32

Драган

преди 10 години

Отпадането на доживотната присъда без право на замяна ДА, ако бъде заменено с осичане на глава в праймтайма . Не е демократично , но е възпитателно. Иначе и аз ще стана убиец, каква е ползата да си нормален , възпитан и учтив....само страдаш !

31

Анонимен

преди 10 години

Грешно е да ги бесим или разтрелваме. Органите за транспантации кръвта за преливане. Каквото може да се вземе. Никва милост. Ако оживее после да го помилват.

30

Tony Malinov

преди 10 години

Въвеждане на смъртна присъда. Това задължително.

29

Анонимен

преди 10 години

Защо е необходимо да плащам за "наказанието" на някакъв психопат убил деца или възрастен човек? За тоя тип трябва да се отделят по Х пари на ден за да си живее в европейски условия и да не се накърняват правата му. Да Ви ... майката кавали недни

28

Анонимен

преди 10 години

няколок соросоида ( герб и деформатори) искат да прокарат поправки с които да "либерализират" провъсидето както те сами казват, а всъщност - да се отблагодарят нас воите покровители .Един от хората предложили тази промяна е М.попова, вицепрезидентка, бивш министър на герб която я предложи през есенат и понеже имаше остри реакции, сега договорките стаавт по тъмно без дебати...

27

край

преди 10 години

Необходимо е да сеп ромени и режима на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода. Не може от затвора да излизат анаболни юнаци като Митьо Очите и не може там да се провеждат турнири по бокс какъвто показаха по телевизията. В затвора не се тренира за да излезе пияча по напомпан. От затвора трябва да излезе превит от физическа работа човек по нисък от тревата - божа кравичка иначе за какво "превъзпитание" става дума.

26

Анонимен

преди 10 години

може да няма полицейски час в САщ, но са най-полицейсакат държава - детето на моя познаат учи там в училище (смятано за престижно) без прозориц, за да не се напъха терорист там, съседиет следят остава ли детето саом в къщи и звънят на полицията и социалните могат да го отнемат от майката, ако го оставя само, на всеки ъгъл те следят, пощата ти се проверява - това е полицейска държава. Всеки втори има оръжие там. но всеки иска да е в САЩ. ИЗводи?

25

край

преди 10 години

Такава територия трябва да бъде строго охранявана и в нея маргиналите да се изпращат за да си живеят по техните си правила. Ако искат да се самоизяждат. В такова отстраняване от обществото няма нищо нехуманно и Европа не може да има нещо против. За целта обаче дебелогъзите депутати трябва да си напънат малко празните главици за да го уредят законово.

24

Анонимен

преди 10 години

"Внук закла баба си" "снаха закла зверски тъща си", племеница закла чичо си. 60 годишният старец издъхнал от раните си" - това са само част от заглавията - и сега искат от нас тези убици, които в затвора не са станаил по добир да ги пускаме на свобоад след едно 10-ина година (не си правеет илюзии, че някой ще наложи максималонот наказание - 15 години)

23

st

преди 10 години

До Анонимен Какъв полицейски час в Сащ хехеххееххееххе лелелелелеле

22

край

преди 10 години

На българскато наказателно право му е нужно нетерадиционо ново ефикасно наказание срещу маргинализирани субекти. При тези хора глобата не е никакво наказани защото никога няма да се плати. От 25 г. *** не плащат глоби и държавата въобще не събира и лев. Затвора за тези типове също е неефикасен. Членоувредетилните наказания няма да се приемат от Европа. Предлагам на хора които не желаят да се съобразяват с правилата на обществото да им се загради територия в която да бъдат въдворявани.

21

тцЪ

преди 10 години

Целия тоя шум и празнодумство около доживотните присъди, означава, че няма кой да издържа затворниците по пандизите... Това се опитват да кажат другарите. Има решение на проблема с доживотните и то е да съкратят живота на затворниците... Казано с думи прости - връщане на смъртната присъда. Да, ама толерастите от ЕС не дават... Двойна греда. Остава единствено варианта доживотните присъди да ги направят срочни, примерно вместо доживотна - да лежи присъда от 100 г. Пак същото, ама вече "хуманно" :)

20

st

преди 10 години

Утре при самозащита от нападение убиеш,айде на бас че ще те влачат 10 години по съдилища и пак ще те осъдят на доживот хехехехехе в БГ няма нито истински криминалисти нито какъвто и да е способен персонал те дори ДНК проби не правят бе хора хехехехе

19

Анонимен

преди 10 години

И посел разин деформатори и соросоидчета ще казват че няма нужда от наказателни отряди????! - има нужда от наказателни отряди! има нужда от полицейсик час (между впрочем във Франция им полицейски час, в САщ - също, за турция и Русия да не говорим) - от 22 вечерта со 6 сутринта всичик да се прибират по къщите си, ако накой се разхожда без личан карат в тези часове - у кауша за 24 часа.Престъпностат рязок ще намалее., а също и изнасилените девойки.

18

Анонимен

преди 10 години

Каква бе присъдата наМаксимиСтваийски зачернил две семейства - кара си джипа в Русия и си пие на воля-Намери ли се виновен за смъртта на сестрите Белнейски?Има ли виновен за нещастието в "Индиго"?дори на Луканов не намериха Убиеца!колок млади момичета бяха изнасилени и убити - къде са уибйците - на свобода!

17

Анонимен

преди 10 години

Ама какво става с тая държава ??? На крадците ще намаляват присъдите,махат доживотната (без право на замяна)...Престъпниците царе ли ще стават ? Крумови закони ни трябват за около 5-6 години да се озаптят всички престъпници !!!

16

Чиновник

преди 10 години

Има разни ***, които убиват хора по особено мъчителен начин за 2 лв. за шише ракия, или за загубена игра на карти. При тези случаи е нелепо да говорим за цивилизовано отношение, права на човека и прочие глупости.

15

Анонимен

преди 10 години

на БАс, че в Европа правосъдната им система работи, и ако някой го осъдят на 15 години, няма да го пуснат на втората, защото има връзки Затова те могат да си позволят да нямат смъртон наказание. ние обаче не можем. Ние нес ме Германия, нито АНглия, нито Италия. Ние сем България - Пръво известните хора у нас не ги осъждат или минават леко - подписка, или гаранция. Ако ги ги осъдят тогаав не лежат. Ако ги осъдят ефективно те осъждат държавата в СТрастбург. колок лежа убиеца на сестрите Белнейски?

14

стефанова

преди 10 години

В България жертвата е винаги потърпевша, а престъпника с добри подкупни адвокати е винаги защитен, за това не пука от наказания! Ако случааайно е осъден, то е условно дори и човек да убие, а винатги е безработен, за да не плаща обещтетение на жертвата.Да не говорим , че потърпевшият винаги е заплашен от отмъщение на престъпника!

13

Анонимен

преди 10 години

Аз съм за доживотен без замяна вместо смърт. Трябва да гние до смърт гнидата и да страда, ако ли пък се окаже съдебна грешка - може да се поправи. При смърт връщане няма. А това ще намали и убийствата, защото престъпника ще си каже - ако го убия няма как да ме издаде иначе ще ме осъдят на смърт. А при доживотен може да се смили и да каже - е все пак няма да умра ако ме хванат.