14

Не учител

преди 10 години

Да очакваме един учител в рамките на 40-45 мин.с 25-30 деца да направи това,което родителите не успяват да сторят в къщи с едно,е меко казано не реалистично!Липсата на достатъчно стимули и мотивация от самото семейство,за получаване и усвояване на знания,трудно може да замести усилията на училището.А частните уроци са нещо,като частната практика на лекарите.Когато един от основните стълбове за просперитет на държавата /образование,здравеопазване и сигурност/ е натикан в ъгъла,не очаквайте друго

13

ъхх

преди 10 години

СПОРЕД НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА 1 ОТ 2010 Г. ЗА РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПЕРСОНАЛА В ЗВЕНАТА ОТ СИСТЕМАТА НА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА (ОБН. - ДВ, БР. 14 ОТ 2013 Г., В СИЛА ОТ 01.01.2013 Г.) основната работна заплата е за определени специалисти,които се разделят на две групи.Та аз желая Клисарова да обясни как има регламентирана сума за младши учител, старши учител и главен учител и какво се случва в периода, в който даден педагог е ни риба, ни рак - нито младши учител, нито старши. В един 10-годишен период заплата му не мърда! Защото е...просто учител.

12

Анонимен

преди 10 години

Ама то още имало млади учители аз си мислех, че са напълно изчезнали.

11

Ставри

преди 10 години

Логично ще има достигане на сумата заплата на младия кадър с тази на по-възрастните.Е, къде е стимула при преподавателите с по-дълъг стаж.Това е най-малко несправедливо.Отново поредната недомислица.

10

Патриот

преди 10 години

Пенсиите - юли, учителските заплати - юли. Тия ****ти или са планирали нов заем, или са се прежалили, че до лятото ще ги изхвърлят от парламента!

9

Рали1

преди 10 години

Поредно противопоставяне млади-стари ,този път в образованието.

8

стар :D

преди 10 години

Клисарова да дефинира какво има предвид под "млад учител".И има ли това връзка с "младши учител".

7

Анонимен

преди 10 години

ХАЙДЕ ПАК САМО НА ЧАСТ ОТ УЧИТЕЛИТЕ ,ЗАЩОТО НА ДРУГИТЕ УЧИТЕЛИ СА "ОГРОМНИ" ЗАПЛАТИТЕИ ЗА ДА СЕ ПРИКАЗВА ЧЕ СА УВЕЛИЧЕНИ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ! А КАК ЕДИН ПЪТ НЕ УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ САМО НА ЧАСТ ОТ ДЕПУТАТИТЕ . ЗАЩО НАПРИМЕР СЕ УВЕЛИЧАВАТ И ЗАПЛАТИТЕ И НА ТЕЗИ ДЕПУТАТИ КАТО ДОГАН ДЕТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ?

6

интересно...

преди 10 години

Интересно какво ще се случва със заплатите на тези,които вече не са младши учители?Значи един учител с 2 г стаж и заплата от 500 лв. /основна/ ще получава по-малко от учителя без стаж, чиято заплата ще стане 550 лв.???? Интересно решение.Глупаво!

5

Анонимен

преди 10 години

баба ми едно време казваше че учителя не трябва да те научи, а да ти каже какво да научиш вкъщи и на другия ден да те провери.

4

Анонимен

преди 10 години

съгласна съм със номер 2 учителите умишлено не обучават както трябва децата ни в училище ,за да могат да дават частни уроци УЧИТЕЛИТЕ В МОМЕНТА ПРАВЯТ БИЗНЕС

3

Анонимен

преди 10 години

Има няма на десет човека. И се хвали отгоре на това.

2

уеи

преди 10 години

а един въпрос от мен-кога наи сетне т.н"инспекторат" на образованието ще вземе да прави нещо по въпроса с частните уроци.Че не разбра ли никои от инспектората,че повечено даскали си гледата частните уроци,а в даскалото ходят за стаж.защо им вдигат заплатите,като си вадят на седмица по 1/3 от месечната заплата и то от дома си. Там ппаите госпожо министър,не вдигаи заплатите им

1

Анонимен

преди 10 години

ДА ПОПИТАМ ТАЗИ МИНИСТЪРКА ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВА НА УЧЕНИЦИ КОЙТО НЕ ИСКАТ ВЪОБЩЕ ДА УЧАТ И ПРЕЧАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА ДА ГИ ДЪРЖАТ В УЧИЛИЩЕ И престанете да събирате *** от села и паланки и да ги слагате при нашете деца ЦИГАНЧЕТАТА ПРЕЧАТ ПРИ ОБУЧЕНИЕТО НА БЪЛГАРЧЕТАТА ,НО ВИЕ Г-ЖО МИНИСТЪРКЕ ГИ СЪБИРАТЕ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЗИМАТЕ ЗАПЛАТА ИМА *** НА 16 ГОД И СА В ТРЕТИ КЛАС какво ли ще научат третокласниците от тези може ли