505

Анонимен

преди 10 години

Тук по-долу се четат интересни работи,Хелзинско споразумение,ненарушаване на граници,подтикнато от САЩ обединяване на двете Германии...а тези граници кой ги е създал?Да,ФРГ по инициатива на САЩ,няма спор.Но Калининградската област например,с огромно не-руско население,там кой е искал да влиза в СССР,за РСФСР да не говорим?На границата с Финландия кой е инвестирал огромни средства от всякакъв вид,за да няма карело-финско население,желаещо да използва своя език?

504

Анонимен

преди 10 години

до Крим: Прав сте - Елцин, а не Брежнев естествено!

503

Umoren

преди 10 години

ЛЪЖА!!Старателно се забравя, че след Втората световна война Крим не е бил в Украйна, а в РСФСР. Така че de facto няма прекрояване на следвоенните европейски граници. Крим е в Украйна от 1955 година, благодарение на Хрушчьов. А пияницата Елцин го предаде в1991 г.

502

Крим

преди 10 години

До umoren 584. Приятелю, ти наистина уморен! Брежнев е починал през 1983 г.

501

Umoren

преди 10 години

ЛЪЖА!!Старателно се забравя, че след Втората световна война Крим не е бил в Украйна, а в РСФСР. Така че de facto няма прекрояване на следвоенните европейски граници. Крим е в Украйна от 1955 година, благодарение на Хрушчьов. А пияницата Брежнев го предаде в1991 г.

500

Крим

преди 10 години

Кой ще е следъващият? Питам за това САЩ, защото там, където те носят своята "демокрация", изведнъж започва война.

499

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Таова може да го каже турския външен министър. Той за това идва скоро в *** и огледа местата, отъдето трябва да мине новата граница

498

Анонимен

преди 10 години

Границите от ВСВ-това значи-ГДР и ФРГ;цяла Югославия, цял СССР барабар с Украйна и Прибалтика;цяла Чехословакия...така че не рипайте!Русия си пази интереса и населението, а вие,които се подлагате на Брюксел-чий интерес защитавате?Аз съм за БЪЛГАРИЯ и нейния интерес! Най-добър пример - Швейцария,пълен неутралитет -тогава има надежда.Иначе утре ще ни бият и от двете страни-заради ЗА и ПРОТИВ- всеки ще си намери причина...

497

ДИМИТЪР

преди 10 години

КОГАТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОСЪЩЕСТВИХМЕ СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ СЪЩО БЕШЕ В НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ И КОНСТИТУЦИЯТА НА ЕДНА МОГЪЩА ДЪРЖАВА...ДОРИ СВЕТЪТ НИ НАЛОЖИ САНКЦИИ И ПРАТИ КРАЛ МИЛАН ОБРЕНОВИЧ (СРЪБСКИ) ДА НИ НАКАЖЕ... СЕГА ДА ПРИЗНАВАМЕ ЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО ИЛИ ДА ПРИЗНАЕМ ВОЛЯТА НА МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЖИТЕЛИ НА КРИМ???

496

..

преди 10 години

Руснаците поне са християни и с тях може да се разбереш.Голямото зло са албанците с девиза "со хуец ще ви победим".

495

Пешко

преди 10 години

До АнонименЗнам кой кога е създал някаква държава там. Спокойно! Ти не си единственият с познания по история. След българите там. се създава тази т.нар. Рус. Ако не си чел какво съм написал, прочети пак. Това дали съм русофил или русофоб си е моя работа и да. Мога да си я завирам където си искам. Такива като теб могат само да ми седнат точно там. Имам право на мнение ако не знаеш. Чл.39 ал.1 и Чл.41 ал.1 от Конституцията на Р България. Това, че не те кефи моето мнение... ДГД!

494

Пешко

преди 10 години

До ISKASH DAvKAJESHПърво. Пиши на КИРИЛИЦАВторо. Нищо не разбрах от написанотоТрето. Ти не си българин (българка) като гледам познаваемите думи.Четвърто. Хайде на Кирилица, на български и тогава ще видим!

493

цезар

преди 10 години

През 1992 г. държавния секретар на САЩ Джейм Бейкър заяви пред конгреса им - Ние изразходвахме над 60 хиляди милиарда (60 трилиона )долара за да победим в студената война с СССР и неговите сателити,за да предизвикаме материален и духовен срив, и всичко това под девиза защита правата на човека и неговите свободи. Каква ирония, нека каже някой че не е вярно.

492

Анонимен

преди 10 години

Направили сме им държава, на тъпите руси, дали сме им език, писменост, религия, но те не разбират от добро,помогнали на монголските пълчища, да съсипят Стара Велика България, срещу злато от Византия, нападат нашата държава, избивайки, местното население и опожаряват села и градове, а някои уж българи и до сега им се кланят като на Господ !

491

Анонимен

преди 10 години

Каквото и да говорим - лошо! Създаде ли се прецедент, лавината тръгва. Колкото и да се твърди, че случаят с Косово е различен, той може да служи за оправдание на руснаците. Не се искаше много ум за да се предвидят последиците. Границите след Втората св. война трябваше да се спазват твърдо или всичко ще отиде по дяволите. И разбира се, ние, като "най-интелигентните", най-много ще пострадаме. Отвсякъде ще завалят шамари, защото в политиката сме като тръстика на вятър.

490

Анонимен

преди 10 години

До ПешкоПешко, пешко, ако си извадиш, русофилските неща от... ти знаеш къде, щеше да научиш че Киев и първата държава по тези земи са създадени от брата на Кан Кубрат, БАТ КИЙ, четири века преди да има някаква Руска държава, а още по-малко, Руски народ!

489

Големия удушвач

преди 10 години

Нещо има грешка-демокрация и пазарна икономика НЕ съществува реално, а само в пропагандата ! И друго-всяка държава има право да защитава интересите си !Е, Русия малко закъсня.

488

Анонимен

преди 10 години

Демокрацията и пазарната икономика не понасят на доста от писачите. Явно не могат да се справят с живота си самостоятелно и се нуждаят да са на хранилка на държавата, да лъжат че работят и да ги лъжат, че им плащат... спомняте ли си?

487

Иван Костадинов

преди 10 години

Кърджали, Разград, Шумен, Смолян, Благоевград са следващите! Доста робство и тиранство!

486

Анонимен

преди 10 години

С реформите и демокрадцията - дотук!