50

135

преди 10 години

До georgi.ishkitievДоколкото си спомням, те парите от осигуровките не са всичките в здравната каса, а един финансов министър си попълваше с тях дупките на бщджета и така касата остана без пари поради солидарно източване. И досега не се знае къде са тези пари...

49

Никодимчо

преди 10 години

И друго - нека здравната каса си търси парите от *** - дали като кредит, дали като трудодни, но да намери начин да си плащат за гяволъка.

48

Никодимчо

преди 10 години

Тежест на системата са и всички, за които държавата (т.е. пак ние) плаща - държавни служители, деца и пенсионери. Защо държавните служители трябва да се поемат от нас? Защо пенсионерите, които са най-големите потребители на системата не си плащат, а безработните са длъжни!? За децата родителите също трябва да плащат. Ако не цялата, то поне половината вноска. Нека бюджета да поема само доказано мизерстващите и безработни инвалиди.

47

Анонимен

преди 10 години

По точно казано е "*** и комунистите са бичът на България "

46

xman

преди 10 години

какви втори каси бе лапачи дори в момента здравната вноска е противоконституционна

45

AIMILIVS

преди 10 години

Абе дори да оставите хората , които не плащат осигуровки да умрат на улицата това няма да промени факта , че плащате за услуга , която не ви се дава , аз съм студент в чужда държава и ме осигурява университета ми , правил съм през годините доста скъпи изследвания и не съм платил стотинка , за какво да им давам на тия нашите пари , да ме гонят от кабинета !?!?

44

ананимен

преди 10 години

И защо проблем на касата да са неплатилите? И без това преди да те проверят дали си осигурен медицинска услуга по НЗОК не можеш да получиш. Т. е. неосигурените си плащат и то доста скъпо, когато им се наложи и не виждам как източват касата. За съжаление и осигурените също си плащат, защото направленията няма. Може би тези пари трябва да се съберат за да могат и тях да източат?

43

----

преди 10 години

Защо да плащам здравни осигуровки след като по закон са дльжни да ме приемат и лекуват в болница

42

Анонимен

преди 10 години

Аз пък като по *** се осигурявам в Португалия .Ей така ,да видим какво ще стане като му дойде времето да ползвам здравни услуги ;)

41

Бай Гроздан

преди 10 години

Не трябва да има никаква солидарност! Маха се задължителното осигуряване и се въвеждат 2 вида застраховки - базисна, която покрива основните неща + някакви дни лежане в болница и пълна, която покрива абсолютно всичко (всякакви скъпи операции и т.н.). Този, който няма застраховка и трябва да се лекува просто си плаща в болницата. Ако е спешен случай и той не си плати тогава тези пари му се удържат от заплатата/помощите. В този ред на мисли трябва да се премахнат и всякакъв вид помощи...

40

...

преди 10 години

Пардон, беше до номер 34...

39

До 35

преди 10 години

Аха - когато аз трябва да плащам за ***, пенсионери и безработни - тогава добре. Ако обаче съм дебел или пуша - трябва да плащам за още повече тарикати. Ами тогава дай да увеличим вноските и на всеки, който ползва транспорт и не ходи пеша, който ползва "вредните" мобилни телефони, който пие алкохол, който работи във вредни или опасни условия... това фанатиците на здравословния начин на живот сте по-жестоки и от талибаните. Ти лично каква вноска плащаш?

38

WASILISQNISGERMANI

преди 10 години

МИЗЕРИЯТА В БГ....БИЧЪТ ЗА ЗДРАВНО НЕУСИГУРЕНИТЕ.....

37

Spiro

преди 10 години

До НесъгласенДа, това което предлагаш ти се нарича - диференцирано здравно осигуряване. Различни услуги на база на вноската, която плащаш. Аз също съм за това. Подобни схеми има в много западни държави. Както се досещаш, тази идея не е много популярна в страни с нисък стандарт, като България. Повечето бедни хора ще приемат това като дискриминация. А когато бедните са мнозинство, те си избират партии като БСП, които никога няма да направят такава реформа. Ама никога!

36

да бе да

преди 10 години

здравната ни система е солидарна ...!?!а с какво е солидарен тоя дето не си плаща да няма въстановяваане на здравни права с няколко вноски ,ами да се дължи цялата сума за времено за което не е плащано , както и държавните служители да почнат да си плащатсамо така нещата ще си дойдат на мястотопример 10 години палщане по 16,80=2016лв , и 36 месеца по16,80 = 604,80лв откриите разликата.....единия дава 100% другия 30% е и от ново къде е солидарноста

35

бг

преди 10 години

"Ако държавата си вършеше работата'' - тогава хората,ще имат работа и,ще си плащат осигуровките

34

manwithnoname

преди 10 години

Заглавието трябваше да е: "*** - бичът на BG здравеопазването"

33

оптимист

преди 10 години

В България е пълно с парадокси ,Навън ако не си платиш данъците те вкарват в затвора,а тук без да си платил "задължителното здравно осигуряване"те лекуват като спешен случай и имаш права...и ползваш и лекарят ти е длъжен.Честа практика е когато "спешен пациент"лежи по скъпа пътека болницата да му плати осигуровките ,за да е по малко вътре-да вземе някакви пари от касата .След това пациента отиве да си оправи зъбите -осигурен е.Истински факт е .Къде го има това??? И после защо да се осигуряваме??

32

ален мак

преди 10 години

Ако някой още не е наясно, огромен брой от неосигурените са ***. Само че БСП няма да ги натисне да си плащат, защото са им основен електорат и без тях не могат да се докопват до властта. В крайна сметка шепа нормално трудещи се плащаме здравните осигуровки и на тези лентяи и отгоре на всичкото осигуряваме власт на червените крадци. Ега ти парадокса!

31

s

преди 10 години

...това ще да е проблемът на българското здравеопазване