26

Иван Пешев

преди 10 години

Тази статия я има 1:1 и на други места и да знаете че , за копирано съдържание от гоогле наказват, но явно не сте устояли на парите на шеврон , аз не мисля че те толкова лесно са се отказали , но пък това си е една добра новина , ние не искаме шистов газ , ако ще златен да е , истината е че от това ще се гушат една шепа хора , ние нищо няма да разберем докато не се отрови почвата и водата.Илиян Василев да си направи къща насред поле за добив на шистов газ и да си отгледа децата там!!!

25

Анонимен

преди 10 години

Загубихме комисионната от Шеврон ли Василев? А държавата и хората ще спечелят толкова от добиването на газа, колкото печелим сега от чуждите компании добиващи злато в България (с тонове). А именно жълти стотинки за държавата, и по някое друго милионче за даващите разрешения.

24

Анонимен

преди 10 години

Във Великобритания се обмисля спирането на сондиранията за шистов газ въпреки предполагаемите големи залежи, поради слабата ефективност и голяма вреда на методите (и по специално т.нар фракинг). Да ходи бизнесменчето да им обясни на тях каква голяма грешка ще направят.

23

знаещ....

преди 10 години

Работя в този бизнес от 28 год. и мога да ви кажа че авторът откровенно лъже.Шистовият газ е най-вредният добиващ се енергоносител.С очите си съм виждал места,превърнали се в лунен пейзаж,след неговият добив.За Шеврон-в нашият бранш тази фирма заедно с ВР се считат за най-алчните и екологично безотговорни компании.Високите им проценти на поръчки за добив,се дължът изключително и само на политическите чадъри в отделни държави-за което те си плащат на политиците.Авторът на"статията" е лъжец....

22

Наблюдател

преди 10 години

Какво губим? Губим едно отравяне на почвата и водата, които биха превърнали плодородните ни земи в прекрасен лунен пейзаж. Някои новоеничери ,губят тлъсти пачки и разбираемо реват.

21

Венелин

преди 10 години

Аз газ не пия (да не кажа, че въобще не използвам), но вода използвам всеки ден. И то чиста. Мръсната вода не може да се използва. Ванга го е казала - ще дойде време и водата ще е по-скъпа от златото! А американските лобисти като толкова им харесва шистовиа газ да си вървят в Америка.

20

Анонимен

преди 10 години

България се отърва от една пиявица, като е толкова печелившо това производство, да съсипват земите на другите, а ние ще купуваме газ и нефт. И без това цените на произведеното у нас винаги са по-високи, отколкото на вноса.

19

Минка Бойчева Пловди

преди 10 години

До ДаниелаЗдравей Даниела . Искам да споделя и моето мнение по този въпрос.Проблема е комплексен.Тук не става въпрос кой губи и кой печели? Вероятно екип добър от цялата земя е необходим да се произнесе в полза ли е за хората като цяло и по отношението на природата дали е в полза пак в интерес на човечеството ? Защото дали някоя компания ще спечели пари не е толкова от значение.Други пък го ползват тук този газ в производството на стоки.На кантар са въпросите и отговорите.Струва ли си?

18

69

преди 10 години

Някакси ми се струва, че Олигофренското ни правителство, без да иска, направи само едно-едиствено полезно нещо за държавата - а именно да накара Шеврон да си ходи. Само ме е страх да не се върнат, това ми е единственото притеснение, когато гласувам за демократи (но никога за другата мафия ГЕРБ).

17

хх

преди 10 години

Браво за статията, за съжаление у нас е пълно с изкуфели русофили и *** на дирници на Газпром и мнооооого мноооого балъци дето им се връзват на лъжите.

16

69

преди 10 години

от статията: "спадане на цената на природния газ с 25-30%"ГЛУПОСТИ!!! дори и при успешно добиване на местен ресурс, цената няма да спадне, напротив, ще остане тенденцията към постоянен растеж на цените.Просто, С.А.Щ. искат да се наместят на пазара (за сметка на Р.Ф), с което хем ще прибират пари, хем ще упражняват влияние. А от тази статия лъха на платеност и долна продажност!

15

Анонимен

преди 10 години

"Само заместването на вноса на природен газ с местен добив би оставяло в България над 1 милиард евро всяка година. Да не говорим за реалните перспективи за добив на шистов нефт, който можеше допълнително да върне в страната други няколко милиарда евро, които сега плащаме на вносители на суров нефт." Хаха - странно колко ли е взел авторът на статията се питат всички българи, които знаят, че такива компании рекетират Родопите грабейки ресурси "САМО" срещу 1.3% комисионна. Жалък продажник

14

Прав им път

преди 10 години

US go home !

13

Анонимен

преди 10 години

Единственото което губим е, че няма да ни прецакват природата. От това по хубаво, здраве му кажи! Ааа, на някой вероятно му се е загубила комисионната, ама това не е наш проблем.... Той и без друго ще намери откъде да отрадне

12

Анонимен

преди 10 години

Само поляците им лапат чурките на тия американски *** , но поне са далече.За Румъния и Украйна са им много рискови инвестициите наистина. За нашата страна по добра новина от тая , че си заминават няма.

11

КАТЯ

преди 10 години

"Цели региони като Северозападния може да бъдат изцяло променени - като спре обезлюдаването и негативните демографски тенденции." -МНОГО ГОЛЯМА ЛЪЖА.ИСТИНАТА Е, ЧЕ СЛЕД СОНДАЖИТЕ ПОДПОЧВЕНИТЕ ВОДИ СЕ СМЕСВАТ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ХИМИКАЛИ, КОИТО СА НАД 500 ВИДА И ПОСЛЕ, ВОДАТА НЕ СТАВА ЗА ПИЕНЕ, ЗЕМЯТА НЕ СТАВА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ!РЕЗУЛТАТ- РАКОВИ И НЕВРОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И РАЗБИРА СЕ-ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА РЕГИОНА.

10

51

преди 10 години

ЗА тези , които все още не са разбрали "ползите" от добива на шистов гас, нека гледат документалмия филм "GAS LAND".

9

Даниела

преди 10 години

По оценка на американската Агенция за Енергийна информация България разполага ... няма нужда от повече! За всеки здравомислещ хомо сапиенс това е достатъчно! Лъжа и манипулация в полза на хищните глобални интереси на янките! Било безвредно, на баба ми хурката! Елате в Пенсилвания и вижте стотици хиляди хора със онкологични заболявания, вода от крана се пали с кибрит и т.н. Полша ще яде яка тояга! Феноменални количества вода трябва да се впръскват подпочвено - замърсяване, земетресения, пропадане

8

Анонимен

преди 10 години

"Кратък коментар"Егати "краткият" коментар. Както и да е, авторът на статията оценява само в краткосрочна перспектива отражението върху България, пречупвайки събитията през своята призма, но това се очакваше. Поколенията след нас ще оценят по достойнство тази историческа победа над корпоративния интерес, който за малко щеше да затрие и малкото, което можехме да спасим- собствените си земя и бъдеще. Лека нощ от мен.

7

дедо Ташунко

преди 10 години

Само като гледам овчата муцуна на автора и нейното излъчване, ми става ясно, че *** и *** са ни яхнали. Благодаря за добрата новина!