43

Анонимен

преди 10 години

Ама и властите са лицемерни: "Забраняваме вредното хидрогениране, но само след като заводите ни са готови за новия вид синтез- естерифициране " Нито един ден преди това.

42

Анонимен

преди 10 години

Маргарините не са вредни, смятат български учениshtom sa BG ucheni ,znachi sa baia ucheniot kolko vida himikali se e pravilo tova poleznoto MAgARINCHE ?elate i vishte i na zapada ima margarin,no e s po-goliamo kachestvo ot BG Kravemasloto

41

S

преди 10 години

Hahah prochetox "Marginite" hahah

40

Анонимен

преди 10 години

НЕ Е ВРЕДЕН РАЗБИРА СЕ....РАСТИТЕЛНИТЕ МАЗНИНИ ИЗОБЩО НЕ СА ВРЕДНИ. НИТО ПОДСЛАДИТЕЛИТЕ И ОЦВЕТИТЕЛИТЕ! НИЩО ОТ ТОВА НЕ Е ВРЕДНО...ВЪ ФАНТАЗИЯТА НА НЯКОЙ ДОБРЕ ПЛАТЕН ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ПСЕВДОУЧЕН..

39

Анонимен

преди 10 години

Преди около 4 год бях купила няколко бройки маргарин,защото беше на промоция ,и докато се прибирах видях един дядо ,знаете беден пенсионер и му предложих да му дам едната кутия маргарин ,той се обърна и ми каза:,,много благодаря ,но НЕ ,,на моето объркване той отговори ,,прави се с/от нефт,, и с маргарина бях дотам .както не един по-долу коментар и аз трябваше няколко пъти да го хвърлям за да се научат и домашните .Внимавайте също и за Мононатриев глутаматЕ621 и Аспартам Е951

38

Анонимен

преди 10 години

Маргарин, ГМО, моднати бройлери, добавки, ... всичко е в името на печалбата и ... абе, нали и лекарства трябва да пазаруваме и операции и лечения да плащаме. Та фармацифтичната мафия от какво ще живее после бре? В Англия се опитват да забранят употребата на билки и природолечинието, а в много от уж водещите страни е забранено собственото производство на храни, или евентуално при определени условия. Та, мислете....

37

Анонимен

преди 10 години

*** разбира се че не са вредни! Както царевица Монсанто, както американски пилета с хормони, няма нищо вредно, само можете да станете като All-American girl (Вилендорфската Венера).

36

Язе

преди 10 години

Един образ преди години казваше: -Преди ни учеха да ядем корите на плодовете и зеленчуците, щото там били витамините. Сега ни учат, че в корите са нитратите"Бих добавил, че отново ни учат, че корите са полезни... А дали е така кой, кой ще ми каже?

35

Jangle leg

преди 10 години

за по-мързеливите:"Маргаринът се прави от нефт- мит или реалност? Ами- по-скоро реалност. Е-тата в него със сигурност са петролни деривати, т.е. получени като вторични продукти от преработката на суров петрол. Дали няма нещо общо между това в кутийката и някои масла в автомобилите...всеки сам може да прецени и изследва."

34

Jangle leg

преди 10 години

Готвя само с масло, свинска мас, патешка мас. За салатите суров зехтин, защото при термична обработка губи свойствата си и става безполезен (но не и вреден). Маргаринът навремето са го правили от нефт, но после, поради високата себестойност са започнали да го смесват от какво ли не и то много по-вредно от нефта. Кой не вярва да ползва google

33

Анонимен

преди 10 години

Тва щом български професор го е казал нямам доверие. Както преди няколко години се яви български учен и каза че глобално затопляне нямало и че замърсяването във въздуха от разни промишлени предприятия въобще си било много безвредно за озоновия слой.а да не забравим за смешката която днес не знам кой си казал че нямало хормонални пилета. И същия тоя каза че и в америка пилетата не се бумкат с хормони. Хахах на български специалисти рядко вярвам вече.....смешковци

32

ODESSA

преди 10 години

Маргарините всъщнст полезни. Както и всеги сурогат. Като мед от захар, и кравешко мляко от асвфалта на динозавите

31

Анонимен

преди 10 години

И маргарините и Маргините са еднакво вредни, само, че за вторите никой не говори от шубе...

30

jane

преди 10 години

Къде пък видяхте БАН в изказването. Много ясно си е написано "заместник-ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив ". А че въпросният господин е решил да се продава на индустрията си е негово решения и отговорност. Виж защо днес.бг се продава, за да му публикува глупостите, не е ясно.Трансмазнините за заклеймени като основен причинител на редица болести от световната здравна общественост. Че в Пловдив не са чули за това не съм изненадана.

29

Анонимен

преди 10 години

Колко ли 200лв е получил доцента за да изпляска това смехотворно заключение? Не били вредни, само прочетете етикета с Менделеевата таблица отстрани и сами си правете заключенията.

28

N

преди 10 години

Щом са български учени вяра нямам.

27

койчо

преди 10 години

Опитвали ли сте сланина препечена на гребен!

26

койчо

преди 10 години

С тези непрекъснати съвети за безопасно хранете посегнаха и на най-святото за мен - ПРЕПЕЧЕНАТА КОЖА НА ПИЛЕТО НА ГРИЛ!!! Боже, колко мъка има на този свят!!!

25

Анонимен

преди 10 години

Знаете ли- ако просто злобеете и псувате и не се образовате - ще пропуснете точно тънкия момент , в който този учен ви лъже.Или по-скоро удобно премълчава цялата картинка.Маргарините се правеха с хидрогенирани мазнини.И бяха уж полезни,защото бяха НОВИ и НЕИЗДЛЕДВАНИ, но нямаха холестерол.Оказа се обаче , че с годините са вредни. Сега се правят с ЕСТЕРИФИЦИРАНИ мазнини и те са полезни, защото са...познахте. НОВИ и НЕИЗДЛЕДВАНИ.Ние сме ОПИТНИТЕ МИШКИ. Да ни е честито...

24

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Не яжте;маргарин,кренвирши,варени колбаси,сухи...колбаси,млека и...сирена,кашакавали,варени пилета(бройлери),печени...също,тестени...изделия,сладкиши и прочие...неща от щандовете и витрините на хранителните...магазини.Яжте нещо,което сте отгледали или направили...сами,тогава ще сте сигурни че...наистина няма да ви...тровят бавно и постепенно с...консерванти,бои,трансмазнини,подобрители,оффкусители и пр.Какво да се...прави;човек не знае от какво ще...напълнее.