117

Чочо

преди 11 години

До ГУРБЕТЧИЯ 136 Щом знаеш немски прочети това - Lactobacillus bulgaricus ist nach dem bulgarischen Arzt Stamen Grigorow benannt, der das Bakterium 1905 entdeckte. Аман

116

Анонимен

преди 11 години

До КОСТАС ЛИНКЕ------- ей флаг вентилатор

115

Анонимен

преди 11 години

Шопската салата е социалистически бранд(както се казва по модерно) на БАЛКАНТУРИСТ! Всъщност:- шопска салата- руска салата- слата "Снежанка"и т.н...са наименования на СТАНДАРТИЗИРАНИ ястия. Имаме цял Институт по технология на храните и напитките, днес се казва Университет по хранителни технологии-Пловдив, отделно има достатъчно все още работещи бивши служители на "Балкантурист".Божо Созополския Вампир вместо да разказва врели-некипели, да беше изложил ИСТИНАТА защото тя е най-силна!

114

До 136

преди 11 години

ТИ да не си надрусан? Каква е тази логика? Цитирам те ""БУЛГАРИКУС СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ТОЧНО БЪЛГАРИ СА ИЗМИСЛИЛИ КИСЕЛОТО МЛЯКО , А ЧЕ ТОГАВА ТРАКИЙЦИТЕ СА НАСЕЛЯВАЛИ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ !"" То хубаво ама траките не са населявали Български земи а тракиски земи, и по ония и по тия времена областа все още се нарича Тракия. България обединява много области, областа Тракия продължава и в днешна Турция.

113

до 136

преди 11 години

Не ти щрака главния мозък, ама хич. Бактерията е открита и наречена така от българския учен Стоимен Григоров, това кой какво написал за това кой какво е открил преди колко хиляди години е без значение. От значение е населението, което населява тези земи в съвремието и мястото, откъдето всичко е започнало.

112

Анонимен

преди 11 години

Приятели, а как смятате, че е по-правилно да ги наричаме? Бюрмци или фиромци?

111

do 132

преди 11 години

"Америка открита не от Христофор Колумб, а от Драган от Охрид. След завръщането си от Америка Драган от Охрид донесъл разсад, отгледал домати и надробил първата салата, която нарекъл македонска. По късно един шоп бил по търговия, откраднал рецептата и разсад, пренесъл ги в Софийското поле и нарекъл салатата шопска. Така че по този въпрос македонците са прави и не бива заради това да ги спираме за ЕС" - e не ти ли става ясно, че се гаври с тях :)

110

До 131

преди 11 години

Именно Кумис се прави с Lactobacillus bulgaricus а тракийската закваска няма нищо общо с бактерията. Прабългарите са донесли бактерията в България а не траките. Това имах предвид, естествено сега тя е допълнително изчистена и облагородена бактерия а в Азия е повече като лекоалкохолна напитка а при нас е като кисело мляко..

109

lainomet

преди 11 години

Ние българите сме част от велика македония и трябва да ги подкрепим за ЕС

108

нахалитети

преди 11 години

Не ни обичат,но се натискат за български паспорти.

107

гражданка

преди 11 години

Две-три дребни неща или 4-5 мащабни?!?! Виц за Драган ли е разказвал БДимитров или макетата нещо са изкривили. Моля БДимитров да обясни и да не ангажира България с позицията си!!!

106

Анонимен

преди 11 години

До до 123-напитката кумис е от монголия и казахстан.

105

Ган

преди 11 години

Абе, вече ми писна от тия нагли макета!Кво чакаме да си развяват пос раните *** вместо байрак и то за наша сметка?Да ходим и да им покажем *** ли сме или дри шльовци като тях!Те албанците да 10 - 15 години ще ги асимилират и вече няма да има макета, дето да бучат, но лошото е, че и нас *** ще ни претопят и ще станем като италианците - мургавички, крадливи, лъжливи и мързеливи.Пък и колко му е?Мафия си имаме по-люта от сицилианската, *** за цвят - предостатъчно, само макетата трябва

104

до чингене Сали

преди 11 години

В твоя случай правилният израз е- това да не е като да биреш бакър, халумин и джилязу.

103

до 123

преди 11 години

Какви траки? Бактериите са много видове. Траките са правели заквасено мляко, но сегашната бактерия идва от прабългарите, те са произвеждали напитката "кумис" правена от кобилешко мляко. Когато пристигат тук и възприемат отглеждането на овце започват да го правят от овче мляко. Също са произвеждали още кисело мляко с дробено сирене наричано катък, все още по селата бабите го правят.Бактерията е патентовата като Lactobacillus bulgaricus , демек Българска.И руснаците имат подобна бактерия за кефир.

102

мария

преди 11 години

"Македонците" да не се правят на дръж ми капата, не става въпрос за името на шопската салата!Сега се правят,че нищо не е станало и че другите са ***!Македонизмът е опасен за мира на Балканите с националистическите си стремежи и бълнувания на нови граници,наследник е на титовите комунистични служби и сръбския национализъм!"Македонците"крадат културата и историята на България,сеят езика на омразата!Имаме историческа памет и достойнство и не трябва да се поддаваме.

101

хасан

преди 11 години

македония ще спре езика на омразата към българия ,когато българия спре езика на омразата към турция.единственната страна на балканите е българия която ежеминутна бълва етническа омраза и на тези като б.димитров им дават титлата професор заради доброто си ,,изкуство".господа драскачи ,в тези сайтови имате шанса някой ден и вие да станете професори ,ако си свършите работата добре.

100

Анонимен

преди 11 години

Македонците не се интересуват кое от къде е дори когато открито се вижда че името на това нещо е в конфликт с това че може да е македонско. Шопска салата! Ама не може шопска салата да е македонска, както и гръцката салата да е измислена от Американците! Както и няма как Самуил да е български цар а те да го водят Македонски! Излиза така, че Гърците не са знаели с кого водят война!Все едно след хиляда години някой изтрещяла държава да каже, че не САЩ и Русия а Корея и Судан побеждават Хитлер 1945г

99

Анонимен

преди 11 години

това ми хареса..."Загриженпреди 27 минутиПризнавам, чисто македонска е: едно време като рече Македон "да бъде светлина", пося домати, поля ги с бистра охридска водица, че знаеше у неделя, че се пие... и те така.Ама после, преди 23 години пустите му червенокожи македонци, земаха тоа неземен зеленчук(или плод, че май е червен - македонски), и го занесоха у американско, та бяха го забравили до вчера!Ама да са живи (здравето им е само благодарение на нашите харизани танкове)!"

98

до 114

преди 11 години

Тъй като древните траки ги няма наоколо да си го патентоват а и млечнокиселата бактерия се среща в свободно (подчертавам свободно) състояние само на територията на България, открита е от български учен и със сигурност мога да заявя, че българите са асимилирали това, което е останало от тракийския народ по тези земи, според теб гурбетчио на кого да запишем киселото мляко, на извънземните ли?