355

Анонимен

преди 9 години

Русия дава около 33-34 процента от газа необходим на Европа. Това показва, че тя не е монополист (другият голям играч е Норвегия). Може да се каже, че делът на Русия в газовите доставки за Европа ще спада с около един процент на година и през 2030 г. ще е около 24 процента. Така или иначе обаче всичко това е въпрос на бизнес, руският газ е нужен на Европа и и само Русия е в състояние в близкото десетилетие да реализира супермащабни проекти за газопроводи. Накрая изгодата ще надделее над политиката.

354

Анонимен

преди 9 години

Турчилягите 6те духат супата да влезнат в ЕС.Може даги и изключат и от НАТО.И като се скарат с Русия,те несъ яли попарата на Русия.Путин 6тесе опита да привлече Турция зада ги накара да премахнат и ядрения арсеанал на Америка.Кои знае какво 6те излезне от тази работа.Но ние не искаме Рускиият боту6 повече,нии му ядохме попарата 70 г.

353

Анонимен

преди 9 години

За всичко сие виновен Путин ако не бе6е завзел КРИМ,и да си бе6е стоял мирно на *** всичко 6тесе да върви добре.Тои сие виновен за всичко.Тои много добре знае6е че БГ е член на ЕС И НАТО.нО ТРЪБАТА ПАК 6ТЕ6Е ДА МИНЕ ПРЕЗ бг.Атои се прави на господ.Сега нека да кръстосва по Турция и Китаи.Сам когато сиго направи6 никои неможе дати помогне.

352

ПЛЮВНАЛИЕВ

преди 9 години

МУНЬОВЦИ, РУСНАЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ СИ МЕРЯТ ***, А НАШИТЕ БОКО ***, ЦЕЦО МОБИЛА, ПЛЮВНЬО *** НАПРАВИХА ВСИЧКО ВЪЗМЖНО ДА ПРОДАДАТ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ НА ПО ЕДНА МИЛУВКА И МИНЕТЧЕ НА ЧЕРНИЛКАТА В БЯЛАТА КЪЩИЧКА! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЕЩАТТА ВЪРВЯТ КЪМ ПЪЛЕН ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА И ПОСЛЕДВАЩА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! КАКВАТО Е И КРАЙНАТА ИДЕЯ НА МАЗНИТЕ, ГНУСНИ, НАГЛИ И ДОЛНИ АМЕРИКАНЦИ, БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА, А ТЕРИТОРИЯТА И ДА БЪДЕ РАЗКЪСАНА МЕЖДУ ТУРЦИЯ, МАЛКО ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ! МАМИЦАТА В

351

Бай Кольо

преди 9 години

Тъй като ние си имаме тръба за нас и комшиите не виждам наш финансов смисъл при такива условия да се строи ЮП. Ако Русия сама си финансира тръбата като плаща наем за трасето и транзита и допуска през нея и газ от други източници (с/у заплащане естествено) ОК нека си вземат ОВОЗ и да строят . Ама да ни карат ние да я плащаме 25-30г. с едни несигурни транзитни такси с риск от доплащане и да не можем да си пуснем по нея нашата си газ, те това е наглостта на престъпника-рекетьор !

350

ПроБГ

преди 9 години

Повечето от пишещите тук оперират доста свободно с "интереса на България". Нима има и един от тях, който да е наясно с всички + и - на проекта и на общото енергийно статукво, аз не съм. Но знам едно, когато позволиш на някого да ти бъде рдинствен доставчик на нещо, очаквай изненади и то неприятни.

349

Никола

преди 9 години

Тези 400млн. дето Путин ги хвърля ей така изобщо не са верни , дори по техните разчети . Защото 25год. изплащане значи че 4милиарда :25год прави 160 млн. те това ти е сметката , да турим и лихви повече от 200млн. не са . В това време обаче тъй като тръбата се води българска всички ремонти и поддръжки са и за наша сметка , та може и да додаваме по някое време , ако транзита намалее . От друга страна като се пусне ЮП ще спрат транзита през този от Укр. и там ще ни паднат чисти приходи оттранзита !

