46

do nr 55

преди 11 години

MNOGO IASNO , TIA KOITO NAI MNOGO PSYVAHA RISIA SHTE IA ZAOBI4AT.

45

Анонимен

преди 11 години

Германците са едни рекетьори! Как французи и гербанци даваха заеми на Гърция, срещу задължение да им купи военната техника:))) Има едно клипче с изказването на едно холандско евродепутатче в европарламента:)) Така че бабката да не се хвърля много!

44

!!!!

преди 11 години

Германия е двигателя на ЕС!Без Германия ЕС е кръгла НУЛА.Интересно ако се разпадне евросъюза(99%ще се разпадне)Бг на къде ще врътне.

43

Анонимен

преди 11 години

*** разбира се, лельо, че няма да даваш и индикации - и децата знаят, че цяла европа работи за германия и франция

42

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

До Анонимен 47. Ами помисли и ще разбереш !!! Ти сега в България ако си един бизнесмен напр. ,който произвежда и изнася авто части ,износът ти няма да зависи от валутата,която е официална в България ,а от търсенето на стоката ти ! И ти съответно ще печелиш и плащаш на работниците си според продажбите си ,независимо дали ще са в лева ,евро и пр.! Ако сега продаваш напр.един карбуратор за 100 лв.при курс евро:лев-1:2, като приемете еврото просто ще продаваш за 50 евро !

41

Анонимен

преди 11 години

Германия ще е последната която ще напусне еврозоната. Капитанът напуска последен потъващият кораб.

40

Анонимен

преди 11 години

Има голяма разлика, защото сега Германия може да печати евро, за да плаща дълговете си, докато Гърция не може. И накрая всички бягат да се спасяват в Германия.

39

Kostov

преди 11 години

neka da se razpadne EU i da potyrsim otgovornost na politicite si?

38

Анонимен

преди 11 години

Въх, 46, икономическата наука загуби един гений в твое лице! Аджеба, можеш по-детайлно да обясниш какво искаше да кажеш?

37

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

Мисля ,че доста заблуждения има по въпроса ,че Германия ако се върне към марката ,германците щели да живеят по-добре! Преди когато са били с марката може би са живели малко по-добре ,но това не означава,че сега живеят малко по-зле защото са приели еврото! Тогава просто световната икономическа ситуация е била друга ,сега е съвсем друга! А работодателите плащат според тези критерии колко стока изнасят ,а не дали са на марка или евро!Едва ли като се върнат към марката ще изнасят повече стока !!!

36

РОКФЕЛЕР

преди 11 години

ЕВРОСЪЮЗА НЯМА ДА СЕ РАЗПАДНЕ ,СМЕШКИИИИИ,КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО В СЯНКА НА САЩ РЕШИ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ТОГАВА ДА НО НА ТОЗИ ЕТАП НАРОДИТЕ СА ПОРОБЕНИ С ДЪЛГОВЕ КЪМ ЧАСТНИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ,ЗАБРАВЕТЕ ЗА РАЗПАД,ЖИВОТЕЦА И ХЛЯБА ВИ ЗАВИСИ ОТ СВЕТОВНОТО ЗЛО САЩ

35

до 37

преди 11 години

Ако се разпадене ЕС нашите политици и олигарси ги чака народен съд и бесило. Те затова до един са евроориентирани.

34

Анонимен

преди 11 години

Ако Германия напусне Еврозоната, това ще доведе до хаос в цяла Европа. Много играчи биха предпочели да държат германски марки вместо евро, което значи, че търсенето на германски марки ще се увеличи. Което значи, че цената на валутата ще се увеличи, а по-скъпа валута ще направи германската икономика по-неконкурентноспособна. Това ще намали експорта им и ще забави икономиката (а тя е силно базирана на експорта). Така че Германия има какво да губи, стига спекулации.

33

Анонимен

преди 11 години

Еврозоната няма да се разпадне. ЕС издържа 40 000 чиновници, които струват на данъкоплатците 10 млрд. евро на година, само за заплати. Това прави по 250 000 на чиновник. Кой ще изпусне тази баница? Данните са публикувани на сайта на ЕС.

32

Анонимен

преди 11 години

ЕДИН СЪВЕТ КЪМ МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ,ХОРА НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ВЛИЗАТЕ ВЪВ ЕВРОСЪЮЗА-МАТРИЦАТА НА САЩ,НЕ ПОРОБВАЙТЕ НАРОДИТЕ СИ С ДЪЛГОВЕ

31

----

преди 11 години

s edni tupi hartiki ni obediha da im robuvame. durjava bez resurs ni digtuvat pravilata.i da se begat nekade

30

нервна

преди 11 години

Да,бе,да,Германия има нужда от еврото,за да поддържа конкурентноспособност.Скъпа марка-скъпи стоки-слаб износ.А германската икономическа машина се крепи на износа.Над 60% е за ЕС. Няма ЕС- слаб износ-рецесия.Вие за какво мислите,че фрау фюрерин излива грешни пари в прасетата от юга? Щото е филантроп ли? Или за да купуват немските стоки?

29

Анонимен

преди 11 години

Ако се разпадне ЕС, БГ ще бъде разграбена от нашите политици и"бизнесмени" за 24ч

28

Анонимен

преди 11 години

Когато Германия изпада в криза почва да намаля лихвата, ако това не подейства - тогава почват да финасират вътрешното потребление като подпомагат безработицата да не се увеличава (инкубатор на фирми)и износа подпомагат с евро поръчки, но по-евтино и изгодно им излиза да завъртят парите с голяма скорост в страната си - от това загубите са минимални - а икономиката не е в криза.

27

7

преди 11 години

E kak така стана 4е загубилите воината отново ни управляват. Е*ати евреиския номер.