46

Анонимен

преди 10 години

Проблема е, че много хора всеки гледат назад и искат да се върне комунизма.А то всъщност 70 г. живеем в комунизъм.Нали сега пак комунисти управляват.Ами хайде да вдигнат заплатите.Щото се живееше добре по времто на комунизма, затова като се отвориха границите и сума ти хора избягаха на запад. И продължават да бягат от родната комунистическа действителност.

45

Псевдо убиец

преди 10 години

Псевдо икономисти и псевдо синдикалисти разправят псевдо приказки и показват псевдо загриженост за жалкия и отчаян български народ.Не се спазва не само Кодекса на труда а ми говорят за нови закони и нови правила.Ако не си спазвал стария закон за какво ти е нов ? Глупави ли са тези или неуспешни ИМИТАТОРИ. За кого работите убийци на България ?

44

да ама не

преди 10 години

продължават да се пишат глупости.Провинциална фирма.Има две ЦПУ заплата по 1000 и няма кандидати а ако се появат питат какво цепят тези машини.

43

Анонимен

преди 10 години

Реално тук комунизма си продължава."И да работиш и да не работиш все ще вземеш същите пари.""Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим."Отидете някъде, където не е имало комунизъм, или в държава, която реално се е освободила от комунизма. Там вече заплащането е друго.

42

До 49

преди 10 години

До Стига лъжи - зависи какво работиш - има хора в провинцията които вземат много големи заплати, но са малко (не говоря само за шефовете)

41

Стига лъжи

преди 10 години

Какви 100 или 1200 лева. В провинцията се радват, ако имат работа. Това използуват работодателите и плащат минималната работна заплата. Нещо повече, половината заплата дават в пари, останалата половина във ваучери за храна. Така че всичко е ала бала приказки. Нормално плащане има само в София. Една от причините е, че централите на всички фирми се намира в София, а в провинцията само филиарите. Икономиката в провинцията е срината. По Черноморието - само сезонна работа през курортния сезон.

40

да ама не

преди 10 години

работната заплата зависи само от това което пройзведеш нна каква цена ще го продадеш.Ако успееш.това е.Всичко друго е сън.сори

39

До 33

преди 10 години

До с.Да бе "прав е" - по времето на бай-ти Тошо се крадеше като за световно - на хартия бармана или бакшиша взимаше 100 лв., но реално вземаха много високи заплати в сравнение с "балъците" вишисти! Така, че ти тези приказки ги остави - ако не си гледал "Да обичаш на инат" може да го гледаш. Освен това как ще се стимулира да работиш ако всички са им еднакви заплатите - никой няма да работи, както беше по бай Тошово време!

38

Ванко

преди 10 години

Къде ги дават тези 1500лв.? Дори в летните комплекси заплатите варират от 360 - 450лв., слаб бил сезона! Защо всички корифей не изкарат с тези пари поне 1 месец, а съветват всички ,че са били достатъчно но за какво? Прави са българите да отказват работа за жълти стотинки, при условия,че шефовете тънат в разкош и охолство!

37

Анонимен

преди 10 години

Абе по времето на комунизма беше възможно шофьор да взима повече от шефа на транспорта. Отделно се крадеше и всички бяха в играта. От шефа до шофьора. то от там тръгва всичко. Така беше научен българина да краде. И сега е същото. Правят ги шефове и първата им мисъл е "Какво мога да гепя?". Пък и ако не крадеш заедно с тях не можеш да растеж.

36

Анонимен

преди 10 години

komunisticheska rabota kvo da pravish. mnoooooooogo godini triabvat dokato gi pretopime.

35

кики2

преди 10 години

Всички бяха в еуфория, радостни доволни и т.н.т Миналия месец пак почнаха някои да мрънкат. С 1200 лева кое по напред.... Тоя колко пари изкарва защо не вдигне още заплатите........... Заплатите в града още не надминават 500 лева......

34

кики

преди 10 години

Проблема на българина е че е мързелив, лаком и алчен и вечно недоволен и мрънка.Работя в малък град в прилична фирма с 25 работници. Шефа даваше по 800 лева заплата. Преди три години тегли кредит и с европрограма купи нови машини и автоматизира процесите. Не съкрати никой и повечето от нас само наблюдаваха машините. Супер работа. Всички мрънкаха с 800 лева кое по напред, въпреки че в града рядко дават повече от 500 лева. Миналата година изплати кредита и вдигна заплатите с 50% на 1200 лева!

33

Анонимен

преди 10 години

Държавата иска да изгони всички българи от държавата.При нас много от малдите напускат и бягат в чужбина.И то бягат работливите и умните.Кой остава?Остават връзкарите.

32

с.

преди 10 години

И да добавя,че понеже са големи стратези въпросните "бизнесмени" предпочитат да инвестират в джипове и карачки вместо в персонал,кадри,технологии и изобщо в развитието си скоро съвсем ще я окъсат откъм читав персонал и философията им,че не плащат като хората щото на вратата чакали по 20 човека за място разбирашли ще претърпи пълен крах!Та тогава пак ще си говорим!Но когато един човек е поработил в бяла държава с нормално отношение и заплащане много трудно ще се върне при тия ***!

31

Анонимен

преди 10 години

Том сега и работната обстановка не струва.Понеже шефовете и някои от работниците са връзкари, идват на работа пияни и надрусани.Лъха на алкохол, но няма проблем, нали е "наше момче". Върти се като муха без глава защото се е напушил, но няма проблем.

30

Анонимен

преди 10 години

Основният икономически принцип, при социализма който е нисшата фаза на Комунизма, за тези които пишат, че не е бил, беше: " От всекиго според способностите, на всекиго според потребностите" И преди и сега си е все така. От който може, то две кожи, а на бюджетните бонуси и за безделниците помощи.

29

с.

преди 10 години

Бантустанските работодатели са може би най-големите *** на планетата!Наскоро четох една статистика,че в момента в чужбина работят 2.5 милиона българи,при работещи в страната 2.2 милиона!Мога да кажа,че се иска изключителен талант за да изгониш 2.5 милиона от страна с население 8 милиона общо!А за "бизнесмените" неща като адекватна на изискванията и образованието заплата плюс заплащане на извънреден труд,работа по официални празници и тн. са тема табу!Което не им пречи да плачкат за кадри де!

28

Анонимен

преди 10 години

Критерий номер едно при заплащането на труда трябва да бъде обществената му значимост.

27

Анонимен

преди 10 години

Ако това в България е реално заплащане, е много странно. Парите стигат само за оцеляване. Т.е. как може една фирма, която отчита прираст в печалбата да намалява заплати и да съкращава персонал? Ясно е, че всичко зависи от фирмите и от държавата.В Шишеджам, в Търговище, на една и съща позиция турски граждани взима 2500 лв, докато български гражданин взима 500 лв. Когато българите (български турци) се оплакали на шефа от несправедливостта, той им казал "Такива са заплатите в България".