141

вот

преди 10 години

разковничето е "гарантира ми се право"Ама ти май не схващаш кое право ти се гарантира. Мислех те за по - умен, трябва ли да обеснявам като на дете със забавено развитие. Да не искаш да кажеш, че Белгия и Гърция не са подписали ЕКЗПЧ??

140

язвичката

преди 10 години

а президента е супер спорна личност-компрометирана покраи жена си и офшоркитеи американците избраха за президент актьора Рейгън и оная черна *** Обама=но нашите убиха класацията

139

az-

преди 10 години

До вот - 154Кухи разковничето е "гарантира ми се право". Щом имам право значи аз решавам дали и в какъв обем да го ползвам. Което прави невъзможно да се допитвам и съобразявам с калуни като теб. Давам пример за *** като тебе - давам заем на приятел и за мен възниква правото да ми го върне след определено време. Като изтече това време аз преценявам дали да си упражня правото или кат го виждам, че е в затруднение да не се възползвам от него.Анадъмно. Едва ли :)

138

Анонимен

преди 10 години

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се ходеше и на манифестации по времето на социализЪма. Ако не отидеш, партийният секретар те привикваше.

137

язвичката

преди 10 години

няма кво да се тълкува-предложенията са анти конституционни----------------------------------------------------------------------------------------------това е като топ новината която четох сутринта в марица-някои взломил нечия поща=интернет престъпление ,вътре намерил писмо от някои че щял да работи за друг=еее ми сензация:)всеки работи за някои или съответното не работи......

136

az-

преди 10 години

Нито в Гърция нито в Белгия има задължително гласуване за всичко, най-малко за орган, който конституира изпълнителната власт. Така че не плещи заучени фрази в някои централи.

135

вот

преди 10 години

***, писна ми от твойте тъпотии. Гарантира ти се ПРАВО СВОБОДНО ДА ИЗБИРАШ КОЙ ДА ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВА. Никой не е казал ДАЛИ да са задължителни или не изборите. Това е вътрешен въпрос.

134

Анонимен

преди 10 години

до 151И двете държави не са цъфнали. Белгия е на ръба да се разпадне на 3 по-малки държави, докато Гърция банкрутира и хората се чудят за кой да гласуват.

133

az-

преди 10 години

До вотВиж пич, не ми се слушат глупости. Мен ме касае единствено въпроса за задължителното гласуване и на него аз отговор за себе си съм си дал и няма сила на света, която да ме принуди да гласувам ако аз съм решил да не го правя. Другите два въпроса са безсмислени. Мажоритарен вот в партизирана държава няма как да се случи - вота винаги ще е партиен. А за мен, както и за другите няма значение дали ще гласуват на терминал или с хартия, особено ако съм решил да не гласувам.

132

Анонимен

преди 10 години

Това право е въведено по силата на ЕКЗПЧ.Извинявай, Белгия и Гърция не са ли в ЕС? Как при тях може да има задължително гласуване, а при нас не? Чугунени приказки не ми се слушат.

131

Анонимен

преди 10 години

Тия *** вече се чудят как да накарат хората да се съгласяват с перипетите им. Вече никой не ги иска и е крайно време да направят гласуването задължително, за да може да продължават да грабят и разрушават държавата. По скоро ще си отрежа топките отколкото да си дам гласа в подкрепа на което и да е от тия изчадия, чието място е да висят по бесилки.

130

вот

преди 10 години

Като ви чете човек, направо да си хвърлим въжето и да се бесим, нищо не можело да стане, нямало смисъл. Ок, хора като вас са ми ясни, имате право на своето. Хайде да направим един референдум, ще отидете и ще гласувате на всички въпроси с не. Ако повечето са като вас,нищо няма да се променя.Ако не мислят обаче така - ще мислим варианти.Защо ви е страх????

129

diri

преди 10 години

ЗА КРИПТОВОТ - децентрализирано гласуване, което не може да бъде манипулирано чрез подмяна на гласовете!

128

az-

преди 10 години

142Кой въпрос не противоречи на Конституцията? За задължително гласуване ли? Ти си много зле, честно. Това право е въведено по силата на ЕКЗПЧ. Тя има *** над цялото ти вътрешно законодателство. Кво и нея ли ще промениш, че да стане твоята глупост?

127

Анонимен

преди 10 години

Мажоритарни избори за кметове и за президент има и сега, но много от избирателите не са доволни пак. Ако се направят и всички депутати мажоритарни, пак ще е същата мизерия. ГЕРБ и СДС бият в големите градове, БСП в селата и малките градове, ДПС в Родопите и Добруджа. Същата мизерия си остава.

126

Анонимен

преди 10 години

Задължително - къде е демокрацията и свободата на избор?Мажоритарно - къде е програмата на кандидата?Електронно - сигурно ли е, че програмата в компютъра не брои грешно?

125

az-

преди 10 години

138И каква мажоритарност сънуваш? Давам пример от 2009 г. мажоритарен кандидат бб, водач на листа в същия многомандатен район ББ, водач на листа в съседния район ББ. Същата история е и със Станишев. И какво мислиш, че ще стане и ще се промени - какво е значението, че ББ ще влезе в новия парламент като мажоритарно избран или като водач на листа? Аз разлика не виждам. Ако спечели - влиза втория в партийната листа, ако не спечели влиза като водач

124

Анонимен

преди 10 години

Депутатите в обикновено народно събрание нямат задължение да променят Конст.Нямат задължение, но имат право, с 2/3 - ти мнозинство. Въпросът не противоречи на Конст.

123

Анонимен

преди 10 години

Задължително гласуване е като да даваш на някой избор от кой да бъде изнасилен. Ако избереш някой, тогава ти сам избираш този човек да те изнасили, и следователно е по твое желание. Да нямаш право да не гласуваш е все едно да нямаш право да избереш да не бъдеш изнасилен. А на нашия тотално изнасилен народ задължително изнасилване "по избор" е последното нещо, което е нужно.

122

язвичката

преди 10 години

и коя беше фандъковаааа сетих се смешната кметица на София която в момента усвоява пари от бюджета за детските градини ли--------------я се вземете в ръце и подобна *** каквато е тая както и пловдивския кмет не ги споменаваите-тия директно са за затвора