287

морски

преди 10 години

Диваци и простотия - това създаде управлението на диктаторската партия ГЕРБ.Срам.Позор.

286

Анонимен

преди 10 години

До ГеоргиЕх не дай си боже, в някой ден в бъдещето можем да имаме сериозни проблеми с нашата югоизточна съседка. и тогава руснаците ще ни отговорят със същите думи "България няма правото да иска каквото и да е от нас." И ще допълнят "Не се интерсуваме от вашата съдба. Чукайте си камъните от паметника ни по тъпите си глави първосигнални"Нали така? Имаме поговорка "Човек при човек отива!" Същото е с държавите.

285

Георги

преди 10 години

РУСИЯ НЯМА ПРАВО ДА ИСКА КАКВОТО И ДА Е БИЛО !!! МОГАТ ДА ИСКАТ САМО В ТЯХНАТА СИ ДЪРЖАВА . В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ПРАВО НА МНЕНИЕ !!! КАТО ТОЛКОВА ЗЕЯТ ЗА ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА ДОЙДАТ И ДА СИ ГО ВЗЕМАТ ТОЗИ ПАМЕТНИК В РУСИЯ !!! В БЪЛГАРИЯ ПАМЕТНИК НА УКОПАТОРИ НЕ НИ Е НУЖЕН !!!

284

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 352За това, че тук е минала Червената армия се сърдете на Хитлер. Не на Сталин и руснаците. Било е пределно ясно като бял ден, че ако Хитлер нападне руснаците и не спечели, те щяха да го следват по петите. Сърдете се и на Мусолини, че е нападнал Гърция и Албания. Хитлер е нямал намерение да стъпва на Балканите отначало. Съветската армия е минала оттук с одобрението на Чърчил, както и англичаните са влезли в Гърция с одобрението на Сталин.

283

Анонимен

преди 10 години

В крайна сметка статията не е за Априлското въстание, а за СА, която е донесла само терор, национализации и лагери.

282

Простотий...

преди 10 години

...за една автономия --се искат дълги преговори...!Македония как се сдобива с нея...??!!

281

до 342...

преди 10 години

ти ,нещо си прекалил с дрогата и халюцинираш....как може да има *** и илитерати като тебе не мога да го проумея,а прочети пак кво си написал,и прочети и историята или някои книжки и сравни

280

уикипедия

преди 10 години

До ХА,ХАА АМИ ,ДА...На 19 (31) март 1877 в Лондон е подписан т.нар. Лондонски протокол последен дипломатически опит за въздействие върху Османската империя от страна на Великите сили с оглед решаването на проблема по мирен път. Отказът на Високата порта да изпълни решенията на Цариградската посланическа конференция и на Лондонския протокол слага край на мирните опити за решаването на Източния въпрос, и дава повода за Руско-турската Освободителна война 1877-78.

279

уикипедия

преди 10 години

До ХА,ХАА АМИ ,ДА...Великите сили отхвърлят турските внушения за ненужност на предложените реформи.[1] На последващите пленарни заседания на конференцията Турция представя възражения и контрапредложения които също са отхвърлени от Великите сили, а опитите за преодоляване на различията остават безуспешни.[2] На 18 януари 1877 Великият везир Мидхат паша обявява окончатерния отказ на Турция да приеме решенията на конференцията.[3] Държавите участнички в конференцията отзовават своите посланици от Цариград.

278

уикипедия

преди 10 години

До УНИКАЛНО *** СИ!На 21 декември изготвеният на конференцията план е връчен на Високата порта. Но междувременно султан Абдул Хамид II назначава за велик везир привърженика младотурската партия и на конституционното управление Мидхат паша. И на официалното откриване на конференцията на 23 декември 1876 г. Сафет паша става и прогласява великия акт на промяна на 600-годишната форма на управление на империята. Негово величество султанът ощастливи империята с конституция. С това се заявява началната турска позиция, че конференцията е излишна, тъй като конституцията дава на империята нужните ре

277

уикипедия

преди 10 години

На 21 декември изготвеният на конференцията план е връчен на Високата порта. Но междувременно султан Абдул Хамид II назначава за велик везир привърженика младотурската партия и на конституционното управление Мидхат паша. И на официалното откриване на конференцията на 23 декември 1876 г. Сафет паша става и прогласява великия акт на промяна на 600-годишната форма на управление на империята. Негово величество султанът ощастливи империята с конституция. С това се заявява началната турска позиция, че конференцията е излишна, тъй като конституцията дава на империята нужните реформи.

276

УНИКАЛНО ТЪП СИ!

преди 10 години

До МНОГО СИ *** ,БЕ...С ТИЯ ТВОИ ДЕТСКИ РАЗСЪЖДЕНИЯ ИМАШ ЛИ 15 ГОДИНИ? ИЛИ СИ ВЪЗРАСТЕН,НО ***? ЯВНО НЕ РАЗСЪЖДАВАШ НЕЩО. ИЛИ СИ НЯМАШ ПРЕДСТАВА КАКВО ЗНАЧИ ЕДНА СВЕТОВНА ВОЙНА? РЪСИШ ТЪПОТИИ И ПРОСТОТИИ.

275

ХА,ХАА АМИ ,ДА...

