19

Stamat

преди 10 години

Ili da go poddarjat ili da go sabarqt tozi prizrak!

18

Гецата

преди 10 години

Плочите с имената на загиналите не трябва да се поставят там. Хуманоидите ще ги дигнат за една нощ. Но т. нар. "паметник" незабавно да се демонтира и на негово място - рози, много много рози !!!

17

Изродено поколение

преди 10 години

Що за *** трябва да си за да плюеш паметник на културата, независимо дали ти харесва или не. Бил е построен в съответствие с модернистичната архитектура на НДК и ако беше поддържан от 1990 до сега нямаше да е в това състояние. Ама някои "умници" живеят с мозъка на сини "патриоти" като тоя *** Вили Лилков, който на времето вземаше под..пи за да пуска студентите от МГУ на изпитите. На мен ми писна да ми казват кое е добро и кое зло, такива "патриоти". Това е паметник на България а не БКП

16

Анонимен

преди 10 години

Дали паметникът е хубав или не - не е важно. Проф.Валентин Старчев получи за него 100000 лв. хонорар, защото имаше да издържа няколко любовници, между които една пищна красавица с огромни гърди от Бургас - Надя - контрабасистка, студентка от консерваторията.

15

Анонимен

преди 10 години

Приемам идеята.За неблагодарниците трябва не статуя, а жив.

14

До 5-ти

преди 10 години

Докато тръгнеш на работа всеки ден, по 8 часа и прочетеш защо Альоша е там.Инак щеше да пасеш *** в Исикията, цървуланю, мързерив!

13

Анонимен

преди 10 години

Знаете ли колко плъхове има там

12

Анонимен

преди 10 години

Нямам дерт за паметника - той не яде и не пие.Този, който разединава, е президентът.И ме погнусява също.

11

Много ми е чудно защо ми напраскахте минуси!? Поне кажете с какво сте несъгласни!

10

Архитекто

преди 10 години

"Да се направи детска площадка и кът за катерене"Да, защото това се вписва идеално в целия парков комплекс на НДК, нали ? Гений си, абсолютен.Аз с удоволствие бих се изгаврил с "вкуса" на софиянци и бих вдигнал огромен паметник на Сталин точно до този.

9

Човек

преди 10 години

Замисъла за 1300 год. България е добър ,но изпълнението е отврат.Това чудо няма стил и идея дори,грозотия и грозотия.

8

Кой-Той

преди 10 години

Порнография в изкуството е този паметник,защитават го само тези дето са го проектирали и строили,заради високите хонорари,това е струвало на общината над 210 000 лв. Да се направи детска площадка и кът за катерене

7

Анонимен

преди 10 години

Бай Ганъо европеец и Ум в Шоплука!Деконструктивизмът е прекалено сложно за столичното ни мислене ,а "1300 години България" не е от значение за натуралния градски вандал.

6

СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ

преди 10 години

Когато"бях малък",го наричахме:"ПЕТОЪГЪЛЕН ШЕСТОХ*Й"!

5

Време е София да се сдобие и с паметници на основателите на тази държава. Малко е срамно столица да няма паметник на основоположниците на нацията! Нямаме паметник на канасубиги Кубрат, Исперих, Тервел, Крум, да не говорим за преди тях! Но може и така е по-добре - да не срамим паметтта им, както правят югозападните ни съседи.

4

Марко Топа

преди 10 години

А ние бургазлиите до кога ще сме принудени да търпим тая статуя на тъпизма в центъра на града ни наречена хальоша???

3

Анонимен

преди 10 години

Ами той и "президентът" ни от ГЕРБ разединява и отблъсква и заема едно от най-скъпите пространства в София "Дондуков 2", съдбата му не трябва да е по-различна от тази на паметниците!

2

Анонимен

преди 10 години

Не може да се нарича това нещо паметник. Грозотията трябва незабавно да бъде разкарана, още повече, че е и опасна.

1

Анонимен

преди 10 години

Още когато този паметник беше новичък и съвсем здрав, софиянци го кръстиха "шестоъгълен петоху.й.н.ик"Това говори достатъчно :)