167

Анонимен

преди 11 години

До Мусолини Nie kato otidem v anadola koy shte vi naprqavi deca,vie ve4e i tova ne mojete

166

Анонимен

преди 11 години

Българската църква трябва да се съвземе и бързо да почне да си върши работата като морален и нравствен коректив на обществото, защитавайки извечните човешки ценности. За целта ще трябва да си даде сметка, че са изминали 20 века от първо апостолите, обществото е претърпяло доста промени и новото време изисква и съответната реакция.

165

ОК на БКП

преди 11 години

На 10 декември 1984 г. със заповед на последния се нарежда на окръжните управления на МВР и на първите секретари на ОК на БКП да подготвят преименуването на български граждани от турски произход във всички окръзи, където има такова население[3]. Кампанията започва в края на декември 1984 г. и завършва през февруари 1985 г. Най-напред са сменени личните имена в Кърджалийски и Хасковски окръг, а после и в Североизточна България, където евентуалните провокатори били вече арестувани или мобилизирани за военно обучение. Повтаря се вече отработеният с помаците сценарий: селищата биват блокирани от силите на реда (милиция, войски на МВР, гранични войски) и сплашвани със стрелба във въздуха, вкарват се танкове и бронетранспортьори.

164

Анонимен

преди 11 години

Религията е преходно историческо явление,особена форма на общественото съзнание. Нейната поява и съществуване са закономерно обусловени във всички обществено-икономически формации.Науката и религията ,взети по отношение на тяхната поява,същност и роля в обществото , са взаимно изключващи се форми на общественото съзнание.Науката се поражда и развива върху основата на растящата материална сила на обществото и служи за опознаване и овладяване на света,докато религията е свързана с безсилието на човека,пречи му да познае и овладее заобикалящата го действителност.Религията като цяло има антинаучна същност и отрицателна роля в обществото. Формирайки и отстоявайки вярата във свръхестествени сили ,така или иначе тя е защитавала и защитава социалните пороци на класовоантагонистичните общества,стремяла се е и стреми обективно да примири трудещите се с експлоатацията и потинсничеството, спъвала е и спъва полета на мисълта и социалния прогрес."

163

Анонимен

преди 11 години

"Религията е преходно историческо явление,особена форма на общественото съзнание. Нейната поява и съществуване са закономерно обусловени във всички обществено-икономически формации.Науката и религията ,взети по отношение на тяхната поява,същност и роля в обществото , са взаимно изключващи се форми на общественото съзнание.Науката се поражда и развива върху основата на растящата материална сила на обществото и служи за опознаване и овладяване на света,докато религията е свързана с безсилието

162

Мамантос

преди 11 години

Как ще е "хубаво нещо"?! То си е направо сатанистко нещо, и не вярвам църковен човек да не го разбира.

161

Анонимен

преди 11 години

пРИЛИЧА НА НЯКАКЪВ НЕОФОРМЕН ИЗБУЯЛ ХРАСТ, ПХАХХХХ

160

Анонимен

преди 11 години

Абе чудя се тоя чичка как яде спагети с тая брада бе? УЖАС!!!

159

Анонимен

преди 11 години

Мусолини прав си много бързо за привилегиите от Живково време като не им харесва Анадола ги зове......................

158

Анонимен

преди 11 години

Хахххахаха..нали искахте демокрация?!Ами натресоха ви я...баш по американски-отзад и до дупка без вазелин.Честито да ти е новото икономическо робство народе, пред което политическото отпреди 23 години бледнее :(("Който търси под вола теле, най често намира атрибутите му" е казал мъдреца... нали?!

157

Наблюдател

преди 11 години

"Изгубим ли България, изгубили сме всичко"Н. ХайтовФакт е, че Тодор Живков запази България Българска, но за новите ни политици това не е приоритет.За няколко долара в повече биха продали не само родината ни и родът си, генът си биха продали демократчетата мръсни.

156

Мусолини

преди 11 години

До 17 ХасанКакъв възродителен процес те гони тебе бе?В Турция останаха ли през годините българи, които да успеят да се противопоставят на турската асимилация и дали държавата им позволява кой знае колко да имат национално българско съзнание, освен в Истанбул защото там е по- голям град със световна гласност. Една държава, един народ. Ако не ви харесва гранците са отворени, да си ходите на югоизток, ако эи там ви приемат.

155

Истината

преди 11 години

Вси4кото е мижи да те лажем.....тия попове са се угоили като ***, но дават акъл и карат мерцедеси. Не забравяйте 4е християнството не е истинската религия по тия земи....то е въведено с огън и ме4....може да направите справка с покръстването на българите....то и за това българите като цяло не са много религиозни и не вярват в християнските ценности, защото те просто не усещат тази религия със сърцето си.

154

ДЕМОСТЕН СОФРОНИОС

преди 11 години

КИРИЕ ЕЛЕЙСОН.КИРИЕ ЕЛЕЙСОН...ПОКАИТЕ СЕ ВУЛГАРИИИ...И ПРИЕМЕТЕ ГРЪЦКИЯ БОГ ЗЕУС..ОО ВЕЛИКИТЕ ЗЕВСЕ---УДАРИ ВУЛГАРИТЕ СЪС СТРАШНИТЕ СИ МЪЛНИИ И НАКАЖИ ТОВА НЕЧЕСТИВО ВАРВАРСКО ПЛЕМЕ.

153

Hasan

преди 11 години

a koga 6te ima osadeni i v Zatvora za Vazroditelen Proces , nekoi ima li predstava

152

варна

преди 11 години

ес не е хубаво нещо идано през 2013 да започне да се разпада.това си пожелавам след здравето.

151

Анонимен

преди 11 години

църквата е от хората за Бог,не от Бог за хората,че тя да се грижи за нас.

150

Анонимен

преди 11 години

църквата е социална придобивка,тя не е бизнес,никога няма да се върнат парите на тези,построили огромните катедрали и манастири,тези,украсили ги,на иконописците,не църквата трябва да се грижи за нас,тя никога не го е правила,дори и през вековете,НИЕ сме тези,които трябва да се грижим за нея,спрем ли,тя ще изчезне.

149

sawall

преди 11 години

Ако църквата в сегашния си вид е гарант за оцеляването на културата на България -- втасали сме я по-лошо отколкото си мислех... А на църквата не ѝ е работа да подкрепя "който е по-нужен", това е работа на хората (демокрация, все пак). Църквата трябва да подкрепя самите хора, а не да се меси в политиката.

148

пипс

преди 11 години

До Атеисттака е, контрол над масите. светите хора са посредници между обикновения човек и бог а църквите са усилватели на молитви, бог се вълнува дали практикуваме *** секс и ако да - никакъв рай. жалка история. време е светът да се раздели според възгледи за света и живота. всички вярващи от една страна да си борят верите и да строят храмове, от друга онези дето смятат че ние сме тук, имаме избор и слагат човека в центъра на общественото устройство. че ми омръзна от емиционални прмитиви