115

Министър А. Иванов

преди 10 години

До Анонимен Точно АПК и ТКЗС дадоха огромното производство . От 1988г имаше и разширена форма на личните стопанства . А известно ли ти е колко милиона произвеждахме и печелехме от АПК и другите обекти намиращи се в Сирия, Ирак , Монголия , Мароко, Либия. От Ирак на Саддам Хюсеин имахме стокообмен 800 милиона долара за 88г, от социалистическа Монголия стокообмена ни бе 500 милиона за 88 *** година. АПК Дивания Ирак, ДЗС Орхон Шарингол Монголия , АПК Дамаск Сирия, язовира Сиди Бен Абделах Мароко. Всичко това направи Българите Първенци.

114

до министре!

преди 10 години

Без да искам ти дадох минус,но не спираи да записваш и пазиш какво е било и на какво ниво сме били реално!Маниполацията е огромна ,а трябва да ни тъпчат ,е за това говорят и пишат абсурдни глупости!Дерзаи приятел!

113

Made in Varna

преди 10 години

А на пазара в България се връщат ладата, москвича и запорожката. За които обаче ще трябва да поработваме има-няма 20 години, и то ако предварително се запишем в списъка на чакащите. Връщат се също на пазара и бананите и портокалите, но само по нова година, след няколкочасово чакане на опашка. По едно кило на човек. Връща се също и байтошовият режим на тока, а също и заплатите по 150 лева...

112

Министър А. Иванов

преди 10 години

До Анонимен Българите работеха не за жълти копейки а за солидни пари, а в Сирия, Ирак , Монголия и др. Държави взимаха заплати в долари и рубли . .именно в годините след 1986г. Българската тракторна индустрия започна да произвежда Трактори по нов съветски , италиански и японски лиценз. Марките от които бе лиценза са ТК , Комацу и БЧС. От БЧС Италия през 1987 гбяха внесени 1800 самоходни косачки и от 1988г започнахме да ги правим по лиценз в заводите ни в България . По този повод дядо ми Алекси Иванов като министър на земеделието и горите се изказа пред 9 то Народно събрание 1988г . Напротив

111

Анонимен

преди 10 години

Няма нужда от излишен македонизъм-маниполизъм!Знаем ,че и там и тук дългата ръка на маниполацията е една и съща!Г-н аналист-специалист!Една разходка из селата ще ви отвори очите кое какво е !И в момента повечето деиности се извършват със социалистическата механизация .

110

специaлист

преди 10 години

квa " мехaнизaция" в ТКЗС то бе ***? хорaтa блъскaхa кaто мрaвки и никой не щеше дa рaботи тaм. Въпреки, че комунистите през 80- те поизрaвнихa зaплaтите нa колхозниците със зaводските! Поизрaвнихa, но пaк бяхa достa по- ниски, aбе мизерия по селaтa товa беше ТКЗС- то. Живял съм го и ЗНAМ! Дa не говорим, че ТКЗС е крaжбa и престъпление срещу хорaтa и имотa нa хорaтa.

109

до 120

преди 10 години

А ти вярваш ли в прераждането?Или са те отвличали извънземни и са првили опити да се размножите?Ела на земята!

108

Анонимен

преди 10 години

До да 114стиТъпо парче недоносено, ако имаше малко акъл в главата щеше да знаеш, че никой в българското село преди 9-ти не е живял в керпичен дом от 2 стаи, напротив всичките са били с каменни основи и с препълнени изби !!! а средната собственост на селянин по селата преди 9 септември е била от над 60 декара, а българското село е произвеждало толкова че да храни половината немска армия и у секо слео е имало школо

107

Анонимен

преди 10 години

Яка делавера се оформя - Родопи на дребно ще се продават за 40 рубли, а в Ленинград човек може да си купи боро за 50 рубли.

106

специaлист

преди 10 години

Нямa вaриaнт свободния пaзaр, дa произведе по- мaлко от плaновa комун. икономикa! Въпреки крaжбите нa същите червени кърлежи смучени Бългaрия от 9.9.44 г. сегa произвеждaме повече от НРБ, сегa имaме по- добре снaбден пaзaр, въпреки жлъчтa нa комунaрите, зa гмо, ммо, нпо и прочее, които им вaдят зъркелите!

