278

циника

преди 9 години

Нужна е кауза, която да извади от дупката посраното в егоизма си човечество.Шопе, "цинизмът" като възглед е стар, колкото е стара и човешката философия. Аз разбирам, че ти гледаш на цинизма откъм гражданската му дефиниция - като съвкупност от ругатни или др. Цинизмът е подход, при който без морализаторстване диагностицираш, анализираш и със студения скалпел изрязваш общуствения тумор.Циниците не се интересуват от мнението на другите-интересуват се от логиката на нещата.

277

циника

преди 9 години

шопе, аз ти говоря, че системата е сбъркана и фондове и фондации дори и при наличието на най-доброжелателни намерения, не са нищо повече от кръпки върху стар балтон.ти си седнал да ми говориш да зашия още една кръпка, в която да излееш стотинките си.А бе, не разбра ли, че е нужно ново палтенце!Нужна е нова система,идеология,които да обединят хората около кауза,идеал,нужно е равноправие,за да се чувстват хората свързани със системата и да работят за нея.

276

Анонимен

преди 9 години

До НагоренПопокатепетълТов беше много отдавна,вие кажете какво стана със славните бойци на Нато в Афганистан?

О, да. Афганистан беше проява на "велика руска технология" и "мощта на съветската армия". Съветският съюз изсипа там най-модерните и най-мощните си технологии и какво става? Тръгнаха като аслани, пък се върнаха ***. Велика, невероятна "победа на руската мощ" срещу няколко хиляди диваци с ***. Афганистан го бях забравил. Ама и руските *** нещо не напъваха да го напомнят, явно се срамуват ли, или опорните точки забраняват, но само мълчание имаше по въпроса.Срам, руски ***,голям срам.

274

Шоп

преди 9 години

До циникаФондации и фондове създавате вие, либералните талибани.--------------- Създай и ти, бе. Ти създай една честна фондация, която няма да служи за укриване на данъци - просто събирай пари и интегрирай нуждаещите се. Обещавам да се включа и аз с пари. Но не, ти си ***. Аз не съм чул досега нормален човек да се гордее, че е ***, ти явно си нова порода.

273

Пешо

преди 9 години

...по скоро втори Виетнам...а и Афганистан за американците...те още не са "омиротворили" народ който никой не е омиротворявал!

272

Учителя

преди 9 години

До до 384, Канал первъй, ще отговори на всичките ви въпроси...ако не се лъжа само там гледате като хипнотозирани...

271

Хектор

преди 9 години

украйна ще стане втори Виетнам за хАмерика.

270

до 384

преди 9 години

Някой може ли да каже, след като от 28.07 Русия спря вноса на някои стоки от Украйна поради занижени санитарно - ветеринарни показатели, къде украинските производители намериха пазар и откъде Русия компенсира очаквания дефицит........Ти ми кажи компания,която в момента изработва оборудване за 34 млн. долара и не може да го достави заради санкциите в Русия и да си вземе парите.Как ще покрие дефицита си.В момента в ЕС около 1000 компании завеждат искове срещу ЕС за около 14 млрд. долара.

269

циника

преди 9 години

385,шопче, не съм загрижен за съдбата на индианците и ***.Интересува ме цивилизацията като цяло.А бъдещето на цивилизация,която се крепи на принципа на несправедливостта е далеч от успешно.Фондации и фондове създавате вие, либералните талибани. Те са възможност за данъчни облекчения на "загрижени" бизнесмени,за первъртане на пари в банки и разбира се на изграждане на имидж на милосърдни хора.Няма проблем, решен с фондове!проблеми се решават с промяна на системата.Ясно?!

268

До Шопулеску

преди 9 години

Дръвник, резерватът не е затвор.Престани да *** пропагандни л****, индианците могат да излизат и да се интегрират колкото си искат........Пич на теб Винету ти е промил мозъка!Ако прочетеш Наредби и правила за индианците в резерватите ше разбереш,че разликата между двете е само небето.И по междудругото България никога няма да се оправи заради хора като теб,които без значение дали е социализъм или пазарна икономика ВСЕ НЕЩО ИМ ПРЕЧИ за да успеят да постигнат това което искат.

267

Шоп

преди 9 години

До циникаВиждам, че си много загрижен за индианците и ***, айде докато отмре либералната държава се напъни да създадеш фонд в подкрепа на интеграцията им. Па си земи и неколко *** вкъщи да ги интегрираш.

266

Шоп

преди 9 години

До Боби Не разбирам от тия неща, ти явно си по-индианец. Знам само, че чукча не може да си вдигне юрта на Червения площад. Върви да бачкаш за деньги, тикво! За писане на глупости ли ти плащат?

265

комисионера

преди 9 години

не знам цената на руския или казахстанския бензин но от октомври цената на бензина в България ще скочи двойно.тогава ще ви видя форумните съдрани *** коментаторски.

264

циника

преди 9 години

377,шопе,по-спокойно бе,миличък!Да,индианците формално могат да излизат и дори да живеят при белите!Само че,каква е възможността за един индианец да се интегрира,ако е израснал в природно гето,без пари,земя или други ресурси?Как хора от една общност,която векове живее в социална,икономическа и културна изолация могат да се интегрират.Затова й казах-формално имат правото, но реално възможностите им клонят към нулата.А ***-същият продукт на либералната държава, глупчо:)

263

Сьр Поц

преди 9 години

Нанайци, роби! Няма да е Афганистан!

262

Шоп

преди 9 години

До циника Дръвник, резерватът не е затвор. Престани да *** пропагандни л****, индианците могат да излизат и да се интегрират колкото си искат. Ти по-добре се загрижи да интегрираш ***, на колко *** си дал стотинки? (защо ли изобщо питам)

261

Шоп

преди 9 години

До ТОДОР ХРИСТОВ Аз не те разнасям, ползвам фактите за да ти обясня, че не си прав. Все щяло да има работа... Ами и сега "все се намира нещо"! Бачкай си и си трай. С революция пари не се изкарват. Между другото това е основната опорна точна на Кремъл - че революцията е нещо вредно, изобщо да не си помислят за преврат. Ако толкова ти се е приработило, работа има и сега, нали искате да изнасяте в Русия - никой не ви е спрял.

260

циника

преди 9 години

шопе, моят дом съм го избирал според възможностите си.Резерватът е място,което се обитава от хора,които не са избирали и които е трябвало да се примирят,за да не бъдат доизбити.Обидно е за всеки,който принадлежи към човешкия вид.Да оставиш някого, превръщайки го в етнографски музеен артефакт,без възможност да се интегрира се нарича сегрегация.

259

до Шополуеско

преди 9 години

Хайде сега ми кажи лично ти с какво си залужил руски и казахстански цени на бензина?Русия и Казахстан имат огромни залежи.Ти руснак ли си, казах ли си?Ти сега плачеш, че получаваш едва 750 кинта, а като какво ще работиш в Евразийския съюз?Реално предлагаш да се продадем за евтин бензин, това е ясно.Но колко време ще трае този евтин бензин - докато си свършат работа с нас.Искаше цени ето ти цени!А ти за какво се продаваш за няколко ръкомахния и "Ексълент пуур пийпъл оф Бългериа"