348

Виктор

преди 9 години

Много ми е интересно колко хора от тези които пишат коментари, са запознати с въпросите около газопровода Южен поток? Тоест те са чели договорите и анексите към тях, знаят изискванията на европейското законодателство за строежа на газопроводи и експлоатацията им. Запознати са с финансовите условия и др. Всички тук давате положителни или отрицателни коментари на тази новина, на базата на политическите си пристрастия. Аз не коментирам нещо което не разбирам, това е толкова просто.Успокойте се, виж

347

,Симо

преди 9 години

Със или без южен поток,крадлива България ще е все бедна. А що се отнася до заглавието по темата ,е най верно от всички коментари.

346

Анонимен

преди 9 години

Не може да сравнявате цената на газа за Германия и за България, защото Русия е зависима от Германия. Има прекалено много неща дето Русия внася от Германия.Защото ако Русия вдигне цената на газ за Германия и Германия може да вдигне някои цени.

345

ЧЕСТЕН

преди 9 години

- ЕС - България очаква да получи за следващите седем години 32 милиарда лева !-Русия - България ще вложи 4 милиарда , ще изплати проекта след 25 г. А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РУСИЯ ЩЕ Е МОНОПОЛ И ЩЕ СИ ВДИГА ЦЕНИТЕ КАКТО СИ ИСКА !НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКИТЕ САМИ !!!!България - Ние не сме против проекта стига да не е МОНОПОЛ ! ЕМИ НОРМАЛНО Е ДА ЗАЩИТАВАМЕ ИНТЕРЕСИТЕ СИ 45 Г. СТИГАТ !!!!

344

Анонимен

преди 9 години

Бизнеса си е бизнес 2+2=4.Тя Русия еправела планове за газопровод и като не става през България ще стане от другаде.Това се нарича КАПИТАЛИЗЪМ.Няма кой да чака. Има си планове за развитие на бизнеса.Сега че някой се мота и се тутка, няма кой да чака.

343

до ПХ

преди 9 години

Неразумен си ти,приятелю.Русия се прави на силна на държави като България ,Украйна и Беларус. С държавите от западна Европа и Турция се държи по друг начин-с тях е партньор а с нас е господар. Понял?

342

АБВ

преди 9 години

До ПХА ти като си толкова разумен, кажи на нас неразумните защо германеца купува руски газ? Ще ти помогна - сравни цената за Германия и цената за братска България.

341

пораженията са

преди 9 години

предимно и главно за "независимата" (от себе си) територия, наречена ***!

340

Анонимен

преди 9 години

Статията ми прилича малко на коментара след след мача Кличко - Пулев:"В битката за световната титла по бокс за професионалисти, Кубрат Пулев зае почетното второ място, а Владимир Кличко се класира предпоследен."

339

СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ!

преди 9 години

КАКЪВ "ПРОСПЕРИТЕТ" ЩЕ ВИ ВРЪХЛАТИ ОТ ТУРЦИЯ И САЩ, СЕГА ПРЕЗ 2015г.! ЗОМБИРАНИ ТЪПОГЛАВЦИ - ПОНЕ ИСТОРИЯТА ДА БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ, ЧЕ ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ОСНОВИТЕ НА "СВЕТЛОТО" СИ ХАМЕРИКАНСКО БЪДЕЩЕ...

338

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 501Не можеш да накараш някой да мисли след като това упражнение е абсолютно невъзможно за него.По-лесно е да повтаряме като папагали, че сме изгубили 400 мил.И как разбраха, че са 400 мил.? Аааа, вярно бе , Путин така каза.

337

ПХ

преди 9 години

О НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ ТИ ЧУВАЛ ЛИ СИ НЯКОГА ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК КОЙТО ЗАХРАНВА С РУСКИ ГАЗ ДИРЕКТНО ГЕРМАНИЯ? СЪЩИЯ ТОЗИ СЕВЕРЕН ПОТОК НЕ МИНАВА ПРЕЗ УКРАЙНА. ГЕРМАНЕЦА ПО ГЛУПАВ ЛИ Е ОТ БЪЛГАРИНА ДА ПОЛЗВА РУСКИ РЕСУРСИ? ЗАЩО ТИ БЪЛГАРИНО НЕ ВИЖДАШ ИЗГОДАТА КАТО ГЕРМАНЕЦА А СЕ ДУПИШ НА СЪЩИЯ И ЗАВИРАШ ГЛАВА В ЗЕМЯТА? ДОКОГА ЩЕ СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН И ДА СИ ГОНИШ СОБСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС?

336

Анонимен

преди 9 години

Никоя държава която е с Русия не е просперирала,Никоя! Една богата няма. Всичките са разбити за сметка на Русия.