55

Анонимен

преди 9 години

1 - шистовия газ е по скъп от Русия газ2 - САЩ тая година намалиха очакваните добиви от шистов газ с 96%, с 2 думи един ГОЛЯМ БЛЪФ3 - шистовия газ на САЩ е с размер 5% от стандартните газови находища на Русия4 - Русия има 2 пъти повече шистов газ от САЩ при само 1/3 от потенциалните находища бъдейки проучени

54

няма логика встатият

преди 9 години

Ако шистовия газ на САЩ беше толкова евтин, Саудитска Арабия и Русия щяха да фалират първи, защото продават много по- скъп петрол и газ от САЩ и Германия и другите вносители щяха да се втурнат да купуват от САЩ. Да, ама не и всички даже и бедна България си купуват по скъпите цени. Дори и САЩ да почнат да изнасят евтин шистов газ, пак ще е скъп и разликата в печалбата ще си остане за САЩ.

53

шистова лъжа

преди 9 години

Шистовия газ се оказа фарс - Шистовата революция се оказва фарс! Оценката на запасите от шистов петрол в САЩ е снижена с 40%Има достатъчно данни за вредата от добиването на шистов газ - замърсяват се милиони литри сладка - питейна вода само за един сондаж, замърсяват се почвата, въздуха, причиняват се болести на хората - но платените медии дрънкат глупостите на корпорациите. Има филми какво е станало -

52

шистова лъжа

преди 9 години

Gefаhrliche GierFracking HellSplit EstateGasland / ГазландАпокалипсиса е сега - опомнете се. Човечеството изразходва огромно количество ресурси, замърсява, сече гори, унищожава почви, води, въздух със страшни темпове Тия филми ясно показват ситуацията - има ги в колибка. Информирайте се защото корпорациите минават през труповете ви за пари - ясно е писано в Библията, че сребролюбието е корена на всяко зло.

51

Анонимен

преди 9 години

чугуним, гледайте FRACKNATION и спрете да пишете с главни букви, цялата кампания срещу шистовия газ се води от Гъзпром щото ще им свърши папото...

50

Анонимен

преди 9 години

Шистовия газ е причина за повече земетресения в САЩ отколкото в пострадалата от американските ядрени бомби Япония.

49

Анонимен

преди 9 години

Шистовият газ е много готин и взривоопасен само за пиромани !!!

48

ТС

преди 9 години

Тая статийка-*** си е чисто промиване на мозъци и насочване на обществото в "правилната" посока. Няколко пъти се повтаря "евтин шистов газ". Айн Ранд идеално е описала в творбите си как стават тия шмекерии със "случайни" повторения на желани изрази из статии в пресата. Авторчето, на г-н Тухи ли се правиш?! Жалък си. Гледам, че си по-възрастен от мен, а не си ми и на 1% от интелекта. Продажник елементарен.

47

Анонимен

преди 9 години

До Одисей 1 46Дядка, етернитовите тръби са на отходната канализация, питейната вода е по безшевни тръби. Не се изказвай неподготвен.

46

хахаха

преди 9 години

То шистовия газ е като златото - има го навсякъде ,НО в много малко случаи е доходоносно да се разработи находище , а мизерията си остава на 500м. под земята за бъдните поколения

45

Анонимен

преди 9 години

До Пенчо ПитанкатаИ да почнат да добиват газ,парите няма да ги види България :) ! То и злато се добива у нас,само че парите директно заминават навън :)

44

Анонимен

преди 9 години

Нямаме излишна територия, която да жертваме за целта.

43

американско дупе

преди 9 години

До: американските ***. Знаете ли ,че в САЩ вече има спечелени дела от американски граждани срещу компания добиваща шистов газ.. Причина за странни заболявания по хора и животни. И една отровена земя. Първо четете и после пишете.

42

Анонимен

преди 9 години

Поредната статия за облъчване :) само прочетете колко пъти се повтаря "евтин шистов газ" , повтарят го като мантра :) ! А не дай си боже мине номера и почнат да дупчат ,то тогава и Чернобил ще е по предпочитано място за живеене !

41

Анонимен

преди 9 години

Приказки много,но когато Шеврон поискаха да дупчат в щата Ню Йорк,кмета на Ню Йорк сити-Майкъл Блумбург каза,че технологията е опасна и той е меко казано несъгласен.Предполагам че просто е агент на Газпром,за да твърди подобни дивотии.

40

до 58

преди 9 години

България откакто свят светува, винаги си е била на това място. Родната земя не трябва да се убива. А кой какво е слушал от 1945 г., защо въобще го е слушал и защо иска да затрие страната си, си е негов дерт.

39

Анонимен

преди 9 години

Временно наличие на шистов газ, за сметка на вечно опустошена земя. Като сме започнали, да си кажем нещата до конец, дето се вика.

38

От фейса

преди 9 години

Из дневника на извънземен:Ден 45-Дойдоха някакви американци,за 4часа ни разбиха бункера.Почерпиха ни с хамбургери!Вкусно,но не стигна за всички-изядохме ги.Ден 81-Сега пък японци,с някакви нанотехнологии и за 2часа ни разбиха бункера.Почерпиха ни със СУШИ!Вкусно,но не стигна за всички-изядохме ги.Ден 153-Долетяха българи.С помощта на лост и някаква майка/ама много пъти/за 2мин.разбиха вратата.Всички ядахме шамари/че не сме отворили/.Не беше вкусно,ама имаше за всички.

37

ha ha

преди 9 години

do шистова лъжа, ето ти един линк да допълня колекцията на тези който се интересуват и гледат по-далече от носа си .topdocumentaryfilms/the-world-according-to-monsanto/

36

Анонимен

преди 9 години

Какъв шистов газ те гони, дърт мен, преди дни ШЕЛ се изнесе от Украйна. Европейците не, са ***, като американците да си съсипват земята.