123

Анонимен

преди 9 години

Всеки има собствена истина, но фактите говорят сами за себе си: Преди 10.11 нулева безработица, безплатно образование, безплатна медицинска помощ, безплатни лекарства за деца до 7 години, учебници до 8 клас, безплатни кръжоци по химия, физика, математика, спорт, водещи в Европа по селскостопанска продукция, развита индустрия, поминък в малките населени места, девет милиона българи /демографски срив, а?/

122

До nikonik01

преди 9 години

Опровергават те доста подробнов няколко коментара.Аз ще ти припомня, че на село, в границите на един летен сезон, салам /нетраен колбас/ се получаваше най-много по веднъж и това беше събитие. Хората ядяха месо веднъж седмично и то защото в обора на местното ТКЗС всяка събота колеха по едно теле, та местните купуваха и за себе си, и за роднини в близкото градче, та не стигаше за всички /"Кой видел, взел!", така казваха с горчива ирония/. В градчето пускаха месо от дъжд на вятър.Живи сме,помним!

121

nikonik01

преди 9 години

От което следва че сравнения на НРБ с Куба са неуместни. А да сравняваш Народна Република България с КНДР е все едно да сравняваш днешна капиталистическа и ,,демократична,, България с Южна Кореа....

120

До 227

преди 9 години

Месокомбинати имаше. И щом се напълни един тир, хайде за СССР!Месо в месарниците имаше в София, но и там продавачите те цакаха яко, изрязвайки предварително най-хубавото. Не ми се говори за това.Забрави ли онова легендарно лято през 70-те години, когато на Пловдивските хали се появи надпис "Тодор Живков да свали медалите и да напълни халите!" Два месеца пловдивчани не бяха виждали месо.В Севлиево имаше месокомбинат, но всичко за износ, а за севлиевци пускаха колбаси,които свършваха за 1 час!

119

nikonik01

преди 9 години

НИКОЙ от долустоящите коментари не ме ОПРОВЕРГАВА. Общи приказки и сега какво било. Аз не оспорвам сега как е. Просто не можахте да ме опрповергаете относно храната и нейното качество по времето на соца. Сега има и качество и пластмаси -зеленчуци и плодове ,кашкавал и сирене с аромат на кашкавал и сирине както и любимата,,палма,, растителни мазнини. Мммммм....,,вкусно!,,

118

До 210

преди 9 години

Точно така, "получиха"! И образованието, и хубавата работа тогава се "получаваха", някой трябваше да ти ги "даде". Ако не иска, няма да ти ги "даде". Там е целият проблем. Получаваш или не получаваш - зависи какво е решил някой си, с червена партийна книжка и достатъчно власт.Не се съмнявам, че са те "направили човек", след като си внук на комунистка-партизанка. Защо не попиташ с какви трудности се бориха онези твои връстници, които не са потомци на такива хора? Бяхме обречени по рождение!

117

Шоп

преди 9 години

До nikonik01 Опровергавам те веднага - нищо от това не е верно.

116

nikonik01

преди 9 години

В Комунистическа България всяко градче и село си имаше месокомбинат и ТКЗС . Ядеше се свръх качествено месо, зеленчуци и плодове, както и истински (за разлика от сега ) хляб. Бирата беше в едни бутиличици без етикет и се купиваше веднъж на 2 дни , тъй като беше без консерванти и се разваля след втория ден естествено. Сега ви ПРЕДИЗВИКВАМ да ме опровергаете.

115

Шоп

преди 9 години

До Лидияуж имаш 500 приятели във фейсбук, а пак си сам-----------Да, определено за това са виновни компютрите, интернет, фейсбук, мобилните телефони и пр. Също така на такива като тебе са ти виновни хелиоцентричната система, парната машина, електричеството, а и цивилизацията като цяло.

114

???

преди 9 години

Добре че са братята евреи и братята американци с пластмасовите им храни и ***.Ако не бяха те нямаше да има молове и обществото нямаше да е толкова материално настроено нямаше да има толкова много онко болни хора. Ако ги нямаше , китайската икономика нямаше да е толкова силна . А не трябва да забравяме че 90% от материалните *** които се предлагат по магазините са произведени в Китай. А вие може да помислите китай на коя страна ше бъде при евентуална война която е безмислена.

113

Анонимен

преди 9 години

До 209Ако през 70-те г, попиташ за "шунка" в някой магазин, познай как щяха да те погледнат ! В магазина на "Родопа" в Бургас, луканка се появи за 2 дни, при посещение на Тодор Живков. Имаше виц в София, как една жена върви по улицата и носи топче тоалетна хартия, когато за трети път минувачи я питат: "от къде ?" , тя най после отговаря: ОТ ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ !

