144

Анонимен

преди 11 години

Въпросът за ескалацията на цената на АЕЦ е много интересен икономически и правен казус. От една страна изпълнителят тегли заеми за строежа на оборудването, което се оскъпява съответно на лихвения процент на кредита на банката която отпуска кредита. Допълнително оборудването се оскъпява според официалната инфлация в Русия. Един вид се плаща два пъти и отгоре процента на годишната инфлацията в Русия с натрупване. Много е изгодно, нали?

143

Анонимен

преди 11 години

Целта на Росатом излезе наяве, да се направи бандитско изкупуване на държавните активи на НЕК. Средствата за постигането на това е да се въвлече НЕК в мегаломански проект за който няма достатъчно пари, нито пък има възможност да привчече инвеститори.

142

БоСимеонов

преди 11 години

Нека се зададе и контра въпрос. Кой има най-голяма изгода от липсата на мащабен източник на електроенергия? От ГЕРБ вадят хиляда причини и доводи, скриха цялостния анализ за дайността на "Белене"....Защо? Има хиляди причини да не направиш нещо и само една, за да го направиш. В публичното пространство се хвърлят мнения само на разни "експерти". Защо толкова много се върти и се суче. от безпомощност ГЕРБ дори изкараха, че Овчаров пребил шефа на "Козлодуй"...***.

141

Анонимен

преди 11 години

Стига простотии бе, къде се е чуло и видяло по дългосрочен заем 3.5% годишна лихва. Вие нормални ли сте да пишете такива небивалици?Пишете истината - годишна лихва 10% - като тази лихва е с тенденция за увеличаване предвид авариите в АЕЦВреме за строителство *** първия реактор на АЕЦ - 10 годиниЗаем от 20 млрд.лв.След 10 години когато в най-добрия случай първия реактор ще заработи, заема вече ще е 45 млрд.лв. и в следващите 50 години този заем+лихвите ще бъде изплащан. Печалбата е никакаква

140

Анонимен

преди 11 години

до Румен221,НЕК обявява конкурс, който е спечелен от атомекспортстрой с оферта за 3997 млн.евро, НО тази цена не включва много разходи, което се вижда от удвояването на цената в рамките на няколко години. И до днес в цената на АЕЦ Белене не се включват 2 млрд.евра за инфраструктура и включване към националната електрическа мрежа.- В писмо от 01.08.2006 г. Атомстройекспорт потвърждава ескалация на цената съгласно EUROSTAT (НО!!!) в Русия където се произвежда оборудването!!!

139

Анонимен

преди 11 години

до Румен221,10.3 милиарда ЛЕВА са само лихвите по проекта АЕЦ Белене според ескалацията на Росатом. В Русия инфлацията е 7% което ескалира лихвите по кредитите за оборудването на руската страна.

138

Анонимен

преди 11 години

189-и,Представи си какъв абориген е искал да строи АЕЦ Белене на цена която надвишава десет пъти активите на НЕК.

137

ентъртейнър

преди 11 години

Няма минимално интелигентен човек, още повече работна група на ниво Министерски съвет, която да прекрати договор без да може да предвиди какво обезщетение рискува да дължи, още повече при поръчка за милиярди левове.Не може едни кръгли ***, да вземат някакви решения, да излиза една мутра и да казва "аз" и 3 месеца след това да се оказва, че същата тази мутра рискува 2 млрд лева ВАШИ пари само за обезщетение.

136

Анонимен

преди 11 години

до187,ТЕЗИ НЕЩА ГИ ВЗЕХА КОМУНИСТИТЕ, ДЕЦАТА ИМ И ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ДС, СЪЩИТЕ ТЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ СТРОЯТ АЕЦАЕЦ БЕЛЕНЕ Е ОПАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА

135

Анонимен

преди 11 години

"Бай ти Тошо" и цялата му престъпна фамилия направиха народа ми най беден на континента. Историята ще посочи мястото на тоталитарния диктатор Живков редом до диктаторите в бившите соц.страни и всякакви опити за реабилитирането му ще среща желязната логика на фактите.

134

Анонимен

преди 11 години

181-и,АЕЦ Козлодуй е затрахован за авария която покрива щети за 350 милиона лева което е смешно, все едно да си купиш кола за десет млрд.лв. и да се циганиш и да направиш само гражданска отговорност за 200лв.АЕЦ Козлодуй няма пари за рециклиране на спрените реактори, което струва няколко млрд.лв.Нека да смятаме реално цената на ел.енер. от АЕЦ и да не заблуждаваме хората в интерес на шепа чуждоземни олигарси.

133

Анонимен

преди 11 години

При тези крадливи политици е върховна глупост да им се дават милиарди и да се очаква да построят нещо.

132

Анонимен

преди 11 години

Не слушайте клишетата:, че енергията от АЕЦ била най-евтина, че енергията от АЕЦ няма алтернатива, че енергията от ВЕИ е много скъпа, че няма губещ АЕЦ в света, че сме щяли да спечелим милиарди от АЕЦ Белене, че АЕЦ Белене е изгоден, че комунизмът ще победиВсяко подобно твърдение трябва да се докаже.

131

Анонимен

преди 11 години

У нас няма ДЕМОКРАЦИЯ доказателство за това е проекта за АЕЦ Белене.

130

Анонимен

преди 11 години

Да, Целият свят знае че най ефтината ел енергия е на АЕЦ. Така че. Кой е *** ? Този на който му промиват главата . разни партии, че е скъпо. Има ли някой от управляващите да не е бил с червена книжка или неговите родители. Не говорим за партии. Говорим за производства . Защо никой не анализира , как се развива Германия и да се прави същото ? Ще ви дам пример , че цената на плоските телевизори е спаднала поне 2 пъти ..

129

Анонимен

преди 11 години

ПЛАТЕНА ГЕРБЕРСКА СТАТИЯ!!!!!!!!!!!

128

Гласоподавател

преди 11 години

То и сега изчезват няколко стотици милиона по "пътя" /разбирай автомагистралите/, затова и се строят от турски фирми, че да не може ОЛАФ да се "бърка". АЕЦ "Белене" ще ни даде независимост - напълно във възможностите на всяко правителство е, да закупи "гориво" за десетина години напред, но проблема е, че няма да бъде "удължен" договора на ТЕЦ-овете при сегашните условия и американците ще го ду...т, защото, "заробващата" енергия от АЕЦ е на 4,5 ст., а "свободната" от амер. ТЕЦ-ове на 45 ст.?!!!

127

Анонимен

преди 11 години

Понеже не остана вече нищо за приватизация АЕЦ Белене ще го строят поне 50г.

126

Хе

преди 11 години

Начи за АЕЦ Белене при готова площадка и оценки няма пари, то не че ги даваме ние - поредната лъжа, а инвеститорите, които ГЕРБ успяха да изгонят. А Козлодуй 7 реактор, който има тепърва да се прави всичко наново и да се строи от американци - има пари, и то фирма, която е много по - назад в ядрената технология - има пари. от горчивия опит с американците, знам едно поколения наред ще се плаща скъп ток, както стана с ТЕЦ. Кой плати 3 милиона за проучване, и за манипулирани извадки от него.

125

Ужас

преди 11 години

С какво се занимават и *** ? Кой в света губи от Електроцентралите си, ПРЕСТЪПНИЦИ !!!