27

сс

преди 9 години

Трябва да си пълен и завършен *** да си симпатизант на гроб-герп ...

26

ИСТ

преди 9 години

Допълнително ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пенсионно осигуряване били недемократично. ПРАВОТО САМ да си избираш начина, по който да се пенсионираш, било недемократично и ще се краде. Е това е връх на цинизма.

25

GFR

преди 9 години

ЧЕСТИТ 9 СЕПТЕМВРИ ЛЕФЧЕТА И СТОТИНЯКИ !ЦК НА БКП РЕШИ !

24

Анонимен

преди 9 години

На мъжът който умря в завода в Мъглижда не забравиш да му вземеш натрупаните пари по партида в Частния Пенсионен Фонд.Чу ли Горанов!

23

Анонимен

преди 9 години

Как може да ви се обясни на вас, че тези пари няма да отидат в НОИ без вашето изрично желание, ако вече сте "избрали" частен фонд или съответно, ако не изберете такъв година след като сте започнали работа. Така или иначе, дори и при сегашното положение, ако за година не направите избор, основната част от парите ви за пенсия отиват в НОИ, а 5-те процента ще отидат служебно в произволен частен фонд. Няма нужда от този плач всенароден, да плачат частните фондове - проблемът е изцяло техен.

22

Анонимен

преди 9 години

Това е национализация, но се взима от бедните.Защо не вземат от богатите.Национализирайте от тях, те имат повече.

21

GFR

преди 9 години

До БГ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ:ДВЕ ИНСТАНЦИИ СА ВЕЧЕ ЗА СТРАСБУРГ !И ПЕЧЕЛИШ УМНОЖЕНО ПО 1000 !НАРИЧА СЕ ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ПРАВОТО НА ИЗБОР !

20

Анонимен

преди 9 години

Автоматичното местене към НОИ след година може би е проблем, но единствено за частните фондове. Ако на някого му е проблем, то той просто ще си избере фонд и проблемът за него отпада.А не беше ли проблем автоматичното прехвърляне на 5-те% процента към частните фондове преди години, ако не избереш сам фонд?

19

БГ

преди 9 години

Не мога да разбера - след като имам договор с пенсионно дружества как така ще ми местят авоарите след година ?! Така не ми ли прекратяват договора без да ме питат мен и дружеството. Тази дейност се нарича НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. Каквото и да ми приказват.

18

Анонимен

преди 9 години

Тези пари ще изчезнат и повече няма да ги видите, ама иначе не е кражба.

17

GFR

преди 9 години

ШАШАФ НАРОД !БАЦО ШАМАН НА ПЛЕМЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ АЛКОХОЛИЧАРИ ГОЛОДУПЦИ !

16

Анонимен

преди 9 години

Тази зализана самодоволна тиква стана известна първо с това,че зад гърба на титуляра си,М-р Дянков,преведе едни пари на латифундистите в Бг по схема ББ,Миро Мършата и Емо Фаса. Един откровен мошеник и блюдолизач,обслужващ интересите на тези,които го назначиха на този пост точно за това.

15

Анонимен

преди 9 години

Чиста кражба си е.Щом няма индивидуални партиди.Все едно да дадем на Гошо трима приятели пари - Пешо 5 лв., Стефчо - 100 лв. и Кирчо - 10000 лв.И след време Гошо да каже "Нема проблем, че ви ги върнем, ама дамо дека съм забравил кой колко даде. Та че ви ги връщам поравно"...

14

Цецо

преди 9 години

Ако бяхте направили следното:1. Които вече сме разпределени САМО с писмено заявление да се местим към НОИ2. Новите работници САМО с писмено заявление да избират къдеЕ тогава нямаше да има проблеми. Проблема е автоматичното местене и то само към НОИ след 1 година. Просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва декларация кой къде иска да са му парите и всичко щеше да е ОК. Сега и на слепия му е ясно че се пълни една изпразнена касичка по твърде тарикатски начин. НЕ СМЕ ГЛУПАВИ И ДА НЕ РАЗБИРАМЕ !

13

Анонимен

преди 9 години

Каква кражба, какви 5 лева? Щеше да е кражба, ако частните фондове сами си бяха набрали клиентите и парите. Но не е така. Тия "клиенти" им бяха подарени от държавата, която ги ПРИНУДЗИ да изберат фонд или ги разпредели служебно. Каквото и решение да вземе сега държавата, то не ощетява обикновения гражданин. Той може да си остане в частен фонд, може да отиде в НОИ - никой не му пречи. Проблем има за частните фондове, защото ще им намалеят подарените принудени "клиенти". Да си потестират те.

12

Анонимен

преди 9 години

Ако не знаете какво е гнустова на снимката е това

11

Анонимен

преди 9 години

Частната собственост след 1944 г. в България не е неприкосновена.Смърт за всички комунисти -Гроб, БКП, ДпС и т.н.

10

Анонимен

преди 9 години

Бостанче крадливо.

9

Васил

преди 9 години

До ИСТИНАТАДелян Пеевски президент!

8

ИСТИНАТА

преди 9 години

Аз разбирам реформаторите начело с владо каролев и домусчийски да недоволстват , защото и на децата е ясно на кой принадлежат частните пенсионни фондове в България .Идеята е след като изчезнаха няколко милиарда от КТБ ,така в бъдеще да изчезнат и вноските в частните пенсионни фондове.Справедливо е всеки да може да избира къде да са му парите за втора пенсия , никой не кара на сила хората да се местят в НОИ ,само който иска.Къде е проблема ,че може да секне кранчето към ала цветан василевци ли