127

дебел депутат

преди 10 години

гърч и ниски доходи за мизерниците в България,само ние ваше 240 скромни депутати трябва да имаме висок доход,защото ние работим много и качествено, и имам висок жизнен стандарт.Пред ЕС ще тръбим че средната заплата е например 800лв , а пък вие мизерници ще работите за 340 лв на месец, и като махнат задължителните данъци ще вземете -290 лв чиста европейска заплата.

126

до 145

преди 10 години

Да, и освен това са критично важни чуждите инвестиции. По една проста причина-БГ няма достатъчно национален капитал и спестявания (излишните пари в банките са малка прашинка). При това положение икономика може да се развива САМО и ЕДИНСТВЕНО чрез спестяванията на другите народи,чужди инвестиции. Отделно сме бедни на технологии,мениджмънт,маркетинг,образованието е ниско и т.н.Но основната причина е липсата на капитал. А вие си гонете чуждите инвеститори от БГ и после се чудете що има безработица.

125

до 115

преди 10 години

Ами много ясно, че всичко е приватизирано. Ти какво искаш-чиновници да управляват държавни предприятия???То печалбите не стават от само себе си, трябва мениджмънт, стратегия, продукт,услуга,технология, инвестиции,...Това няма как чиновник да ти организира. Плюс да се поема риск, да се вземат заеми, безсънни нощи за развитие на бизнеса. Ти гледаш само печалбите и си викаш, брей колко лесно ако можеше да идват при нас. Да, ама тогава печалбите няма да ги има (справка, НЕК,БДЖ,ВМЗ...).

124

Отвън

преди 10 години

Здравейте кукли! Аз печеля по 580 000 кан. долара годишно. Тази цифра влиза в банковата ми сметка разбира се без бонусите, които я удвояват. Ето два съвета от мен за вас, за благополучие:1. Ако трябва да избирате ястието си, предпочетете агнешка плешка по сицилиянски, пълнена с карамелизирани дробчета, пред глава лук и буркан лютеница.2. Ако ви предстои холидей, несериозно е да мислите, че сред алеята с домати в градината ви, поливайки се с маркуча ще се почувствате по-добре от колкото на горещите плажове в Маями, където съм в момента аз. Впрочем с 300 лв месечно, най удачно е да си одръгн

123

140 до 139

преди 10 години

Не е така. Пазара на работна сила си е пазар. На работника му трябва работа (не може сам да си я създаде), на предприемача му трябват работници(не може сам да работи). Щом хората са съгласни да работят за 500 лева и двете страни са се договорили,значи това емпазара. Аз лично не познавам човек да работи за 500 лева,това трябва да е невалифицирана работа или студент/почасово.Значи има голямо предлагане на хора и малко на предприемачи, ясно е че цената на труда ще върви надолу,няма как да е иначе.

122

Анонимен

преди 10 години

Абе британската колумбия?Ти не беше ли в Австралия?Или просто си се заразил от "Сиднито".Аз разправях вече в един коментар, че е болестно състояние, ама чак сега разбирам че е заразно.

121

138 до 137

преди 10 години

Точно това се опитвам и аз да обясня - като футболен отбор, няма как да имаш силен отбор с калпави играчи. Така обществото е богато, когато отделните индивидите са богати (и материално, и духовно, щото не са само парите важни). БГ е бедна, щото 80% са ***, хора свикнали държавата и някой да ги "оправя", несвободни хора, които не осъзнават собствената си отговорност за собственото си развитие и доходи в частност. И на запад, и на изток, няма кой да ви "даде",това свърши!

