58

az

преди 11 години

До До 56нищо не ти се разбира!? Какво искаш да кажеш?

57

До 64

преди 11 години

*** примери. Първо, автомобилите замърсяват градските райони. Тук си говорим за директно пускане на вредни органични съединения в райони със селскостопанска цел. В първия случай си първобитен, във втория случай си просто ***. Второ, това за по-замърсената България също е лъжа. В САЩ емисиите на парникови газове са 17 тона на човек. В България са 7. И трето, има много по-добри алтернативи от шиста. Водораслите например. Ама Каролев и к*рвите от лобито нали трябва да имат работа.

56

Нов до 59

преди 11 години

Разбрах нещичко: Милер и Костов са светилата на истината. Благодаря! Ще се поинтересувам какво са казали по въпроса! И аз вече бях подочул, че тези двамата говорят само истината, а ти ме увери окончателно!

55

пипс

преди 11 години

дискусията е като тази за белене - никой няма истинската сметка но всеки има мнение. а това, дали да прецакаме подземните си води не би трябвало да се решава от едно правителство, а от цял народ.

54

До 56

преди 11 години

Това, което плащат сега американците не е цялата цена. Сметката ще я платят по-късно. Аз да те попитам - кой е по-голям ***: този дето яде най-евтината кайма или този който яде скъпата?

53

Анонимен

преди 11 години

А този дето пита защо като бил вреден шистовия газ, американците го добивали на своя територия. Те американците са тествали 800 атомни бомби в Невада. Това не означава, че са чисти. Или че трябва да ги имаме.

52

Анонимен

преди 11 години

за кво ни е тая газ бе , в бг никои не ползва газ бе скапаняци , аз газ през живота си не съм виждал още, минавали некви тръби и кво ? я вървете да се * с вашта газ

51

Анонимен

преди 11 години

САЩ нямат само шистов газ. Те имат огромни залежи от обикновен природен газ и нефт. Затова им е евтин газа. И стига сте ни давали Щатите за пример. Те са най-лошият пример за енергийна политика от всички развити страни - безкрайно неефективни и замърсяващи. Като искате пример за енергийна политика, посочете ни Франция и Германия, където фракингът е забранен. ***....

50

Анонимен

преди 11 години

Пак за 53 питаш кой гарантира бъдещата ниска цена , самият Милер каза че докато дойде газа до Европа се оскъпява 5 пъти , сам си направи сметката колко хиляди км.имадо до газовите находища , естествено че при равни други условия газа добит тук ще да е по ефтин , друг въпрос е този който го добива на какви цени ще го продава , това ще реши пазара колкото и условен да е той у нас , но появи ли се ще накара ГАЗПРОМ да се замисли , точно това ви казваше и Костов дори само проучвания да правиме ние

49

Нов до 57

преди 11 години

А газта в бакалията ли ще я продават? Никаква информация не ми даде!

48

Анонимен

преди 11 години

53 Колко много злато се добива в България и знаеш ли колко е производствената му цена , да не гвориме че ти какво очакваш да го продават в кварталната бакалия ли .

47

2+2

преди 11 години

До дете: Явно и мозъка ти е детски! Едно малко пояснение: В САЩ собствениците на земя са собственици и на полезните изкопаеми отдолу. В България това не е така. А сега събери 2 и 2 и друг път си научи урока преди да си пишеш домашното!

46

Анонимен

преди 11 години

Платена!

45

Нов

преди 11 години

Здравейте, тъй като не съм много наясно с проблема, а искам да се ориентирам имам въпрос към всички знаещи. Как да съм сигурен, че бъдещият шистов газ добит в България, а не другаде ще е евтин за масовия потребител? От кой източник и аз да почерпя знание? Кой е направил точни икономически и финансови разчети? Кой гарантира бъдещата ниска цена? Питам защото имам известни съмнения, тъй като в България се добива и доста злато, а то не е по-евтино от другите страни. Много моля за информация!

44

Мончо

преди 11 години

А Европа е само пешка в тази игра! Важното е да тръгне шистов газ, няма никакво значение какво ще стане след година или две...!

43

дете

преди 11 години

Интересното е ,че американците добиват и шистов газ на тяхна територия.Питам се ако е толкова нееколигично колкото се изкарва,защо те самите си го причиняват.

42

Мончо

преди 11 години

Тази тупурдия с шистовия газ е една американска схема за безкръвна победа над Русия! Целта на янките е да намалят потребявания от Европа руски газ, да свият приходите на Газпром и да турят икономиката на Русия на колене! В тази игра залогът е толкова голям, че икой не мисли за екология! Американците ако не ликвидират Русия и да яхнат природните й ресурси, до 10 г. ще трябва да затварят дюкяна. Затова не им пука какво става под земята на собствената им държава! Ще направят газа 10$ ако трябва!

41

ПРОБЛЕМ-РЕШЕНИЕ

преди 11 години

Така се прави - 1) създаваш икономически проблем; 2) тестваш реакцията на хората/народа 3) предоставяш решение - в случая шистов газ. Игра срата и прастара...Така ще е и при нас, особено след като днес прочетох, че (не знам дали е вярно) 65% от ръста на икономиката ни за 2012 е от Евро фондовете. Е, САЩ ще ни предоставят собствено решение за иконом. растеж, независом от Евро-фондовете. Защото просто сме докарани от тях до такова положение. Затова - хайде всички на село!

40

:)

преди 11 години

Хайде сега форумните ругатели на шиста,дето даваха за пример румънците само допреди 2 месеца,да си вземат обратно думите:))

39

Анонимен

преди 11 години

Вече чистата природа се котира повече от златото. Затова е добре да се отрови, че току виж българите и румънците/горе-долу един и същи вироглав етнос разбил навремето великите кръстоносци/ се събудил и замогнал от земеделие и туризъм.