50

ВАНГЕЛИС ПЕТРОС

преди 9 години

МНОГО ВУЛГАРИ РАБОТЯТ ЙАТО ОВАЧРИ И СЛУГИ НА НАС ГЪРЦИТЕ.НАПРИМЕР ЕДНО МОМЧЕ ОТ ЯМБОЛ ПАСЕ 300 ОВЦЕ НА БРАТОВЧЕД МИ АЛЕКО ПАЛЕОЛОГОС, В ЕДНО СЕЛО ДО ГРАД КОМОТИНИ.ВЗИМА 300 ЕВРО, НО ЯДЕ И ПИЕ И ПУШИ И СПИ И СЕ КУПИ БЕЗПЛАТНО ! = 5 РАБОТИ ФРИИ

49

666

преди 9 години

До един българин. Уффф, добре добре. Те и много български села са били обезлюдени през турско време, и винаги има обезлюдяване на села по време на въстания, не говоря за това, предполагам добре разбираш какво имам предвид, но просто трябва да си против, нали?? Ако искаш да не бъда пристрастен ще кажа че и през гражданската война в САЩ много селища са обезлюдели, нали!! ГОВОРЯ ЗА СЕГА!! СЕГАШНО ВРЕМЕ, РАЗБИРАШ ЛИ!! TODAY!!!

48

Истината

преди 9 години

И като сме зачепкали темата за обезлюдяването на българското село, е добре да не се отклоняваме към други теми. Истината е, че населението в селата бързо намаля още през миналия век, както стана и в всички станали държави по света, тръгнали да се развиват индустриално. Истината е, че след 1989 година в България има демографска катастрофа, като пряко следствие на огромния спад в доходите на българите. В масовия случай спадът беше около 10 пъти.

47

Анонимен

преди 9 години

да живее демокрация, ***, още 25 години демокрация още 200 села без хора!! Всички демократи днес са много щастливи, всичко върви както трябва!!

46

Tina

преди 9 години

Е, нищо...Скоро ще ги заселят и там ще си направят ислямска държава "бежанците" от ИДИЛ...Докато милиони българи остават зад граница...Продажници...Историята ще ви запомни като "вторите *** политици след 14-и век, които предадоха България на исляма"...

45

Анонимен

преди 9 години

Tрябва държавна политика, която да връща отново гражданите по селата! В Софияпримерно има един милион селяни, изоставили селата си. Не може така, драги селяни, разбирам демокрация, разбирам всичко, но неможе така

44

езичник

преди 9 години

и благодарение на псевдодемокрацията същите селяни заминаха да работят в чужбина понеже за толкова хора няма как да се намери работа в градовете. от селяни станаха роби. но затова вече не са виновни другите. човек каквото сам си направи друг неможе да му го стори. ако искаха да се промени нещо няма начин да няма начин то да бъде променено.

43

ДС-то

преди 9 години

Всичките тези 169 села (без нито един жител) ще гласуват за Мая Манолова!

42

Жос

преди 9 години

А защо не заселят в тях бесарабски българи, които много повече заслужават да се върнат и да живеят в родината си, отколкото разните сирийци, афганистанци, африканци и пр.? На българите зад граница се правят безобразни бюрократични спънки, когато искат да дойдат тук, а в същото време всеки ден през границата приемаме стотици джихадисти и всякаква друга ***! НИТО ЕДНО правителство досега не е помислило, как да реши демографския проблем, а това е лесно и бързо решение!

41

до 52 от 59

преди 9 години

Но ние все плюем или по САЩ или по Русия. Всичко е просто бизнес и нашите крадливи политици направиха България на СКРАП и си напълниха с милиарди.

40

Анонимен

преди 9 години

Демокрацията и пазарната икономика лише българския селяни от възможността с труда си да изкарва прехраната на семйството си. Уж имаше връщане на земята в реални граници, но какво да я прави? Разпокъснана замя, без машини - машините на ТКЗС-тата ги разграбиха седрастите когато разтуриха ТКЗС-тата. Впряга се бабата в ралото и дядото оре или най-много пак с ралото но я кон, я някой вол тегли ралото. Това живот ли е? Това го направиха демократите дето подрипваха и ревяха като магарета по площадите.

39

Бантустан

преди 9 години

Мнго *** народ има по тия форуми. Добре че не ги познавам на живо.

38

до 59

преди 9 години

Не ми се спори за глупости. Мнението си е мое. Истината е, без да съм с промит мозък, че дадохме и даваме повече, отколкото получаваме от "запада".

37

Анонимен

преди 9 години

Учудващо малко обезлюдяване се забелязва в сверозападната част на страната.

36

Факт

преди 9 години

Може да се сравним с Гърция. В Гърция около 40% от населението живее в двата най-голями града - Атина и Солун, но селата не са така обезлюдени както българските села и градове се обезлюдяват след 1989-та година. Причините са много, но всички те са резултат на една главна причина - мизерните доходи на българите след 1989-та година. Това е първопричината България да затъва икономически, както и за демографската катастрофа в България през последните 25 години. Демокрацията лиши хората от бъдеще.

35

езичник

преди 9 години

благодарение на комунистите да си селянин стана срамно нещо. благодарение на комунистите селянина стана синоним на *** и невежа. заради това всички селяни тоест земеделци са се преселили в големите градове. защото според комунистическите разбирания да си гражданин е превилегия. как да има хора в селата като подгонени от комплекси са станали граждани.п.п. нищо лично към земеделците.

34

L.

преди 9 години

564 : 5009 = 11,26%Ами то и през комунизма Партията-държава не успя да постигне такава урбанизация и работническа/без-работническа класа. Браво!

33

до 52 от 59

преди 9 години

Да не би Белене да са дело на Запада или Кремиковци или който и да е завод в България, който в момента е приравнен със земята. Тарекатлъците са на месно ниво. Едните използват за параван Русия, а другите САЩ и това е. Нито САЩ, нито Русия имат нещо общо. Да не мислиш, че този Ваджайнин или Станишев имат нещо общо с Путин. Това са някакви отрекпки с руски корени и българска партийна линия. Или мислиш, че Боко е американски любимец. Този е посмесище, като си отвори устата.

32

до 52

преди 9 години

Ама и ти си от заблудените душици. Решенията които взе България и начина по-който бяха изпълнени нямат нищо, ама нищичко общо със САЩ, още по-малко пък с ЕС. ЕС свършваше до Австрия и Германия тогава! Да не би ЕС или САЩ да създадоха Мутригруп, да не би те да продадоха заводите на келнери и мутри, а? Това бяха вътрешни афери, които бяха замаскирани зад демократичните процеси, които автоматично се свързват със Запада! И така българинът не разбра, що е то демокрация и започна да лае само.

31

Анонимен

преди 9 години

всичкото селянин в града