Ако върнат пушенето по заведенията ще е най - голямата простотия в последно време!... :( Който иска да пуши - да ходи навън! Ай С_ _тир! :(... Аз обичам да сядам на кафе и заведение и НЕ ИСКАМ ДА МЕ ОПУШВАТ!!!.... Какво ми се правят на интересни така наречените "собственици на заведения"? В 90 процента от нощните барове и дискотеки - тази "ЗАКОНОВА ЗАБРАНА" - НЕ СЕ СПАЗВА! Това как се нарича , а? Май ПОГАЗВАНЕ НА ЗАКОН , за което никой нищо НЕ им прави? И как искате тази Държава да се "оправи"?!

36

-

преди 10 години

До 77777Пречи,понеже в БГ с пълна сила гласи поговорката"Пусни прасе под кревата,а то се качи на кревата!"И въпроса е принципен ,нещо хубаво,което не е въведено само при нас,защо трябва да се премахва?То и бивши ДС-совци отново мо0гат да заемат публични длъжности,то и куп други глупости натвориха другарите,но явно на кой му пука!!!Но ще ви запука,рано или късно!Оставка!

35

Софиянец

преди 10 години

Уважаеми пушачи, спрете да правите сравнение между цигарите и алкохола. На мен не ми пука изобщо колко димите. Пълнете си белите дробове с катран ако искате и хващайте рак на воля. Хич не ми пука за вас. Проблемът е, че когато вие пушите в закрито помещение заедно с вас се тровят всички останали в това помещение, без те да са го поискали. Забраната е за това да не тровите останалите, а не вие да не се тровите. Благодаря.

34

Анонимен

преди 10 години

интелигентния и възпитан човек казва-на мен самия няма да ми е приятно и комфортно да запаля цигара,като знам,че на някой му пречи.А сега де,опираме пак до манталитета,а не до закони.

33

обeктивен

преди 10 години

До aerАКо си чиновник, ти и без да пушиш, така и така не работиш. Или поне резултат няма от твоята работа...Ако си частна фирма, шефът най-добре си прави сметката кой му е полезен и кой не. Дали ще работиш 7 часа и ще свършиш повече работа от другия, дето не е пушач...и реди пасианси...

32

Никодимчо

преди 10 години

Деца нямат работа в питейни заведения - на това да си научат първо децата тези майки..., а и себе си. Дори и по соц. време нямаше такава тотална забрана за пушене.

31

no smoking

преди 10 години

добре са се опълчили майките, но що щат деца в заведенията, освен ако не е сладкарница?!?!, където НИКОГА не се е пушело.

30

Жена

преди 10 години

"майките" пак разчитат някой друг да им възпитава отрочетата /със забрани всякакви/...ами жени, възпитайте морал и ценности у децата си и така ги подгответе да направят своя свободен избор, а не с ограничения и забрани някой друг да ви ги "възпитава". Аз съм против да се пуши в сладкарници детски клубове и заведения за хранене, но в баровете и клубовете не ходят деца, а 18+ възрастни хора, които би трябвало да бъдат възпитани да правят избори и да си носят последствията от тях.

29

Smok

преди 10 години

И да я махнат и да не я махнат пълната забрана - пак ще се пуши, просто ако я оставят ще бъде по мааалко по трудния начин - ще отворят нови хоризонти за изобретателността на българина и за корупционни схеми:)

28

July

преди 10 години

Абе какви деца и майки, Аз искам да ходя навскъде и да не ми димят. Един да не иска да му се дими е достатъчно да остане забраната.

27

SeishinBG

преди 10 години

До Анонимен 29Проблема не е само до крайности...Проблема е, както някой по-долу спомена, че 99% от заведенията нямат вентилационни системи за съответния им капацитет или пък изобщо не работят! За това като влезнеш в някое заведение, в което се пуши... и все едно си в димна завеса и след 1 час в него започват да ти сълзят очите и да миришеш целия на цигари!От друга страна този дим е в пъти по-вреден както за пушачите,така и за непушачите! Мислете малко... Стига сте гледали да ви е най-удобно!

