80

2

преди 11 години

Данък "Депозит" е несправедлив!Ае смешници,цялата ви анкета беше маниполативна......Отговорите бяха,такива от,които след това да може да направите статия,която буди обществено недоволство.....Защо в анкетата ви нямаше отговор......Данък депозит го има по цял свят,а на нас парите ни трябват за да можем да вдигнем пенсиите......Защо този отговор липсваше ????Няма да чета тоя смешен саит повече.......!!!!!

79

Бъдещ емигрант

преди 11 години

Извинете, но аз не смятам, че на държавата и се полага дори 1ст. от лихвата по депозита ми, който съм внасяла от парите си, изкарани с честен труд и вече обложени с данъци; въпросът е принципен, не че 20ст ще променят финансовото положение на когото и да било. Поне до 10 000 лв не трябва да има данък.А на хората, които плюят по тези с депозити, бих казала, че няма за какво за завиждат, така и не се научихме, че ако съседът ни е добре, и ние сме добре, затова сме все разделени и все ни мачкат.

78

член на БСП

преди 11 години

Удар по бедните - повечето влогове (70%) са до 1000 лв. Годишния доход от тях от лихви е към 50 лв. Значи от всеки беден ще вземат по 5 лв на година. Това е жесток удар който те няма да понесат.

77

пенсионер

преди 11 години

Никой не иска да плаща данъци, никой не иска да му вземат върху влоговете в банката лихва на печелбата, в затворите нито един не е виновен- там ги вкарват невинни, има призив държавата да откупи живота на мулета пренасящи дрога, чак на другия край на света, щото били глупави... Абе хора, не е ли време да влезем в крак със света? Законите са от векове и без тях една държава загива. На законите се крепи едно цивилизовано общество. Разберете го, млади хора!Не може да вземаш без да дадеш!

76

Анонимен

преди 11 години

Ами помислете. Обикновено пенсионерите кътат някой лев за черни дни. Като им им вземат 10% данък, ще им го дадат като компенация за инфлацията през последните 3 г. И нека да не забравяме, че пенсионерите са плащали 40 г. осигуровки, които сега ги няма. И че при продължителност на живота 67 г. никой няма да си получи обратно парите. А за майките - Дянков да въведе комун. "ергенски данък" 5-15%. Благодарим ти партио ГЕРБ за грижите.ГЕРБ се грижи за хората

75

...

преди 11 години

Според мен основния проблем е че имаме 34% без спестявания. Това е много тревожно. Тези хора живеят ден за ден.

74

акуд до 92

преди 11 години

напълно споделям твойто мнение. някой МНОГО , МНОГО добре да обясни на нова , че става въпрос за генерираната лихва а не за цялата сума

73

До 90

преди 11 години

Ти като изтегли всичко, което имаш по сметки сега идва ли ти някакъв приход от тия пари?Или ги къташ у вас..В банката щяха да се олихвяват и да получаваш някакви доходи от тия пари,който доход да се обложи с данък като всеки един официален доход в нашата страна.. Верно като си продал на баба си нивата и къщата, която дядо ти е построил, и само лежиш и изкарваш некви пари от лихвата върху тия пари внесени в банка е гадно като некой иска да ти удържи 10% данък, какъвто плаща всеки работещ човек..

72

Gosh

преди 11 години

Не е зле да излезе някой от управляващите и да обясни на простите бедни хора с депозити в банките дали ще им взима спестяванията... *** *** хора има .. като чете човек коментарите и ще си помисли че в България няма мислещи хора.. Оня пък щял да си изтегли депозита и да отиде на екскурзийка в Гърция и там да си сложи парите на влог .. Ако ще и в Хондурас да ги сложиш на влог банката е длъжна да ти удържа 10% данък върху лихвата и да го праща в България...

71

от 89

преди 11 години

Накратко ,не ние трябва да бягаме в чужбина ,а производители от цял свят трябва да бягат към нас да инвестират.Въпроса ,е какво става ,че не се получава и кои пречи !

70

Анонимен

преди 11 години

Аз си изтеглих всичко, което имах по сметки - нямам намерение да храня ДянкоФФФ

69

Анонимен

преди 11 години

Нали ви идва на ум,че в България икономически както сме в момента ,трябва да се избиват да правят инвестиции.Неможе да сме в ЕС и да имаме по ниски заплати от Китай ,а никои да няма.Аз ако съм алчен и безкруполен концерн и видя държавичка с 2 пристанища -ток на далавера ,работна ръка за 200 Е и произвеждаща със сертификат ЕС ,ако не си преместя 90% от заводите пък на.Нерде 50ст на час,нерде 12$ на час.

68

Анонимен

преди 11 години

ПП ГРОБ за 4 години са взели субсидия повече от 500 милиона !!!

67

га яде кифтета

преди 11 години

Горките бедни българи , аз спестявания нямам , данък депезит изобщо не ми пречи , да му мислят ония с партийните куфарчета и накрадените парици. Вечно ревете че сте бедни и заплатите ви не стигат и живеете като църковни мишки , а сигурно всеки е сложил на влог по една тлъста пачка и цоца от там заплатка без да си мръдне пръста за тия пари.

66

до 81

преди 11 години

Ама как да не изнасяме?Изнасяме хора емигранти по целия свят!Това е износа от 1989 до днес и ще продължава.Това им е целта.Тук не трябва да остават способни,борещи се и мислещи хора.Тук им трябват неграмотни роби ,готови за малко пари да гласуват и да се трудят.На *** се плаща и готово.За какво са им заводи,производство,като 2 милиона емигранти пращат по 200 евро всеки месец на роднини от 23 години?!Валутата си идва директно в банките,без да строят предприятия и да създават работни места.

65

борко

преди 11 години

И как нагло се аргументират че данък депозит го имало в цяла Европа. Ами що не кажат какви заплати има в Европа. Ние гласувахме за тях, те ни се подиграват.Никога повече!

64

истината

преди 11 години

Група лекари били на конференция в Швейцария, където трябвало да представят напредъка на медицината в страните си.- В моята страна казал германецът медицината е толкова напреднала, че две седмици след сърдечна операция, пациентът вече ходи на работа.- Това е нищо! казал японският лекар Ако сме оперирали апендектомия във Вторник, в Събота пациентът е вече на работа!- Това е нищо! казал българския лекар Ние можем да вземем един ***, например от Банкя, да го сложим в Дондуков 1 и на следващия ден половината страна е без работа.

63

Анонимен

преди 11 години

Абе и 5 лева са много от всеки вложител дадени на Дянков!Всичко повиши тоя от както е министър!ВСИЧКО!А най-гадното е,че няма работа.Само фирмите на ГЕРБ работят!Всички конкурси и поръчки те ги печелят!Е*ати наглеците!!!!!!!!!!!

62

до 71

преди 11 години

Генериране означава ,китайските стоки с мито ,мършата на 40 години в екирисажите ... изобщо както е нормално за всички човешки икономики -истиснки големи концерни и насърчаване на родното производство-земеделие ...За 25 години една сериозна инвестиция НЯМА как така румънците произвеждат Дачия ,а 50% от заводите на Германия са в Полша и Чехия,а при нас след толкова перчене дори колелета не правим и овце не гледаме .Това са сериозните проблеми -няма БВП -няма пари с данъци е мизерия.

61

Тялото

преди 11 години

Никой не казва и друг неприятен факт - лихвата в банката е повече защита от инфлация, отколкото доход. Щом държавата има претенции към лихвите трябва да компенсира и инфлацията къв всеки гражданин на годишна база.