114

Анонимен

преди 9 години

Прсото трябва да се избият, друго спасение няма.

113

Анонимен

преди 9 години

Факултето, Токайто, Надежда, Филиповци, това са си държави в държавата. Друг ред цари, друг морал, там пълнолетие и полова зрялост имат различно значение, там действат други НК, ГПК и ДПК. И само си набъбват, а обществото ги помпа с ток, вода, помощи.

112

читател

преди 9 години

А после? Кой ще ви храни и ще плаща за здравни и социални осигуровки?

111

Анонимен

преди 9 години

Айде пък сега, че знаят ли бразилиеросите що е това *** ?

110

Анонимен

преди 9 години

Идва време разделно! Или те, или ние! Мирно не можем да съжителстваме. Прекалено големи са културните различия!

109

100

преди 9 години

А някои неща не трябва да се казват, не е нужно всяко първично изказване да се цитира и разпространява.

108

глас

преди 9 години

Закон за населването на ромски семейства в периметър едно то друго не по-малко от 500м.Трябва да се пръснат иначе няма справяне с тях.като нямат досег с други около тях те се променят,но на някой не му отърва това!

107

Анонимен

преди 9 години

До Goko -127Калайджиите ги познавам отдавна и отблизо.Хитри, тарикати и използвачи, със християните са християни, със мюсюлманите са мюсюлмани!Ако трябва ще се пишат и будисти.Но калайджийките са много палави и дащни.

106

Анонимен

преди 9 години

Българин:Ало Български Хелзингски Комитет /БХК/ ли е?БХК:Да,кажете моля!Българин:Искам да изкажа възмущението си от отношението на ромите към българите и евентуално да ме защитите,защото съм обект на дискриминация и са нарушени гражданските ми права.БХК:Разбира се,заповядайте довечера след 20 часа заедно със семейството си в ромската махала и разбира се носете подправки за кайма.

105

Анонимен

преди 9 години

Интересно как българите са предават без бой. Заминават на Запад, политиците им били виновни и т.н.

104

Анонимен

преди 9 години

Не знам защо ми изтрихте коментара не съм написал нищо не редно,просто си давам моето мнение.Повтарям още веднъж ромското население трябва да се интегрира в България чрез задължително обучаване във училищата и дори да им се създаде такива в техните квартали.На второ място да им се създадат работни места за да почне страната да върви напред.Защото ромското население драстично се увеличава ако сега не ги интегрираме за напред ше си берем грижите.До питайте се до Турция която е интегрирала почти вс

103

мнение

преди 9 години

Това е прослойка от населението ни, която е свикнала да получава без да дава.Толкова мното пари отиват по направление"роми"/ по подобие на бежанците/, че жалките пенсионерски парици са като прашинки.За роми и турци не са нужни много привилегии, защото потърпевши са българите.Всъщност Конституцията дава достатъчно права за всички, допълнително за въпросните малцинства не са нужни.

102

до 129

преди 9 години

него време няма да се върне и престани да си водиш илюзии,не можеш да потиснеш дадено малцинство защото то рано или късно ще ти отвърне

101

Анонимен

преди 9 години

Това са специфични индивиди, които са нито християни, нито мюсюлмани а само се водят такива. Те не говорят като хората нито български, нито турски а само си мислят така. *** им е беден език, без писменост. Хора, родени и израсли в България, които не могат да свържат изречение и бъркат мъжки, женски род и тн. Никой, никога не се е справил с тях а просто развитите страни им дават по добри соц. условия или работа.

100

дo: 129

преди 9 години

Отговора е при 127 Коментар , хората са Християни които се молят в Църква

99

аз питам......

преди 9 години

...кога ще се въведат порядките от Тодорживково време, та да се кротнат всички - и роми , и турци ?

98

дo: 126

преди 9 години

Благодаря за Информацията , не знаех нищо за ромите в България

97

Goko

преди 9 години

Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.

96

********************

преди 9 години

ЙЕРЛИИ:Йерлия (турски език): местенПотомци на първите роми, които се заселват в България: от 11 до 19 в.;По време на Османската империя голямата част от тях усядат и не са чергари;Говорят ромски език, като някои групи говорят български език, а други турски. Чести са случаите на трилингвизъм ромски, български и турски език;Една част са християни, други мюсюлмани. Широко разпространено е и протестантското християнство;Живеят в обособени махали в селата и градовете. Големите градски ромски гета са населени основно с йерлии. Малка част живеят и рзпръснати сред българското нас

95

ФХ

преди 9 години

Я вижте *** в Румъния, Турция и навсякъде другаде. Само у нас имаме такива големи проблеми с тях. Това е, защото нашите политици нарочно ги държат на този хал, за да могат да ги манипулират по време на избори. А иначе ние им берем гайлето. Подкрепям бай Кольо, само образование му е майката.