45

Анонимен

преди 10 години

оптимиста да те светна че нямаш грам идея нито от енергетика нито от геополитика. Китай има най много залежи от шистов газ в света и не го добиват. и скоро ще задминат америка. Твоето е празни дрънканици, Франция забрани фракинга, да не мислиш че ей така от суета? Твоето е жалък популизъм насочен срещи руснаците, нищо друго не е, поне да беше предложил тръба от другаде или да си добиваме газа който е в шелфа на черноморието там край шабла ама не, руснаците та руснаците сякаш нашият дял е голям.

44

Никола

преди 10 години

Румънски /български еколог означава платен руски агент . Руската пета колона работи здраво и се пръскат млрд. за да се спре евентуалния добив на газ в Европа !!!

43

optimist

преди 10 години

до 47 - Каква омраза бе приятел? Това е геополитика.

42

Анонимен

преди 10 години

Най-грозно е да гледаш как бойковите агенти и совалките на нюланд, ран-ът започват да промиват мозъците на нехаещите и изведнъж ги превръщат в много загрижени за енергетиката пренебрегвайки всичко дори и житницата на България.

41

Анонимен

преди 10 години

оптимисте ти май не усещаш че вече не говориш за ползи за страната а за твоята омраза към Русия. Такива "оптимисти" не ни трябват!

40

Бънди

преди 10 години

Ох, заблудени овчици. Румъния ще обере само негативите от тая работа инай много да й хвърлят петаче да се порадва. После САЩ ще вземе всичко за себе си. Колкото получаване ние от златото в Челопеч, толкова ще получат и те от шистовия газ. Ама българина винаги си мисли, че другите трева пасат.

39

optimist

преди 10 години

Вие май не можете да си представите какви пари ще загуби Русия, ако се разбие монопола й на енергийния пазар... Русия не иска това да се случва, нали разбирате?

38

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен"31, покажи ми къде в САЩ има такива последици от добива на шистов газ! Всичко са само опасения, но на практика до сега не е имало нито една голяма екологична катастрофа свързана с добива на шистов газ! "Misliq che vsichkite trolove protiv shistovia gaz sa plateni ot gazprom ili pecheliqt ot vnosa mu v BG.Dosega nikakva ekologichna katastrova ne e stanala v USA sled kato ima nad 1 000 000 sondaza.I ne e vqrno che se dobiva v pustinqta, dobivat v Ohio koito e plodoroden raion.

37

Анонимен

преди 10 години

37, Газпром финансира всички организации борещи се срещу фракинга и това всеки го знае! Интересите ту са много дебели, а играта със страховете на хората е много лесна!

36

...

преди 10 години

Хаа видяхте ли българите какво направеха,имаше шанс за пари.А сега не стига че няма да има пари,но и почва няма да има "според еколозите" които стачкуваха за околната среда а след тях да се чистят *** и смачканите растения.

35

Бънди

преди 10 години

Аз не се чудя защо сме бедни. Бедни сме защото хората ги мързи да работят и защото чуждите компании ограбват България. Вземи енергото и златото в Челопеч и се чуди защо сме бедни.

34

Анонимен

преди 10 години

до 36 Защо другите трябва да ти търсят? Ти ако малко имаш грижата за това къде живееш и дали ще е отровно за ще намериш информация stateimpact.npr.org/pennsylvania/2014/04/09/chevron-blocked-access-to-dep-after-fatal-well-fire-in-southwest-pa/

33

optimist

преди 10 години

до 35 - Китай, Аржентина, Алжир, САЩ, Канада, Мексико, ЮАР, Австралия, Русия, Индонезия

32

Анонимен

преди 10 години

Фракинга е вреден за околната среда това всеки го знае. Чужди компании винаги ще имат интерес да тровят не собствената си земя и да печелят десетилетия от концесии. Най лесно се постига с подкуп на висшестоящи които да тръбятче било ново и не било вредно и щяло да се прави с цел независимост.

31

Анонимен

преди 10 години

31, покажи ми къде в САЩ има такива последици от добива на шистов газ! Всичко са само опасения, но на практика до сега не е имало нито една голяма екологична катастрофа свързана с добива на шистов газ!

30

Анонимен

преди 10 години

До optimist, кой е този целият свят, дето го ползва?Обясни ми.И да знаеш - ползва е различно от добива.Ние нямаме огромна територия като САЩ и не можем да рискуваме,Газът нека си стои - ще му дойде времето, след 10,15,20 години.Технологиите напредват.

29

optimist

преди 10 години

Цял свят ползва шистов газ, а ние сме първи еколози и природозащитници...

28

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 26 "...до няколко години ще купуваме газ от Румъния..." Да ама пък ще им продаваме питейна вода! Може и на бартер ако искат!

27

Анонимен

преди 10 години

След няколко години ще купуваме газ от Румъния и ще се чудим защо СМЕ БЕДНИ!!!!!След няколко години като водосборен басейн ЦЯЛ ДУНАВ ЩЕ МИРИШЕ НА ШИСТОВ ГАЗ И ХИМИКАЛИ И КАКВОТО ДА ПОЛЕЕШ С ТАЗИ ВОДА ЩЕ Е ОБРЕЧЕНО!!!!!А ДУНАВ СЕ ВЛИВА В ЧЕРНО МОРЕ!!!!Ще ядем цаца с вкус на газ и ще чакаме туристи да посетят РОДНОТО БЛАТО,КОЕТО ЩЕ Е ОГРАДЕНО С ТАБЕЛИ"ПАЛЕНЕТО НА ОГЪН И ТЮТЮНОПУШЕНЕТО-СТРОГО ЗАБРАНЕНИ,ПОРАДИ ОСТРА ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ"!!Ама нали е на чуждо дупе,защо да протестира България??А УТРЕ???

26

Анонимен

преди 10 години

До Бобий"Имаме си злато, обаче други го добиват и го изнасят."Iznasiat go shtoto niama pazar v BG za zlato :)