120

юлс

преди 10 години

Началото на "българския бизнес" беше поставено от ниско интилигентни мутри и те създадоха правилата с любезната подкрепа на политиците.Не бъди будала, какво като може да си позволиш да плащаш повече, колегата мутрочорбаджия разправя, че неговите роби за 300 лв работЪт и *** му праЪт.Що да даваш пари за скъпи модерни машини, след като е по рентабилно да ползваш услугите на почти безплатните БГ-роби.Осигуровки върху реалните заплати ли?...А стига глупости, дай да врътнем някоя ДДС далавера

119

до 133

преди 10 години

И какво точно значи "дайте" й по-висока заплата??? Соц-а отдавна свърши. Заплатата/доходите са ти такива, каквито си договориш и каквато полза от теб има. Кой да ти "даде"?С подобно мислене, нищо чудно, че сте бедни.Всеки човек си носи отговорност за собственото развитие, способности, упоритост, таланти и т.н.Въпрос на търсене и предлагане на работна сила, като качество и количество. Даже и в БГ,няма как хем да си способен, хем да си беден.Щом си беден, нешо има гнило и то си е в теб най-често.

118

до бритиш колумбус

преди 10 години

пак ли си гледал готварското шоу на джейми оливър

117

sopol

преди 10 години

1000 лв минимална, тва е. по добре един в семейството за минимум 1000 лв, отколкото 2 *** за 700. ако ще и 50 процента безработица да е. то нестига , че само 20 процента от населението е в трудоспособна възраст, че и от тези 20 % , 25 % са безработни1 милион *** не плащат никакви данаци, ама те даже и борот не правят. ни ток, ни вода , нищо не плащат. те на гости ли са дошли, като са нагости да се изгонят

116

Кратун

преди 10 години

До 128, дето сам си е сложил плюс.Това, което демонстрираш е другият ни основен проблем като българи. Всички се спасяваме поединично и никой не иска да се ангажира с общото. Затова и протестите ни са хилави и немощни. И не става въпрос кой колко получава, а как заедно да сме по-добре. Аз също не чакам на едни 1500 лева, ако това ще те накара да не реагираш първосигнално, а да вникнеш в думите ми.

115

Анонимен

преди 10 години

И двойни отпуски да давате пак няма да се раждат деца !Решението не е в отпуските , а в заплащането ! Дайте на майката 1000-1200 лв. заплата и тя сама няма да иска по-голяма отпуска!

114

нели

преди 10 години

Ако не се вдигнат заплатите, ще стане като в туристическия сектор. Днес съобщиха, че се търсят над 3500 работници, но не могат да намерят,защото са отишли да работят из Европа за повече пари.

113

Анонимен

преди 10 години

Хитрите еврейчета бутнат ли валутния борд, става стрлашно!

112

но комент

преди 10 години

тука некой си тръгнал да обяснява ,че не било важно количеството пари.Сложно е за твоята глава да ти се обяснява монетаризма .Простичко, като за тебе- за да нараства икономиката с 3% годишно, трябва и паричната маса да се увеличава с толкова.Даже с мъничко повече.Нарушиш ли това правило- идва 1929г. или 2008г.-криза и депресия.Стоки има, пари нема.Като сега в България.

111

Кешев

преди 10 години

До тогава не трябва ли да сме въвели еврото?!

110

Анонимен

преди 10 години

Държавата не заплатите трябва да вдига, а да прави привлекателни условията за чуждите инвеститори, които създават експортноорентирани работни места! Има ли много работни места, ще има и по високи заплати!

109

Кратун

преди 10 години

Продължавайте да ги слушате тези и си трайте! Тогава не след 15, а след 30 години няма да стигнете 1500 лева заплата. Докато българинът не проумее, че "управляващите" нямат интерес да му променят положението и че всичко, което те предприемат ще бъде в резултат на натиск, който те не могат да удържат, а трябва да отстъпят, до тогава няма да се промени нищо. Видяхме как "нежните" ни протести бяха грубо игнорирани и нищо не се промени!

108

Черен Петър

преди 10 години

Тая Веселина, дето е работила върху статията е голяма веселячка.Докато ни управляват бивши комунисти 1500 лв. средна заплата щи видим чак след 115 години.То и сега някои шефове са си определили 50 000 лв. заплатка и като я събереш с работягите - ето ти средна от 1 500 лв.А пък с тия консултански услуги - един работи, трима му дават напътствия.