112

Лидия

преди 9 години

То по онова време нямаше доста неща, които обаче сега съжалявам, че ги има!!Компютри, мобилни телефони, фаст фууд, Интернет....фейсбук.Само помислете колко много ни отнеха горепосочените "придобивки" и колко много духовни поражения нанесоха на хомо сапиенс!Всички висят като едни зомбита пред мониторите, цъкат клавиши и уж имаш 500 приятели във фейсбук, а пак си сам!

111

Дядо Петър

преди 9 години

Всички червени тролчета, които драскат по форумите върху ИЗМИСЛЕНИ ОТ ПРОКЛЕТИТЕ АМЕРИКАНЦИ КОМПЮТРИ, да прескочат да поживеят три месеца в Куба и тогава да се обаждат.Пък може и в любимата им Русия - някъде по-далеч от фасадния център. В някоя деревня, където все още се гази кал до гуша.Защото едно е наистина да си живял при социализЪма, друго е да се упражняваш на тая тема.Защото не са те пуснали в САЩ или, още по-зле, ако някой ти плаща.

110

Анонимен

преди 9 години

Комунисте и отрочета им , в Русия и БГ, ни натресоха такава "демокрация" и "свободна пазарна икономика" , че на народа да му домъчнее за предишната им тирания.Те каквото и да натворят , Социализъм ли Капитализъм ли , или друго все ще отврат. И все с кръв и бой го постигат.

109

Анонимен

преди 9 години

Не е проблема ни сега в капитализма или демокрацията или пазарната икономика. А в това че и в Русия и в БГ СЪЩИТЕ КОМУНИСТИ ГИ ПРАВЯТ с подставени ОТ ТЯХ партии, и не дават и пиле да прехвръкне.

108

Анонимен

преди 9 години

до 209 и janТъй, А през това време за запад от БГ са мизерствали? Така ли?Не забравяй че точно този мижав "стандарт" за който рониш сълзи не можа да издържи на времето и затова се срути.В СССР хората тръгнаха по *** за да имаш ти тука редовно кучешка радост и Академик Неделчев. ЗАТОВА СССР КАЗА СТИГА. Таза система беше просто ОБРЕЧЕНА. А не защото някой я е съборил.При това, беше придружено с отвратителни неща , което младите хора който сега манипулирате, нямаше да издържат и ден.

107

Анонимен

преди 9 години

Казано накратко преди беше PAY for FREEDOM, а сега FREDOOM with a lot of payments ;)Много е тъжно и жалко, че доста наивници има тук и от двата лагера - леви и десни, просто не сте дорасли за да развивате идеология или да я защитавате така пламенно.Дядо ми беше царски офицер и се ожени за комунистка-партизанка, а баща ми или майка ми не бяха партийно принадлежни, но получиха образование, получиха работа изучиха мен и ме направиха човек, а човек когато порасне и почне да побелява осъзнава живот

106

До jan

преди 9 години

Мда-а-а самата истина и не се редяхме по такива опашки както го описват и в градчето от селски тип, в което израснах имаше ХоРеМаг и 2 по малки магазина (НарКооп) + 2 кръчми и в тях си имаше всичко (сирене, кашкавал, салам, хляб, шунка, масло, мляко, кисело мляко)Вярно ако искаш видео, касетофон, цветен телевизор - Кореком, Виетнамци или тираджии.Имахме си в селото: поликлиника, здравна служба с лекари-3, а сега 0, зъболекар-преди 1 сега 0 и линейка (сега скрап)Преди имахмем FREE сега PAY

105

SOF-HAV

преди 9 години

Въпросните "баровци" в бъдеще време ще са най големите радетели за демокрация, опс демагогия, НЕ това не означава, че защитавам режима, а просто видях в България, как хора от Ловеч и Скравена (осъден за убийство и осъден за 3 изнасилвания) излязоха след амнистията и станаха първи демократи и жертви на режима ;) Да видях го и за съжаление и тук нещата отиват на бах маму.Куба живее в друг си свой свят и за 2 месеца тук (остават ми още 4) видях, че може да си щастлив с малко!

104

До onz - SOF-HAV

преди 9 години

Ползвам Интернет от дома на мой познат инженер, който си плаща за 128 Kbit/s.Автомобилът на снимката НЕ Е фотошоп, просто в Куба в момента има много от тях, много лади и москвичи + много нови коли вкл. и баровци с BMW и Mercedes.Един такъв "баровец" миналата седмица го осъдиха на 38 години затвор, защото крал от държавният автосервиз където работил и нали алчността е присъща човешка черта решил, че с краденото да се обзаведе и освен с обзавеждане вече в полза на държавата се сдобива и с затвор