416

Анонимен

преди 10 години

472, бачкал съм и в чужбина, в момента бачкам тук за добри пари, скоро пак се изнасям. В България, в тая среда, която е тук, бизнес не смятам да правя. Всичко е "наши хора", "твои хора", обръчи и не знам какво си. Въпросните "наши хора" се закопават и сами, няма нужда да ги закопавам аз. До пет-шест години няма да има кой и мрежата в офиса да им поддържа, всичко ще се е изнесло. Ама те фабриките си няма да изнесат, обзалагам се. Просто не могат.

415

476

преди 10 години

До БЪЛГАРИНЪТАми аз плащам редовно на персонала си, каквото сме договорили. Между другото заплатите, които плащам на специалистите са огромни за България и често по отделни проекти си намирам адски трудно специалисти. За местен ... това е въпрос на субективна преценка - данъците, осигуровките и др. задължения към държавата си ги плащам. Ако мислиш обаче да си поделя поравно печалбата си със служителите ми и държавата сори, но не съм *** :)

414

Анонимен

преди 10 години

БСК не е лицето на работодателите,там са старите 65год. комунисти за разлика от КРИБ ,където са по-младите ,предсгавляващи и чуждестранни фирми.Важно е да се разбере,че е по-добре в България да има чужди инвестиции,а не български работодатели със съмнително минало.Брутният вътрешен продукт на България на глава от населението е около 7000 долара годишно.Докато няма свежи инвестиции,няма да има и по-високи заплати.

413

prokurora

преди 10 години

Преди няколко години в една шивашка фабрика в Търговище бяха внесли работници от Виетнам, защото българинът бил мързелив и не си заслужил 350 лв. заплата. След 3 месеца всички виетнамци от шивашкото предприятие бяха избягали заради лоши условия на труд и ниско възнаграждение.

412

467

преди 10 години

Добре бе, съгласявам се с теб, че българските бизнесмени са гола вода - ***, прости и за нищо не стават. А ти си умен, прекрасен специалист и изключително подготвен.Само не разбирам що не вземеш да станеш един бизнесмен, пък да почнеш да плащаш по 4-5 хил. заплати, че да привлечеш де що има кадърни специалисти като тебе и за нула време да разкатаеш фамилията и изринеш всички тия некадърни български бизнесмени.

411

Анонимен

преди 10 години

Радвайте се че не сме родени в някоя държава като Северна Корея или Сомалия.

410

465

преди 10 години

Ама хич не е това разликата, *** ти не можеш да го схванеш. Работил съм в Германия, да работника идва точно в 8 и си тръгва точно в 5. Обаче ... Давам ти *** пример ФолВе - средноголяма немска фирма - ср. заплата 3500 евро, на *** бачкатор 2000 и нещо - 100 хил. работници и служители и произведена продукция за 20 млрд. евро. БВП на България е 30 млрд. евро при 7 млн. гърла. Сега схвана ли що тук заплатата е толкова, а там е 10 пъти повече или да обяснявам с картинки?

409

Анонимен

преди 10 години

до До БЪЛГАРИНЪТДа, бе, като ги знам нашите бизнесмени, направо световна експанзия ще направят :)))) Чужди - може би, нашите освен да хитреят на дребно и да се чудят как да залъжат персонала, че е било "тежка година", друго и не могат много. Някои не могат лаптопа да си включат, фабрика ще местят. Нали във Филипините няма кой да им покрива вечно гърба, а те така не са свикнали.

408

Анонимен

преди 10 години

До БЪЛГАРИНЪТЧе къде и кога някой някога се е интересувал как мързеливците ще си плащат тока и храната? Живееш в колиба на тъмно и рупаш отпадъци от кофата. Или бачкаш за 300 лв. и си плащаш сметките, а за клюпане каквото и ако остане. Кой е крив, че за толкова изработваш.

407

Анонимен

преди 10 години

459, хубава логика, именно заради нея я докарахме дотам даже фирмите за транспорт да изпитват недостиг на шофери на тирове. Карайте така още няколко години и ще разчитате само на Бай *** и пенсионери.

406

Анонимен

преди 10 години

До БЪЛГАРИНЪТНикой не ще да ти вкарва евтина работна ръка тука бе ***. Хората просто си закриват фабриката тук и я местят във Филипините. А ти рупаш марула и ревеш, че си безработен и си седиш в къщи за 0 лв. вместо да бачкаш за 300 :)

405

Анонимен

преди 10 години

Някой тука вика, че щели да си взенат виетнамци...Абе, дори виетнамците не искат да идват тука. Даже индийците бачкат по арабския свят, че дават повече кинти. А индийските програмисти не щат и да чуят да идват да бачкат за БГ работодател, освен за яки кинти. Пускайте обяви във витнамския ***, пък да видим що за матриал ще ви се върже да бачка като луд за 250-350 евра.

404

456

преди 10 години

Не разбрах само какво ревеш? Ето пазара вече официално ти е отворен, не че преди не беше. Искаш заплата 800 паунда - ходи да ставаш болногледач или чистач в Англия. Искаш заплата 2 хил. евро ми бягай на нефтена платформа кеф ти в Норвегия, кеф ти в Мексико.Искаш заплата 20 бона в евро, ами кандидатствай за съответната позиция във фирма, която търси такъв специалист за толкова. Какво ти пречи? Никой не те е вързал или принудил да бачкаш тук за 300 лв.

403

452

преди 10 години

Така си мислиш ти, щото не си минавал Драгоман :). На повечето места в Европа могат да те уволнят без никакви предизвестия и формалности от днес за утре и хич не те оправя това, че си в отпуск по болест :). Тези, които заминаха и се устроиха навън го направиха, защото искаха да работят и го правеха. В България работа има бол, стига да ти се работи. Ама тук гледам всеки си мечтае за държавна службица с огромна заплата :). Е нема бати и у складу нема :)

402

бизнесмен

преди 10 години

Заплатите в Бг са прекалено високи и не съответстват на пазара на труда. Трябва да бъдат значително намалени и когато дойде нивото в което ще има свободни работни места на които никой няма да иска да работи заплатата леко да се повишава. При положение, че за работно място със заплата от 500 лв. се тълпят по десет кандидата значи възнаграждението е високо.

401

Анонимен

преди 10 години

До Анонименти мен не ме мисли другарю анонимен бизнесмен

400

Анонимен

преди 10 години

"..минималната заплата в IT сектора е 1500 лв." - това е пълна лъжа ! "....И 350 лв. много ви се виждат..", "..Нашият работодател това са назначени капиталисти, половината ДС, половината номенклатура.." - Абсолютно точно казано !

399

Анонимен

преди 10 години

До хахаха"както се казва "за толко пари толко"Сбъркана ти е логиката. В бизнеса първо изкарваш парите и тогава получаваш заплата. А ти не бери грижа - евтина работна ръка по света бол. Не случайно вече все повече фирми изнасят производството си от България към по-евтини пазари на труда.А ти кво ще кльопаш, щото цените тук те първа ще растат си е твой проблем :)

398

хахаха

преди 10 години

както се казва "за толко пари толко"

397

445

преди 10 години

До АнонименНе са същите мързеливи българи. В чужбина са тези които искат да работят и работят. В България останаха предимно търтийте, дет всичко им е криво и всички са им виновни, само не и те. Разбира се от този тип също се пробваха в чужбина, но подвиха опашка и се върнаха, защото не стават за нищо. Сега реват из форумите и по улиците, че са недооценени.Гледах и на протестите - един комшия и брат му и двамата пиянки първа писта и реват за по-високи заплати. А те самите изобщо нямат работа :)