ги осигури тези пенсии?Е,КОЙ,КОЙ ще ни осигури такива пенсии,бе Калфин?КОЙ?

107

Анонимен

преди 9 години

Пенсии по 1300 лв. през 2029 г. за наборите на КалфинДоходите на възрастните хора скачат поне с 40% до 2026 г.---Какъв хуморист е този Калфин!Първо избудалка лидера си, за да гласува групата им за идеите на ГЕРБ, а сега будалка нас.Сега чакам да ни обещаят и пенсии по 10000 лв ама през 3000-ната година.А и да не забравяме, че ни гласят възраст за пенсиониране, която надскача средната възраст на живота в България. Тоест гласят ни да мрем, преди пенсията.Тоест, трай коньо за зелена трева...

106

Анонимен

преди 9 години

Може може ,ама тогава 1$ ще е 100 лева ,и сметката излиза :))