преди 10 години

След априлското въстание , западните страни искат от Турция да даде автономия на България!Турция не е готова , но почти е съгласна на Цариградската конференция- на външните министри през декември 1876г.Русия е в ужас , че ще съмне без нея и взима съгласието на Кайзера за война с Турция инахлува веднага следващата година !Вайната не решава нищо , обаче---ИЗ.РУМЕЛИЯ ПАК Е АВТОНОМИЯ И СЕВ .БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАЦИОННА ЗОНА ЦЕЛИ 4-ГОД!ТОВА Е ЦЕЛТА НА РУСИЯ!ЗАТОВА СЪЕДИНЕНИЕТО ГИ ВЛУДЯВА !

274

Анонимен

преди 10 години

До има ли мераклии? Нищо общо няма между Армения в Кавказ и България на Балканския полуостров. Лозенград какво да го освобождавам, там живеят турци.

273

УНИКАЛНО ТЪП СИ!

преди 10 години

До МНОГО СИ *** ,БЕ..."....И АКО НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АНГЛИЯ И АМЕРИКА ...КВО...??!!"ТОЧНО ОБРАТНОТО! ТИ СИ *** КАТО ***. НЯМА ТАКЪВ ВАРИАНТ ДА НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР СЪС ЗАПАДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ. НАИСТИНА СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ***. АКО НЕ БЯХМЕ СЕ ИЗТЕГЛИЛИ, АНГЛИЧАНИТЕ БЯХА ВЕЧЕ В ГЪРЦИЯ И ЩЯХА ДА НИ ИЗБИЯТ ТАМ. ЩЯХА И ТОТАЛНО ДА РАЗРУШАТ ГРАДОВЕТЕ НИ. КАЗАХ, НА ЧЪРЧИЛ ХИЧ НЕ МУ Е ПУКАЛО ЗА БЪЛГАРИЯ. ЩЯХА ДА НИ ОТРЕЖАТ ОТ ТЕРИТОРИИТЕ. ЗАЕДНО СЪС СТАЛИН СА РЕШАВАЛИ ГРАНИЦИТЕ. НАИСТИНА СИ

272

МНОГО СИ ТЪП ,БЕ...

преди 10 години

....И АКО НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АНГЛИЯ И АМЕРИКА ...КВО...??!!НЯМА ДА НИ ОКУПИРАТ РУСНАЦИ ---А ЩЕ НИ ОКУПИРАТ АНГЛИЧАНИ и АМЕРИКАНЦИ ,НАЛИ...??!!КАК СТАЛИН ЩЕ ИДЗПУСНЕ ТАЯ МУФТА ,БЕ КРЕТЕНИНО....ха,ха,хаааааааааааа...КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПОЛША---СТАЛИН ГИ ПИТА ..."колко танка имате там?"ЯСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ЧЕРВЕН ***...??!!ВСИЧКО Е ДОТГОВОРЕНО ОЩЕ В ЯЛТА!!!СТАЛИН Е ИСКАЛ ПОЛОВИН ЕВРОПА!!!!

271

има ли мераклии?

преди 10 години

До EU citizen"За да сложим край - България щеше да се освободи и сама и то при много по-добри условия, това първо."Както се "освободиха" арменците в Анадола ли? Къде са те сега? В Илинденското въстание защо не се освободихме? А сега защо не освободите турската част на Тракия? Лозенград, Малко Търновско от турската страна? Че ха освободете ги де? Айде ще ти дам един калашник и една картечница. Тръгваш и ги освобождаваш. Има ли мераклии да освободим земите си останали в Турция?

270

Анонимен

преди 10 години

Този паметник само го оцветяват млади таланти!Обаче направете един булгарски паметник на Петко Войвода,Георги Марков или Хан Аспарух...И пари ще дам!

269

ЛЪЖЕЦ СИ!

преди 10 години

ОСНОВНОТО УСЛОВИЕ НА ЗАПДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СПРАТ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАС Е ДА СЕ ИЗТЕГЛИМ ОТ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ ЗАД ГРАНИЦИТЕ СИ ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ БИХМЕ МОГЛИ ДА ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АМЕРИКА И АНГЛИЯ. ЧЪРЧИЛ НЕ БИ ДОПУСНАЛ ТОВА. а АКО СТРАНАТА НИ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ,А НЕ ОТ РУСНАЦИТЕ, МОЖЕШЕ СЕГА ИЗОБЩО ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ. ТАКАВА ОМРАЗА Е ИМАЛ ЧЪРЧИЛ КЪМ БЪЛГАРИЯ.. ТОЙ Е ВЪОРЪЖАВАЛ ТИТО И ГЪРЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА. ЗА НЕГО СА СЪЮЗНИЦИ,А НИЕ СМЕ ВРАГ

268

ЛЪЖЕЦ СИ!

преди 10 години

ОСНОВНОТО УСЛОВИЕ НА ЗАПДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СПРАТ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАС Е ДА СЕ ИЗТЕГЛИМ ОТ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ ЗАД ГРАНИЦИТЕ СИ ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ БИХМЕ МОГЛИ ДА ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АМЕРИКА И АНГЛИЯ. !ЪР!ИЛ НЕ БИ ДОПУСНАЛ ТОВА. а АКО СТРАНАТА НИ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ,А НЕ ОТ РУСНАЦИТЕ, МОЖЕШЕ СЕГА ИЗОБЩО ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ. ТАКАВА ОМРАЗА Е ИМАЛ ЧЪРЧИЛ КЪМ БЪЛГАРИЯ.. ТОЙ Е ВЪОРЪЖАВАЛ ТИТО И ГЪРЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА. ЗА НЕГО СА СЪЮЗНИЦИ,А НИЕ СМЕ ВРАГ