127

Тройко

преди 11 години

До АнонименТочно обратното - при ранното християнство има Църква.

126

Темерут

преди 11 години

До Вярващ: А, бе то това добре, дето го говориш с такъв религиозен плам, но според същата вяра, когато тленната обвивка завърши цикъла на съществуването си, остава само безсмъртната душа, която е безплътна, и не знам тогава каква кожа ще дерат, и на какви черва ще бесят бесните дяволи :)

125

Вярващ

преди 11 години

*** атеистични, ще горите в адски мъки във вечния врящ картан. Зли дявоили с остри ножове ще дерат кожата ви и ще ви въртят на шиш, докато не се задавите със собствената си кръв и гениталии. Ще повръщате червата си и всяка нощ ще бъдете бесени на тях, за да започва сутрин всичко отначало в грозна агония и изпепеляваща болка.Всичко това ще ви го осигури нашия любящ, светъл, преблаг и добродетелен Бог, защото не вярвате в него.Аз понеже вярвам, ще ви се смея злобно от Рая и ще ви соча с пръст

124

Анонимен

преди 11 години

Не съм вярваща, но ми харесва ранното християнство - напр., че бога е в теб и не може да има посредник между теб и него, т. е. няма място за църква. Църквата е за манипулиране на хората - кога за добро, кога за лошо.

123

Недоволен

преди 11 години

Духовниците да направят литугия за ЕРП и да ги помолят да се вразумят и да почитат Бог. Да им се напомни да спазват 8 Божия заповед - Не кради!

122

Тройко

преди 11 години

Барни, ти също си религиозен, да.

121

Анонимен

преди 11 години

До 126А Батман иска от теб да скочиш от покрива на блока.Бъди мъжествен! Той също е книжен герой като евреина Йешуа. Повярвай му и литни, мирянино!

120

до 125

преди 11 години

Прав си. Но християните трябва също да защитават и вярата си, защото другото е малодушие. Христос иска от нас да бъдем мъжествени, а не малодушни.

119

Анонимен

преди 11 години

Към християните - проевете повече християнска любов и смирение. С тази злоба и агресивност няма да срещнете разбиране.

118

послушник

преди 11 години

Таман да си купи нов, че този Ролекс му омръзна.

117

до 120

преди 11 години

С всичко може да се злоупотреби. Да отричаш нещо само защото някой злоупотребява с него, не е пример за разумност.

116

Атеист - 3

преди 11 години

До Атеист - 2В Ада са Джими Хендрикс, Рей Чарлз, Елвис Пресли и Джим Морисън. Освен милиардите китайци, мюсюлмани, японци, африканци, аборигени, маи, индианци, вавилонци, кучета котки, шимпанзета бонобо и непокръстени бебета ;)В Рая са разни заспали *** като тези неграмотни богослови в коментарите и разни психясали дядовци и изкуфели баби.Аз искам в Ада! ;)

115

до 102 и подобни

преди 11 години

колкото до обрязването - първо се осведомете на кого е проповядвал Апостол Павел и след това се изказвайте. и стига сте тълкували факти и цитати извън контекста на Библията, както на вас ви изнася. не е страшно човек да е профан, страшно е когато профаните се правят на компетентни. засега вашите аргументи са единствено войнстващото ви невежество и примитивните обиди.

114

Темерут

преди 11 години

Всеки е свободен да вярва в каквото обича! Може и да не вярва, това също е избор! Да, имало е време, когато вярата в триединният Бог ни е помогнала да се съхраним, като един народ! И все пак не всичко следва да се обяснява с бога, според мен! Излишно е, когато може да се даде разумно обяснение да се намесва бога. Злоупотребяват религиите твърде много и с Бог, и с ценностите на хората, за това по-разумните отричат религията, а не защото са сатани!

113

HidAn

преди 11 години

Добре де откъде тея пари за тия коли и часовници и после бтв ме занимава с избирането на нов патриарх мене какво ми пука кой ще е само в лимузини се возят после ги гледам през 1 година викат, че няма пари за църквата нищо не ми променят живота ............

112

Барни Гъмбъл

преди 11 години

Религиозният човек е простоват, неук и заблуден човек. Човек с ленив мозък, ниска обща култура и нулеви нива на наблюдателност.След няколко века религиозността ще бъде офизиално регистрирана като психиатрично заболяване.

111

до 111

преди 11 години

Религията не твърди такова нещо. Това, че човешкият род произхожда от една двойка, го казват дори учените, които изследват генетичното ни наследство. Когато потомците на тези хора са се пръснали по земята са се появили и расите. Причината - различните климатични условия, това отново го казват учените.

110

Атеист-2

преди 11 години

Според църквата, непокръстените хора отиват в ада. Ами какво става с бебетата, които умират след като се родят?....

109

ТИКВУН

преди 11 години

да бяга да дава последно причастие на БУДА , в правителствена болница. дА ГО ИЗПОВЯДА , да каже къде са милиярдите на БУДА

108

Митрополит Борис

преди 11 години

Българският народ е християнски и затова никой няма право да му дава езическо училище. Българският народ се е крепил, живял е и се е опазил в продължение на вековете само чрез вярата в Бога и себе си и затова никой не може безнаказано да учи неговите рожби на безверие и безбожие и да приготвя по тоя начин неговата гибел..."Откъс от книгата на митрополит Борис Кризата в нашето училище", 1928 г.