67

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 107Като си таъв спец, що не отидеш да направиш в тайгата асфалтов път. То БГ е една шепа земя, ама пътища пак няма. То улици в градовете няма, като хората, той за Сибир приказва.

66

златния век

преди 9 години

До блюдолизец храбърти може да си блюдолизец и без да притежаваш особена храброст...а за псевдонима на Симеон Велики трябва да си плащаш за да го използваш.....и то на собствената си съвест...бжезверник

65

Анонимен

преди 9 години

Тук пишат хора, които нямат и грам понятие в какво се е превърнала Русия. В момента по свобода на словото Русия е на първо място. А това, че минават на 5 годишни планове в икономиката е правилно. Нима си мислите, че в Германия няма планиране? Всяка фирма има планиране. Тези, които карат ден за ден са фирми направени за крадене. Май големите познавачи тук са точно от такива фирми. Нямаш ли стратегия и план - нищо няма да направиш.

64

хаха

преди 9 години

Преди малко излезе информация на правителството на РФ,че няма нищо вярно в информацията за връщане на петилетката,поредната дезинформация-ето четете-ria.ru

63

Анонимен

преди 9 години

Русия се превръща в нещо като Америка никаква свобода на нищо.

62

Анонимен

преди 9 години

Русия се превръща в нещо подобно на Америка държавата се меси във всичко и навсякъде.

61

Остап Бендер

преди 9 години

само *** не могат да се възползват от шанса да развият приятелството си с такава страна като Русия...*** могат да са ***,да допуснат пълен крах на икономиката си,да сринат предприятията си,да прогонят народа си"за това не съм особено убеден...тия винаги съм ги смятал за предатели"...и да си въобразяват,че живеят в демокрация...пълни глупости!

60

Анонимен

преди 9 години

Повечето избощо не знаят защо плюят, а другите се *** само като чуят позната думичка от миналото. Жалка работа.

59

Анонимен

преди 9 години

До зидана печкаЕми ето връща се.И едните и другите много се радват от което.Американците най-накрая си върнаха големият враг дето вдига бюджети и отваря поръчки, могат пак да се именуват като лидер на свободния свят. Путин може да четка старите свръхдържавнически шовенисти по струната - може да ровите по кофите но пък нашите смаолети са най-добри.Изобщо цялата работа е взаимно помпане на рейтинги. Пък долу завалиите да се дават от злоба и да се ядът един друг.

58

Дървен философ до80

преди 9 години

За да разбереш точно в какъв строй живееш сега бих ти препоръчал да прочетеш Томас Хобс -левиатан, защо него ли? Защото според западните философи сегашния социален договор е все още този. Даже наименованията на определени структури не са променени от далечната 1650.Също така ти препоръчвам автобиографията на Томас Джеферсън. От тези "книжки" може и да разбереш туй-унуй. -:)

57

ОЧО

преди 9 години

Всеки планира.САЩ са измислили плановата икономика по време на индустрализацията.И до ден днешен работят по нея.Единственото тук е че това е наречено --петилетка.....И предвид провала на социялистическата икономика-думата стана нарицателна за този провал.Това е.....И няма нищо лошо в плановата икономика,стига да се осъществява разумно.Без "ентусиязма" на комунистите--плановата икономика работи...

56

1

преди 9 години

Е как не можа за 100 години едно нормално нещо да се случи в тая държава,поне едно.

55

Шоп

преди 9 години

До 79 САЩ нямат нищо общо с тази схема - в САЩ има правила, властта се сменя с избори, законът се грижи да има конкуренция. Във фашистката държава е обратното - законът се грижи да НЯМА конкуренция, а да има държавен монопол във всичко. В САЩ има обществено мнение и свобода на изразяването, в Русия мужиците могат да бъдат инжектирани по всяко време с каквато си поискат идеология.

54

зидана печка

преди 9 години

имам чувството,че времето на студената война беше по-благоприятно от времето на топлия мир с хора,които не се интересуват много,много от нас

53

Анонимен

преди 9 години

До До 55Е то в марксизма това си легетимирано.Има понятието "трудова армия".Демек безплатен принудителен труд.Как му беше другото име на това?Ако ще се съм роб предпочитам да съм роб на банката в щатите и да робувам за да имам басейн и четри коли а не да съм роб на местна мутра ортак на околийския и да робувам за да не ми спрат тока и да има какво да ям.

52

Анонимен

преди 9 години

До АнонименТо плановата икономика не знам да има държава в която да е сработила.За да не изтича мозъчния и капиталов потенциал трябва просто да си създадеш подходящ климат в страната.Като да е важно да познаваш закона а не точните хора.Докато да го бъде или не даден бизнес се определя от местният бей, и докато никой на никого не вярва няма как да имаш здраво и продуктивно общество и работеща свободна икономика.

51

до Шоп

преди 9 години

"Такава една корпорация разполага освен с икономически лостове и с военна сила и в това е проблема."Не знам дали осъзнаваш, но току що даде изчерпателно описание на САЩ. Огромна корпорация, икономически лостове- санкции и военна сила.

50

прабългарин

преди 9 години

До до 64 от славяниназ го изпитвам на гърба си...този ,който не го осъзнава ,това си ти,"приятелю"

49

Шоп

преди 9 години

Иначе изобщо не ми е мъка за мужиците, които се превръщат в роби на Кремъл.

48

хан соло

преди 9 години

Междузвездни войни...еп.8