284

Край

преди 11 години

Промяна на ценностите и връщане към морала са рецептата за спасение. България скоро по-богата няма да стане. Трябва да я направим по-справедлива. Основния проблем на живота тук е драстичната липса на справедливост. Хората не са гладни липсва им усещането че богатия и бедния са заслужено такива. Нуждата от справедливост е по-голяма от нуждата от хляб. Има я дори у животните.

283

Винету

преди 11 години

Важно е да има магистрали , хора не ни трябват.

282

Скачащ брат за 1 лев

преди 11 години

Абе Константинов, отговорът е ясен:Времето е наше?Който не скача е .....НИЕ МОЖЕМ НЕ МОЖЕ 22 години ДА РУШИШ (разграждаш) и ДА ЧАКАШ положителен резултат?ВЪПРОС:КОГА Е НАЙ ВИСОКА РАЖДАЕМОСТА В БЪЛГАРИЯОтговорСКАЧАНЕТО НЕ КАТО ГЛЕДАНЕТО НА ДЕЦА?

281

кРАЙ

преди 11 години

Е дори и сравнена със съседите - българите пак не са чак толкова зле. Сърбите, румънците, албанците, черногорци, украинци молдовци и пр. имат сходен с нашия стандарт - демографския им срив ако въобще го има - не е сравним с нашия.Ударът които понесе българската нация с падането на комунизма вярно е жесток - загубиха се пазари загуби се национално самочувствие. Ние вече сме склонни да отричаме всичко българско направо направо се самобичуваме - честго без никакво осонование.

280

Анонимен

преди 11 години

Причините са съвсем ясни - раждаемостта се срина през 1990 година с демокрацията, пазарната икономика и обедняването около 10 пъти на по-голямата част от българите. След това към това се прибави и масовото бягство в чужбина на хора от всякакви възратси, но най-вече на българи, които не бяха пенсионери.

279

Анонимен

преди 11 години

Деца няма, но пък има "финансова стабилност".

278

Анонимен

преди 11 години

Край какво е - край на разума ли?Намери ми една държава в света, в която след като доходите са спаднали в пъти, както в България, раждаемостта е запазила равнището и тренда си.Хайде стига с глупостите - най-бедните така, богатите иначе.

277

Причините са ясни

преди 11 години

Еманципацията разката майката на нацията. Не виждате ли, какъв *** се върти. Ами безбрачното съжителство. Нима то не поддържа страхът за самотност при отглеждане на детето. Но най-важното си остават *** закони на Парламента. И разорението на държавата. Проф. Константинов да не се прави на ущипана мома и да се чуди, защо. Нали той стъкмява изборните резултати в полза на грабителите и разбойниците. Въобще, причините са комплексни. Трябва радикални промени на обществото и законите.

276

Край

преди 11 години

Да бе верно тука ако кажеш, че българите не умират от глад веднага те награбват. Като че излишните килограми не са проблем на 60 % от населението. Хора |България от глад няма да умре- от демокрация и от незнаене какво да прави със себе си ще е.

275

???

преди 11 години

Бедността е относително понятие и е доста тъпо да се сравняват различни държави с различна история и развитие и да се правят "изводи" като този на <331 Край>. За България е най-добре да се сравнява с съседните държави, а още по-добре е да се сравнява с самата себе си - къде бяхме преди 23-30-40 години и къде изпаднахме сега. Нормално е един човек, когато му спада в пъти жизненото равнище, да спре да създава деца, както стана в България.

274

Папа

преди 11 години

Министерски Сьвет в часност шефовете по сигурността!!!!!

273

Анонимен

преди 11 години

Не мога да разбера, защо имам повече успехи от шефа, а той нито деца, нищо и три пъти повече доход от моя! Но има връзки с властоимащите...та бонусчета, това онова, а аз почти плащам, за да работя, зашщото било държавна работа! Няма да издържа дълго, шефе!

272

Край

преди 11 години

Правим по едно -две деца и смятаме че като ги задоволим с всичко /не просто задоволим а задоволим с маркови неща/. Осигурим най-доброто училище и най добрите лекари /не дай боже но итова си трябва/ и готово направили сме идеалните хора е да ама не. Хубавите хора се раждат в по-големи семейства и растат в извесетен недоимак за да имат мечти и собствена борба в живота. Задоволените стават провалячи.

271

Анонимен

преди 11 години

335, е сегa те изядохa с пaрцaлите. Нямa дa обяснявaш нa форумецa нa днес.бг, че е добре! Зле е и по-зле ще стaвa. Нaй-зле дaже, aко имaме късмет.

270

до 329

преди 11 години

Много знаеш, бре! Само че д.ръ.н.к.аш глу.п.ос.т.и! Няма религия, която да защитава отнемането на живот. А оръжието е това! И ти вярваш в нещо....аре! Да не се обиждаме, защото най го мога!

269

Факт

преди 11 години

Бедните раждат много деца, защото и много от децата им умират, а и не се опитват децата им да живеят нормален живот, като за 21-ви век. "Край" много иска да ни върне 2-3 века назад в развитието, но няма как да стане. Това, което в България може да се направи за повишаване на раждаемостта, е да няма детски, майчински и там подобни, а да има вместо тях данъчни облекчения за работещите и естествено по-нормални заплати, т.е. по-високи доходи за работещите.

268

Анонимен

преди 11 години

До не е нужно да си про 276След плюваческото писмо, дето Искрен Веселинов от националния съвет на ВМРО го разпрати по чужбините до Жерар Депардийо и сие, ще видите вот от мене през крив макарон.Ако вий сте родолюбци, аз съм трамвай.

267

Край

преди 11 години

Бедноста е нещо относително. Българите са сред първите 30-40 нации по стандарт на живот. Средно статистическия българин живее в пъти по-добре от 80 % от населението на земята. Беден ли е. За мой ужас обаче ражда деца в пъти по малко от най бедните и даже по малко от най-богатите нации. Проблема не е и в здравеопазването. Проблема е в личната ни идеология Да имам много вещи и малко деца Уж за да са много качествени. Не става. Трябва да имаш 3-4 деца за да стане нащо от две-три от тях.

266

Анонимен

преди 11 години

България след 10 ноември се деиндустриализира от демократо-мутрите и стана едно загубено последно село с най-нисък стандарт на живот.Как да стоят младите тук!?Струва ми се, че промяна към по-добро е невъзможна-няма кой да я направи.Край!

265

До Край

преди 11 години

Няма смисъл да раждаш деца, ако нямаш достатъчно пари, така обричая своя живот и този на детето си на мизерия! По-добре малко деца, ама качествен материал. Няма смисъл по 100000000 чавета, материалът е важен! Качеството е по-важно от количеството!