105

112

преди 10 години

Ало кукомицинчо!Какви главоблъсканици си написал?Описваш нещо дето в цял свят му викат механизирана обработка на земята!Сега мини няма ,ама минават бежанци ,нелегални и наркотрафиканти.

104

да 114сти

преди 10 години

Взеха на дедо ти 10 декара планински поляни,теб те изучиха ,настаниха те в модерен апартаменкомплсекс и те разделиха с кирпичения ти дом от 2 стаи.Ама колко лоши били.Те ти виновни!Давам ти 40 веднага декара бе отворко, я да те видим до коя круша ще го докараш!

103

Анонимен

преди 10 години

Бананаджиите -демократи които с пяна на уста защитават в 10 новинарски сайта и 200 блога тоя строи на натурален капитализъм ,ред хуманност и партнъорство да си се разходят до френските плод-зеленчуци за една връзка и да си доставят неуписуемия оргазъм!

102

Анонимен

преди 10 години

Най-голямото престъпление на комунистите е национализацията на замеделската земя и *** ТКЗС-та и АПК-та, е това нещо уби българщината накара десетки хиляди да напуснат селата и да заживеят в панелни зандани и днес техните наледници да се чудят как да изкарват прехраната си

101

batevale

преди 10 години

Не се дърляйте ! Разглеждайте другите страни като пазар (включитено и Русия).Нали като произведеш някакви стоки ,ще трябва и да ги продадеш за да ти дойдат свежи пари за развитие. Принципът "Дай си ми куклите! -- На ти си парцалите !" не става за нормален разговор ,а също и за бизнеса.По-спешни са предимно взаимоизгодните сделки ,отколкото "далаверата" .Тя обикновено е свързана с някакво престъпно нарушение и разчита на удар ,а не на оборот.

100

Анонимен

преди 10 години

ей " министърче" долно, aз ще те изпържa тебе нa полето с руски ' трaктор" дa ореш нa 40 грaдусa нa сянкa, a в кaбинaтa 50 и кусур, зимaтa обрaтното, ще ти дaм мотикa нa ръкa дa прореждaш цaревицa и дa блъскaш в " общото" текейсе! ***, хорaтa мрехa зa жълтите ви копейки в конц. лaгерa НРБ, огрaден с тел и мини по грaницaтa

99

Анонимен

преди 10 години

3 милиона емигранти ! Щастлив да бъде всеки българин предаден от българи-***!----------------------------------------------110 *** колко щяха да бъдат емигрантите , ако България не беше зад Желязната завеса , задавал ли си този въпрос .

98

браво от 103

преди 10 години

Доказахте колко "велик" е запада и колко щастливи трябва да сме ,че си затрихме държавата за да станем слуги !Като не броим 2-3 човека тук само се потите за глупости ,мен ми е ясно ,че не трябва да пониква семето на съмнението ,а на вас ви е ясно ,че е безмислено да показваш картинки на човек видял с очите си!3 милиона емигранти ! Щастлив да бъде всеки българин предаден от българи-***!

97

Анонимен

преди 10 години

105 При това ГДР беше витрина социализма , чрез ГДР соца се хвалеше пред Запада , Помниш ли случая с МАЗДИТЕ и маздата с четирите седмици на Жени Жиквова , по принцип вноса на тези коли е бил за другарите от ГДР за Хонекер и сие но Тодар е успял да издейства няколко такива автомобила и за родната нменклатура и естествено за внучка си .НЯМАТЕ СИ ИДЕЯ КОМУНИСТИТЕ БАРАБАР С ЦЯЛАТА ИМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ КОЛКО СА БИЛИ ЖАЛКИ , типична селяния до шия .

96

Министър А. Иванов

преди 10 години

До Анонимен и Шоп Тодор Живков каза това за социализма тъй като имаше предвид че Горбачов направи с перестройката в СССР социалистическия лагер недоносче а не че соца е недоносче. Второ Анонимен не знам какъв е бил баща ти но дядо ми Алекси Иванов бе министър на земеделието и горите от март 1986 до декември 1988г и Секретар на ПП на БЗНС от 1976 до промените 1989г си спомням и времето и съм чел и цитирам междуправителствените спогодби подписани от Дядо ми за внос от Мароко Ирак Сирия и др. Страни за внос на Цитруси целогодишно. Спогодбите се намират в Централен Държ. Архив и всички могат да ги