26

ПУШАЧ

преди 10 години

До всички който се биете в гърдите, колко вредно било пушенето , ми то и пиенето е вредно ,ама не забраняват пиенето . Да сте чули наскоро препушил с MARLBORO прегази трима или помете спирка!?!?! Прекарах доста от работният си стаж в заведения и повярвайте ми изсипаха се не една и две торби пари за да се обособят помещенията за НЕпушачите. После никой не попита за чия сметка бяха. Изборът за непушачите е дали да влезнат в заведени в което се пуши или НЕ

25

Анонимен

преди 10 години

Българина все се хвърля в крайности!Пушачите искат да пушат навсякъде,непушачите пък -никъде!Робски егоизъм!Гражданско общество,а?:)

24

Анонимен

преди 10 години

Аз лично не понасям факта след 2-3 часа прекарани в задимено заведение да мириша на пепелник, а очите ми да сълзят. За съжаление заведенията в страната нямат вентилационни системи, които да отговарят на капацитета им. За коментарите от сорта на "мястото на децата не е в заведенията" мога да кажа, че преди забраната в моя град се пушеше и в някои сладкарници. И на мен не ми е много приятно да излизам да пуша на минус 10-20 градуса, но и така пуша по-малко.

23

АЗ

преди 10 години

Тони, Тони *** си като ***...това, че не водиш детето си по заведения, не значи, че не му вредиш като пушиш вкъщи.....проблема не е в мястото а в димът ...капиш

22

Антония

преди 10 години

КОЙ,ОНАЗИ "ИНТЕЛЕКТУАЛНА" *** СПОРТНАТА МИНИСТЪРКА ЛИ ЩЕ ЗАСТАНЕ ЗАД ИДЕЯТА ЗА ПЪЛНАТА ЗАБРАНА?!ХАХАХА-ДОРИ И ДА ГО НАПРАВИ(В КОЕТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ) ЩЕ СИ Е ЧИСТО И ПРОСТО ПОПУЛИЗЪМ!ТО МОРАЛ НЯМАТ ТЕЗИ ХОРА,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ?!

21

Антония

преди 10 години

АМА КАКВО Я ПОЗДРАВЯВАТ ТАЗИ ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА.ВЗЕ ТАКАВА ПОЗИЦИЯ(ПРОТИВ ОТПАДАНЕТО НА ЗАБРАНАТА) САМО ОТ КУМОВА СРАМА,СЛЕД КАТО Я ОПЛЮХА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНАТА И ПОЗИЦИЯ!ИМАМЕ СИ НАЙ-ТЪПАТА И МОРАЛНО ДЕГРАДИРАЛА,ПЪК И ЛЪЖЛИВА ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НАСАМ.ОСТАВКА!

20

SeishinBG

преди 10 години

Едно хубаво нещо да приемат предишното правителство и хайде сега да го отменяме! Стега бе хора...Като влезнете в затворено заведение по-приятно ли ви е да сте в димна завеса, очите ви да сълзят и после като се приберете вкъщи целите да миришите на цигари?! Та дори за пушачите мисля,че не е приятно...Иска се малко манталитет, а не всеки да мисли как да му е на него удобно! Да, трудно е като трябва да се излиза навън - студено, разкарване.Но пък е по-добре както за вас,пушачите,така и за другите!

19

marsian

преди 10 години

Правителството иска да се пуши ,за да умират повече хора по-бързо и да не плащат пенсии .Ах ти ,хитър Станишко .

18

тони

преди 10 години

И аз съм майка,и пуща ,но не си водя детето в заведение,не му е там мястото!Аз предлагам и пиенето да забранят и да се прекръстим на .....Мюсюлмания !!!!! Тъпъци!!