64

Маркс

преди 9 години

Значи децата на ислямистите се учат от пет годишни да колят неверници, а българските деца нямали правото да знаят истината, защото можели да откажат да станат еврогеиове, а истински българи, като онези старите, дето бучеха фесляците ПО ПЕТ НА НОЖ!

63

Рали1

преди 9 години

До 79 и 87,"Старозагорското клане е историческо събитие от 19 до 21 юли 1877 г., включващо избиване на българското население и опожаряването на градСтара Загора от турската редовна армия, включваща 48 хилядния албански корпус на Сюлейман паша с участието на черкези, командвани от Дай Ахмед, и чирпански *** с явната подкрепа на старозагорски евреи."Това е в Уикипедия,но има и свидетелски разкази!В Любенова махала вилнее редовната турска армия и местни турци!Да не забравяме паметта на убити

62

цял век циркаджии

преди 9 години

Като знам как лъжат историците , имах ме даже и един за президент , друг дървен философ писа фашизма и пак бе президент , *** ти политиците , историците , философите , журналистите и др. псевдо елит , всичкия елит сте маскари рече бай *** .

61

Анонимен

преди 9 години

За съжаление децата попиват най-голямата агресия и най-голямата омраза към другите не от учебника по история, а от света около себе си...Идеята за един учебник по история е правилна. Авторите на този учебник трябва да се договорят не само за фактите и оценките, за историческата истина, но и за езика и стила на урочните статии. Като приказка - така трябва да се разказва за историята на децата до четвърти клас...

60

Анонимен

преди 9 години

Кирил и Методи - на служба при византийския император.Цел на азбуката - да ни христианизира и погърчи.Иван Шишман - турски васал.Крали Марко - също.Как умира майката на В. Левски?... А брат му?.................................Историята ни е по-зле и от Македонската. Ако в тези учебници се напише истината става страшно.

59

Анонимен

преди 9 години

Освен въпросните 'автори" на учебника, имало и застъпници на тази "модерна история"...Срам ме е, че се наричате българи :(

58

Анонимен

преди 9 години

До 90!Няма значение дали Божидар Димитров е *** или не, не е интересно и какви са му политическите пристрастия. по-важното е, че знае ИСТОРИЯ, че мисли и не се страхува да каже какво мисли...за разлика от такива злобни простаци или прости злобари като теб!!!

57

Анонимен

преди 9 години

Е, нормално е като потурчени *** = видни небългари пишеха учебниците по история цяла година да са се омазали! Кое не успяха да омажат за 1 година?!

56

Анонимен

преди 9 години

Имаме много добри историци, често ги виждаме в различни предавания! Как въпросната госпожа - "професорка" е ДОПЪЛЗЯЛА като автор на учебник не е трудно да се преположи...така както е ИЗПЪЛЗЯЛА до професорска титла. Ползвайки политически протекции, пишейки по опорни точки на различни фондации, без чувство на срам, готови на продадат собствените си родители!

55

Рали1

преди 9 години

Само за Левски и Симеон ли е проблемът?Че то цялата ни история е преиначена!Или трябва да забравим за народните приказки и песни,както ни съветваха от Европата.Защото там е НАШАТА история!Да забравим и светилищата и църквите,да не споменаваме за строителството по нашите земи,представяно като "римско"?Вадете истинските документи или ги потърсете в чуждите библиотеки и музеи,че е срамота да се кичат"древни"държави като Гърция/създ.през 1828!/с нашата история и ние да мълчим!

54

Анонимен

преди 9 години

А БЕ НАЙ ДОБРЕ Е ДА УЧАТ ОТ МАКЕДОНСКИТЕ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ,ТАМ ПОНЕ СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ПОЛОВИНАТА НАПИСАНО НЕ Е ТАКА ?

53

Апо

преди 9 години

Какви учебници , какви пет лева ????Не виждате ли че деморализацията , деградацията и опростачването не само на подрастващите но и на техните родители се е превърнало в държавна политика.Колко от вас могат да изрецитират нещо от БГ класиците.За пояснение искам да кажа че Азис , Ивана и т.н. не се броят, те са класика в пошлостта.Учебници!!!Я се огледайте, след десетилетие и азбуката няма да могат да научат за 12 години.*** народ,слаба държава.Това е необходимо на днешните управници.ЧЕТЕТЕ

52

Маркс

преди 9 години

Крайно време беше нашите историци да се събудят! Радвам се!

51

HC

преди 9 години

Ако се напише, че полицията е хванала Левски, това няма ли да насади омраза към родната полиция? Дай по-добре да пише, че Левски сам се е обесил.

50

Анонимен

преди 9 години

До ОбективенПо-хубав ще от този на БХК и другите анти-български организации

49

до 69

преди 9 години

отивай си в анадола- такива *** тук не са ни нужни.

48

до 70

преди 9 години

И ти си с опорните точки, а? . Башибозукът е бил съставен от албанци, всякаква ислмистанска *** и кюрди, неграмотни, свирепи и цял живот убивали. Кои българи са били неграмотни и убивали цял живот? Няма такива, защото българите са си гледали нивите, никой не си е оставил детето неграмотно и да озверее и са търпяли ислямско-турския терор. маря в анадола, куче прокклето.

47

Обективен

преди 9 години

Ха-ха, точно тоя пък колко "обективен" учебник ще напише. Близ-близ...

46

Tina

преди 9 години

До АнонименТова оправдание с цел "измиване на турските ръце" прилича на оправданието на САЩ, че не те а ИДИЛ избиват християните в Сирия и Ирак.А всъщност кой плаща за създаването им? Кой им дава пари, кой ги въоръжава, кой ги защитава и с чия благословия съществуват и действат?

45

Анонимен

преди 9 години

Крайно време беше. Не може за зверствата на турците да не се пише и ред. В Гърция и дума не може да стане да с епроменяа историята в угода на ислямистите и анадола