54

Анонимен

преди 10 години

Нищо не искат, обявите в София на "бизнеса" с килийно образование са фиктивни.

53

Лъскав

преди 10 години

Хайде да се плезим тогава

52

Анонимен

преди 10 години

Какви курорти имат в Румъния - никакви, имат една Мамая, където половината хотели са от времето на Чаушеско! Ако беше хубаво, нямаше да идват в Албена и Златни пясъци!

51

брех

преди 10 години

моля, поправете стилистиката в заглавието на статията "без език"

50

Анонимен

преди 10 години

Да, в Румъния въобще, ама въобще няма ***!Същата простотия е в Румъния, всички са в Букурещ и Констанца, както в България са в София и Варна! Много от младите емигрират в Западна Европа, общо взето са си същите *** като нас, неслучайно карат коли с българска регистрация!

49

накратко

преди 10 години

в софия, без чужд език, трудно намираш работа. в останалите части на българия въобще не намираш работа!

48

Анонимен

преди 10 години

румъния е 22 милиона, а бг пристанищата не са от времето на бай тошо. напротив - има ги от хилядолетия и толкова по-зле за нас. сравнявам констанца с варна и бургас и за съжаление ме се изправя косата, не в наша полза. бг 'курортите' са такива благодарение на богатите англичани или на мутри, перящи пари. в румъния има 0% чуждестранни инвестиции в курортно строителство, съотв. местните не разчитат на туризъм, за да се издържат. Факт е, че сме по-зле и затъваме!

47

Анонимен

преди 10 години

през 1014 г., България е разделена на 2 части - Източна и Западна. Първо пада Източната, другата оцелява 5 години. през 1390 г. - на 6 части, първо падат южните 3, после централната и източната, накрая западната, за 7-8 години. през 2014 г. България е разделена на 2 части - София и всичко останало. Правете си изводите! Сигурен съм, че и тогава в столицата им се е струвало невъзможно толкова голяма държава да изчезне толкова бързо, а по останалите места им е било все тая кой идва и защо.

46

до 41

преди 10 години

Румъния е 20 милионна , пристанището им е от времето на Чаушеско ,а оня знаеш какъв дворец си напрви на гърба на народа.Те тук Инженерите да не взимат 400 лв?Под 1500 не съм срещал ,освен ако не е някои новобранец.Както казва добруджанеца ,ами разходи се до някои български курорт и ще откриеш същите неща.Иначе са по-добре ,те не си разрушиха индустрията ,не си съсипаха земеделието и изобщо бяха умни да не режат клона на които стоят.Като сложи човек и ресурсите дето имат и инвестираното.

45

Анонимен

преди 10 години

колега форумец и добруджанец. румънците СА ПО-ДОБРЕ от българите, аз не знам по 20.000 българи да ходят на почивка в Румъния всяка седмица (в Гърция е по-скъпо от тук), а румънците вече си взеха южна Добруджа икономически. дори и *** им са по-добре облечени от нашите, а дали се развеждат на 25, е без значение; със сигурност обаче нямат толкова 11 годишни *** майки. бяха по-зле от нас, доста по-зле, а сега заплатите им са 2,5 пъти по-високи. затова сравняваме с тях, не с монако и дания.

44

Анонимен

преди 10 години

Отворете първия сайт за работа и ще откриете ,че 2/3 от предлаганата в страната са в София.Дори има парадокс ,че в София се пускат обявите ,а работата е в провинцията.Доста по малко зор се иска да си намериш работа там където стаднарта е висок и избора е голям.

43

До оа

преди 10 години

Щом така си решил, седи с гордо вдигната глава и мети улиците. Аз според теб ще съм наведен, но пак ще те гледам от високо. То като те мързи, винаги оправдание ще намериш.

42

Анонимен

преди 10 години

ето накратко мнението ми за българия и работните места тук, на няколко чужди езика :)dieses state Kochinistan este totalment finito :)

41

Добруджанец до 41

преди 10 години

Хайде намали малко приказката! Цените в Румъния никак не са същите, румънците пазаруват масово хранителни продукти от търговските вериги в Русе и Силистра! Иначе Констанца е курорт, все едно да видиш луксозните автомобили в Златни пясъци или Слънчев бряг и да си мислиш, че навсякъде в България е така! Но румънките са уникални - на 25 години вече са разведени с дете и това е масова практика! Не казвам, че всичко в Румъния е лошо, но да ги изкарваш едва ли не като княжество Монако е смешно!

40

Анонимен

преди 10 години

Наскоро излезе някаква статистика, че 80% от мениджърите в България нямат висше образование. Почти съм сигурен, че и с чуждите езици не се справят много добре. Какъв е извода? Че у нас всичко е шуробаджанащина.

39

Ача

преди 10 години

24-ти май ,,ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ .....'' Българската писменост и Българската азбука.Където дадохме език на половината свят.....най-вече Русия, а да не говориме за ,,вЕЛИКА мАКЕДОНИЯ''И сега изведнъж ново 20, ,,Do you speak English? '' не знаеш ..не ставаш.Абе я си е..... м....

38

Анонимен

преди 10 години

Миналата седмица ходих в Контанца (в 'миризливата' Румъния, както я наричахме). Градът се пука по шевовете от бизнес, нови коли и богати хора, пазаруват до припадък и всички са усмихнати! Пристанището им е колкото половин Варна и имат безплатна магистрала до Букурещ. Типичен пример за държава, на която тази територия им е подарена и въпреки всичко са направили областта да свети и процъфтява. Инженерите им взимат най-малко по 2000 наши лв. чисто на месец, при същите цени!

37

Анонимен

преди 10 години

Кой учи английски?! Учете руски и китайски, САЩ до няколко години официално ще фалира!

36

оа

преди 10 години

До Анонименто не трябва само език а дупе!!!езика е първата крачка да те наведат!!!

35

Анонимен

преди 10 години

Скоро никой няма да остане тука да работи!Учете Руски и Китайски!