183

явеяве

преди 9 години

До Анонимен 251ако отидеш със 100 милиона в щатите, юк, швейцария и банката ти фалиар ще ти се случи същото. тоест, новите опорни точни са да ломотите за пълно въстановяване на парите? демек, гепихме едни милярди, взехме пари от бюджета да ги върнем, всички хепи. той бюджета нали е за това.. *** жалък

182

ГЛУПОСТИ

преди 9 години

Глупости говори тоя. Спасяването на КТБ може да струва и под 500 млн. лв. Плашат хората умишленоТук е истината;segabg/article.php?id=707712

181

Анонимен

преди 9 години

Да фалират , банката е уж частна пък цящата държава си държала парите в нея , утре всички банки да фалират , по нокакъв начин няма да заплашат икономиката ,понеже икономика няма ,нито хора ,ома само ДСМаймуни останали без банани с червени ***.

180

ДО 246

преди 9 години

Пишеш глупости!Не знам, кой инвеститор, ще извади и вложи ей така 100 милиона макар и лева. Трябва да е луд, в тая държава и в българска банка - например КТБ. Пълен абсурд, трябва да не е наясно със себе си и какво прави. А може и парите да ги е направил /не ги е изкарал с труд/ в БГ абсурдистан. В германски, австрийски, френски банки лихвата по депозитите е 1-2% за годината.Гарантирани влогове до 100 хил.евро!!! Над 196 хил.лв риска си е за вложителите и никой не им е длъжен!

179

Анонимен

преди 9 години

Вежди и другите да са си правили сметката.Ако сега се гарантира над 200 000лв със закон влоговете,то защо и другите банки да не отпускат кредити без гаранция?Къде отива дисциплината?Надуват лихвите по депозитите и привличат капитал.После раздават кредити,които няма да се връщат и накрая държавата изплаща депозитите на следващите ревящи Веждички и подобни.Това ще доведе до фалит на банките и държавата ще бъде разпродадена на парчета и всичко за да спасиме сега изгорелите милионери!Не им стигат!

178

Azz

преди 9 години

#нямадаплатим !Ако държавата задължи данъкоплатците да възстановят всички депозити в КТБ, аз ще искам държавата да направи същото за моите куци инвестиции...защото влог в КТБ е била точно това - куца инвестиция!

177

Анонимен

преди 9 години

Tova, koeto trjabva da se napravi ne e da se "spasjavat" kradtsite kato Vasilev - "nashi momcheta", a da se tiknat v zatvora za 15-20 godini i na vsichki kreditni milioneri, koito ne si plashtat dulgovete - da se konfiskuva imushtstvoto. Taka shte se saberat otkradnatite sredstva, a ne da plashta baba Pena. Zatvor i konfiskatsija za mrusnitsite. IMAT PARI - DA SI PLATJAT DJAVOLUKA GADOVETE. Stiga OBIR! A milata ni durzjava buta vsichko varhu nas. Sashtoto e sauchastnik. SAMO DZRZJINSKI !!!!!!!

176

Анонимен

преди 9 години

България е рай.

175

Анонимен

преди 9 години

Крадеца вика дръжте крадеца ,има много политици на върха от едната и другата партия замесени .На какво ли не са способни за пари и България и народа си да ограбват ,а гроба и на сиромаха и богаташа е все един и същ

174

краси

преди 9 години

Схемата е проста. Парите се изтеглят от фирми и се раздат на свои хора - физически лица, които после същите тези пари, ги внасят на депозит при голяма лихва. Сега като умишлено се фалира банката, фирмите няма да върнат кредитите , а депозитите ще се покрият от нас данъкоплатците. Е докога тази държава ще пълни гушите на едни и същи мошеници, а ще плаща бедния народ. Има си закон, където ясно е написано до 100 хил евро гарарнтирани. Аз поне не познавам хора с депозит над 200 000 лева.

173

246

преди 9 години

Ти разлика между инвеститор и вложител правиш ли?А и примера ти е ***. Би ли ми казал в коя страна не фалират банки и къде по света изплащат влогове при фалит на банка 100%?В САЩ дори няма гарантирани влогове. Фалира банката и пиеш студена вода. А видяхме как фалират банки и там.

172

Хаспел

преди 9 години

До 246 Ти сериозно ли така си представяш инвестиране ? На колко си - 8-9 ? 12-13 ? Или си просто плиткоумен чалга *** ? Първо се научи какво означава инвестиране , как се прави и дали се пие , яде или шмърка , тогава се изкавай , дотогава САМО *** ЧУПИШ

171

Анонимен

преди 9 години

Ама всеки да си прави сметката бе!Има риск и той е над 100 000Е!До тази сума няма риск!Ако сега се промени закона и се гарантират всички милионни влогове,това ще повлече другите банки.Дисциплината по кредитирането е нарушена и трябва да има урок!Значи един ще може да надува лихвите и да раздава необезпечени кредити,а друг ще трябва да спазва правилата на БНБ?!От къде на къде?!

170

234

преди 9 години

Логиката ти е сбъркана. В ЕС се гарантират влогове до този размер. Видяхме какво стана в Кипър, Исландия и др. страни - банката фалира изплащат се гарантираните влогове и това е. Не виждам това да е срутило банковите системи на тези страни. А ти големите инвеститори не ги мисли. При тях играта е друга. Те първо не играят със свои пари и второ ползват куп инстроменти като хедж фондове и т.н. за да си намалят риска.Така че пишеш глупости.

169

Жопо

преди 9 години

открай вреем говоря че БАНИК НЕ ТРЯБАВ ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ. БЯНКИте сА НАЙВИНОВИН ЗАСЕГАШНАТА КРИЗА.ВТОРО- ОФШОРКИТЕ трябав дас е забрянят НАПЪЛНО.

168

Анонимен

преди 9 години

Егати "Социалната държава". Ще спасяват парите на милионерите с данъците на бедните.*** нали на повечето депутати и управляващи парите са им в КТБ за да цоцат голямата лихва - дай сега да одерат още една кожа от гърба на народа за да не им се затрият паричките.

167

228

преди 9 години

До 1И какво му е съмнителното? На мен ми се вижда по-съмнително да прибираш депозити на 3-4%, а да раздаваш кредити на 15. Това малко на картел ми мяза.За справка в Австрия лихвите по влоговете са около 1%, но лихвите по кредитите, барабар с таксите за обслужване рядко преминават 5%.

166

Анонимен

преди 9 години

щом ще се изплашат пари със задан дата, аз искам със задан дата да вложа десет милионав банката при лихва 8 процента и после да ми ги изплаит БНБ с парите на другите хора

165

Случаен

преди 9 години

Незнам защо държавата респективно данъкоплатеца, трябва да плаща на някои богаташи ... за да станат още по-богати. Веднъж откраднали парите, след което ги вложили на лихва 9 -10%, значи не им трябват, сега пък ние данъкоплатците да им ги възстановим. Други кухи фирми изтеглили крадити, милиони веднъж, липсват досиетата на кредиторите...ние пак да плащаме. До 100 хил. евро депозити гарантирани!!! На горе сорий...никой на никого не е длъжен в този живот. Риска на "спестителите" си е лично техен.

164

НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП

преди 9 години

Дами и Господа депозирали спестяванията си в банки ще оставим КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ С НАШИТЕ ДЕПОЗИТИ,или да нарамим сопите и да почваме подред на номерата ви клептомани...